NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
straszne bole
Autor Wiadomość
skarbus 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 1:54 pm   straszne bole

Witam,
od pewnego czasu co jakis czas miewam straszne bole w klatce piersiowej dokladnie to straszny ucisk tak jakby cos mi sie zaciskalo. bole pojawiaja sie nagle i sa strasznie bolesne,ustaja na chwile a pozniej znow ucisk i tak przez okolo godziny.
bylam u lekarza rodzinnego powiedzial mi ze to w moim wieku normalne(mam 24lata) i ze mlodzi ludzie czesto tak maja i ze jest to spowodowane aktywnym trybem zycia i ze powinnam odpoczywac sporo przebywac na swierzym powietrzu itd itd.. tylko ze bole pojawily mi sie znow wczoraj i mecza mnie do tej chwili a jestem teraz na wakacjach i nie przemeczam sie fizycznie.
ma ktos moze podobne dolegliwosci i moze mi polecic co robic gdy one sie pojawiaja zeby az tak bardzo nie bolaly? dzisiaj wzielam tabletle przeciwbolowa aby sprawdzic czy pomoze ale niestety nie pomogla.
pozdrawiam

duYster 
Super gaduła
Uwaga Baba!

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 3:29 pm   Re: straszne bole

skarbus napisał/a:

ma ktos moze podobne dolegliwosci i moze mi polecic co robic gdy one sie pojawiaja zeby az tak bardzo nie bolaly?

Idz do innego lekarza,
bo nigdy nie wiadomo.
A google i forum Cie nie uleczy :039:
Ostatnio zmieniony przez duYster Śro Sty 12, 2011 3:52 pm, w całości zmieniany 1 raz  

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 3:48 pm   

gdy bylam nastolatka to mialam bole w klatce piersiowej, nie moglam wziasc glebszego oddechu bo tak klulo, balam sie poruszyc bo nie wiedzialam co to jest, wyobrazalam sobie ze zebra mi sie wbijaja moze w pluca ;) lekarz powiedzial z eto jest normalne w tym okresie, dla nastolatkow bo rosniemy ale ty masz 24 lata i jakos do mnie nei przemawia te tlumaczenie o stylu zycia... na twoim miejscu bym poszla do innego lekarza, jezeli cos cie boli a twierdzisz ze to staraszne bole sa to powinnas otrzymac pomoc od lekarza

EdysiaK 

Wysłany: Śro Sty 12, 2011 4:51 pm   

Mnie tez czesto boli, ale po stronie serca, czesto jak sie zdenerwuje albo jak jakis wiekszy wysilek jest. ale czasami tez boli bez powodu..

skarbus 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:06 pm   

no wlasnie mi tez juz mowili ze to moze byc ze stresu ale ani wczoraj ani dzis nie mialam zadnych raczej stresow a bol sie mimo wszystko pojawil..

EdysiaK 

Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:13 pm   

A gdzie jestes na wakacjach? W Polsce? Jak tak to idz tam do lekarza, moze bedzie madrzejszy od tego co u niego bylas ;)

skarbus 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:30 pm   

na wakacjach jestem w Holandii nigdzie nie wyjechalam ;) na wakacjach mialam na mysli wolne od pracy..

EdysiaK 

Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:37 pm   

A z jakiego miasta jestes, jesli mozna wiedziec?? Bo w Hadze jest Polska lekarka, moze bedzie lepiej jak sie wybierzesz do kogos kto mowi w jezyku polskim?

w co drugim swoim poscie pytasz innych o to samo ...z jakiego miasta jestes?
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sty 16, 2011 11:55 am, w całości zmieniany 1 raz  

mamqa 

Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:48 pm   

Zastanawiam się czy nie macie przypadkiem nerwobólów, ja tak mam jak bardzo się zmęczę, zdenerwuję lub zestresuję. Nic na to nie pomaga poza odpoczynkiem.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:58 pm   

skarbus,

poczytaj
i wybierz sie ponownie do swojego lekarza, a w gabinecie stekaj i kwekaj ...postaraj sie o skierowanie do specjalisty

Cytat:
Ból w klatce piersiowej jest jedną z najczęstszych dolegliwości, z jakimi pacjenci zgłaszają się do lekarza. Ból ten może być objawem wielu różnych chorób toczących się w narządach znajdujących się w klatce piersiowej, w jej ścianach, a nawet poza nią. Poniżej wymieniono najczęstsze przyczyny bólu w klatce piersiowej z ich charakterystyką.
Generalnie ból w klatce piersiowej można podzielić na ból pochodzenia sercowego i ból innego pochodzenia.

http://www.emedica.pl/szc...tka%20piersiowa

( ͡° ͜ʖ ͡°).

mariola 784 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 5:58 pm   

Mam rowniez takie bole ,ale wynikaja one z krzywego kregoslupa piersiowego.Bol byl tak duzy, ze nie moglam glebiej oddechu zlapac ,poruszyc reka czy zrobic jakikolwiek ruch tulowiem,bo chcialo mnie skrecic odrazu .Rechabilitacja jest jak najbardziej wskazana i cwiczenia ,przeswietlenie potwierdzi albo wykluczy taka diagnoze . :039:

sylwia_lelystad 
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 6:22 pm   

Idz do lekarza, wez skierowanie do specjalisty. Gdybac mozna by dlugo, i mozesz sie pozniej na ta wygdybana chorobe leczyc, ale lepiej byc pewna...tak mi sie wydaje.

Ja tez jutro musze sie zapisac do lekarza z podobnym bolem. Mowia ze to nerwy, ale lepiej byc pewnym...

:039:

skarbus 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Sty 12, 2011 7:39 pm   

chyba naprawde pojde ponownie do lekarza bede musiala sie mocno naprodukowac moj lekarz jest strasznie uparty ;/ i wszystko zwala na stres w moim zyciu;/

mariola 784 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 6:53 am   

Idz do lekarza i zazadaj konkretnych badan .Co by to nie bylo ,jak masz dalej funkcjonowac ,zyc ,pracowac jezeli bol ci na to nie pozwala ?.Chyba chce zebys stresow dostala bo holendrzy sa zestresowani a nawet popadaja w psychiczne problemy chyba wlasnie dzieki lekarzom ,albo lekarze lykneli spiewke pacjetow jacy sa zestresowani w pracy . Dlatego maja takie wysokie statystyki ,ludzi chorych psychiczmie .Raz mialam tylko sytuacje kiedy lekarz by mnie szybciej wykonczyl niz pomogl.Wiec nie poddawaj sie .Moja rada przygotuj sie dobrze na wizyte u niego .Znajdz najpierw wszystkie informacje nawet w necie na temat tego co ci dolega.Uzywaj polskie i holenderskie strony ,A pozniej zasysyp swojego pana doktorka wiedza na temat tego co ci moze dolegac,Daj znac jak ci poszlo :039:

neska 
Poczatkujacy
neska

Wysłany: Czw Sty 13, 2011 10:20 pm   

spróbuj zamiast przeciwbólowych wziasc co rozkurczowego,jest nigdy dotad nie bylo zadnych problemow z sercem ani z oddychaniem to moga to byc skurcze miesni klatki piersiowej-zdarza sie w kazdym wieku,nwaet u dzieci.A RTG klatki robilas w zwiazku z tymi dolegliwosciami??i zaobserwuj w jakich okolicznosciach ci sie to zdarza-np.stres,szybki obrót ciala albo samej szyji,wchodzenie po schodach,po biegu albo nawet podbiegnieciu?jesli ci to nie minie po 4-6 tyg to idz do lekarza,najlepiej do kardiologa albo neurologa

Odpowiedz do tematu