rady-porady |
Autor |
Wiadomość |
Madziunia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 11:54 am
|
|
|
kurcze a powiedzcie mi haga to w jakim regionie ejst (bo tam trzeba wpisac region) i co mam tez zaznaczyc by mi wyszukało normalne mieszkanie do wynajęcia |
|
|
|
|
Blackangel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 12:52 pm
|
|
|
Zuid Holland:) |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 425 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 3:36 pm
|
|
|
Dziewczyny nie jestem zla ale chcialabym poprosic abyscie nie przerobily tego tematu na pytania-odpowiedzi, rady-porady.
Forum nie jest az takie z super opcjami by go ladnie urzadzic i jezeli zacznie sie tu pogadanka to w koncu te linki znikna w natloku innych postow i nie bedzie sumie sensu dalej tego prowadzic... |
|
|
|
|
ramziq
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 10:07 pm
|
|
|
wszystko pieknie ladnie ale jak ktos nie zna holenderskiego to jak ma poszukac na tych stronkach czegokolwiek?
ja np. nie umiem ni w zab holenderskiego i nie mam nikogo kto moglby mi pomoc wiec klops jest.:((( |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 2:08 pm
|
|
|
ramziq, podsumuje to tak
Cytat: | wszystko pieknie ladnie ale jak ktos nie zna holenderskiego to jak ma poszukac na tych stronkach czegokolwiek?
ja np. nie umiem ni w zab holenderskiego i nie mam nikogo kto moglby mi pomoc wiec klops jest.Sad(( |
w takiej sytuacji czego Ty szukasz w Holandii????
Kazda prawie strona ma tlumaczenie w ang ewentualnie musisz uzyc tlumacza ale... gdy juz zechcesz cos zarezerwowac np przez telefon to nie wiem czy to bedzie mozliwe jezelinie znasz holenderskiego lub ang wiec znow powraca pytanie czego Ty szukasz w Holandii????
|
|
|
|
|
winyl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 9:53 am
|
|
|
[quote="Renata_H"]ramziq, podsumuje to tak
Cytat: | wszystko pieknie ladnie ale jak ktos nie zna holenderskiego to jak ma poszukac na tych stronkach czegokolwiek?
ja np. nie umiem ni w zab holenderskiego i nie mam nikogo kto moglby mi pomoc wiec klops jest.Sad(( |
w takiej sytuacji czego Ty szukasz w Holandii???? :?
Droga Pani Renato_H!
Dziękujemy bardzo za linki. Upomina Pani innych cytat:
"Dziewczyny nie jestem zla ale chcialabym poprosic abyscie nie przerobily tego tematu na pytania-odpowiedzi, rady-porady"
a sama Pani nie przestrzega swoich zasad. Może nie jest Pani zła ale opryskliwa i nadenta. Znam wielu Polaków mieszkajacych od dawna w Holandii którzy nie wiele mówią w tym języku ani po angielsku czy niemiecku, a świetnie dają sobie rade. Nie każdy kto wyjeżdza za granice mósi umieć dany język w takim stopniu aby rozumieć tekst na stronach internetowych. A może ramziq przyjechał tu aby nauczyć sie holenderskiego..... po co te złosliwości???? |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 11:22 am
|
|
|
[quote="winyl"] Renata_H napisał/a: | ramziq, podsumuje to tak
w takiej sytuacji czego Ty szukasz w Holandii????
Droga Pani Renato_H!
Dziękujemy bardzo za linki. Upomina Pani innych cytat:
"Dziewczyny nie jestem zla ale chcialabym poprosic abyscie nie przerobily tego tematu na pytania-odpowiedzi, rady-porady"
a sama Pani nie przestrzega swoich zasad. Może nie jest Pani zła ale opryskliwa i nadenta. Znam wielu Polaków mieszkajacych od dawna w Holandii którzy nie wiele mówią w tym języku ani po angielsku czy niemiecku, a świetnie dają sobie rade. Nie każdy kto wyjeżdza za granice mósi umieć dany język w takim stopniu aby rozumieć tekst na stronach internetowych. A może ramziq przyjechał tu aby nauczyć sie holenderskiego..... po co te złosliwości???? |
tak, moze to prawda ale w tym momencie nie odpisuje twoim znajomym ktorzy bez znajomosci jezyka swietnie sobie radza w holandii ale komus kto przyjezdza tu i juz na poczatek placze ze nie potrafi znalesc mieszkania bo nie romumie co tam pisze.
nie watpie ze wiele ludzi swietnie sobie poradzilo, wierze ze zdzieki zaparciu i wytrwalosci to sie udalo... jednak niewszyscy tacy sa...
winyl, juz nie jestem taka nadeta, urodzilo mi sie dzieciatko wiec miejmy nadzieje ze troche slodsza sie zrobie
przepraszam za bledy ale jedna reka pisze |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 6:18 pm
|
|