NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bigos
Autor Wiadomość
Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)


Pomogła: 14 razy
Dołączyła: 18 Lut 2008
Posty: 546
Skąd: NL
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 5:45 pm   Bigos

Kochani,
Z racji tego że zbliżają się święta i przygotowuje bigos, mam do Was pytanie, co wkładacie do bigosu tutaj w Holandii?
Wiadomo że najlepiej jakieś mięsko wieprzowe od łopatki, ale jak to kupić tutaj? Jak przetłumaczyć? Czy macie może jakieś inne pomysły na mięsko do bigosu? Nie chodzi mi o kiełbaskę :)
 
 
Gochna H 
MODERATOR


Pomogła: 207 razy
Dołączyła: 24 Gru 2006
Posty: 8362
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 6:02 pm   

Ewa P, tu nazwy wraz z widoczkiem

http://www.slagers-vlaand...rkensvlees.html

wkladam do niego miesko wieprzowe (golonka zeberka )
wolowinki rozne kawaleczki i z kurczaka piersi lub udka
kazdy jednak robi po swojemu :039:
 
 
Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)


Pomogła: 14 razy
Dołączyła: 18 Lut 2008
Posty: 546
Skąd: NL
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 6:07 pm   

Dziękuję bardzo :)

Pozdrawiam
 
 
Dorisben 
Super gaduła

Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 13 Cze 2007
Posty: 209
Skąd: Rotterdam
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 3:40 pm   

dokladnie, najlepiej wrzucic kilka rodzajow mieska... i wolowinke iwieprzowinke... i cos wedzonego dla smaku...
 
 
 
aknairam 
Gaduła nad gadułami :-)
mari(an)ka


Pomogła: 9 razy
Dołączyła: 06 Wrz 2008
Posty: 409
Skąd: śląskie
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 3:50 pm   

Ewa jak masz grzybek jakis pod ręka to tez mozesz walnąc do bigosiku aha ! i nie zapomnij o suszonej śliwce ! poprawia smak i jest super !Mowi sie ze narobie ,,takiego bigosu ,, czyli zamieszania a mowiąc o gotowaniu wszystko co pod ręką byle z wyczuciem smaku Ja dodaje tez białej kapusty (świezej) -smacznego i powiedz gdzie mieszkasz ?? :036:

[ Dodano: Sob Gru 20, 2008 3:51 pm ]
razem to narobiłybyśmy bigosu !!!!głowa mała !
Ostatnio zmieniony przez aknairam Sob Gru 20, 2008 3:52 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)


Pomogła: 14 razy
Dołączyła: 18 Lut 2008
Posty: 546
Skąd: NL
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 10:48 am   

Dorisben napisał/a:
dokladnie, najlepiej wrzucic kilka rodzajow mieska... i wolowinke iwieprzowinke... i cos wedzonego dla smaku...



Ja wiem jak się robi bigos :) NIe gotuję od dziś :) Chodziło mi tylko o tłumaczenie rodzajów mięsa :)

ALe dziękuję :) :039:



A mieszkam w Dedemsvaart, koło Zwolle :)
Ostatnio zmieniony przez Ewa P Pon Gru 22, 2008 10:49 am, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group