NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Nie Sty 18, 2009 1:02 pm
Nie polecam firm przewozowych. kilka przykladow..
Autor Wiadomość
mirecki
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 18, 2009 12:57 pm   Nie polecam firm przewozowych. kilka przykladow..

1/ Szczecin Rotterdam wyjazd ze Szczecina o 7.00 do godz. 13 kierowca zbiera ludzi na terenie PL okolo 22. wjezdza do NL rozwozi i jednoczesnie zbiera juz ludzi na powrot do PL
na miejsce do Rotterdamu zajezdzam na 4.15 rano podroz 880 km trwala bagatelka 21,45 godz.!!!!!
2/ Rotterdam Szczecin kierowca przyjezdza do Rotterdamu o 21.00 ma komlet pasazerow jak sie okazuje Ci ludzie przyjechali z PL wiec ich rozwozi a, ze ja bylem po drodze zabiera mnie pierwszego wiec rozwiezienie i zabranie nastepnych pasazerow trwalo do 1.30
do SZczecna dotarlem na 11 rano tylko 14 godz bo bylem pierwszy po drodze do wysadzenia. Nadmienie, ze kierowca ten jadac z PL zrobil prawie 1000 km i drugie tyle spowrotem wiec 2000km zawrotny dystans bez odpoczynku. Wiec pytam gdzie tu bezpieczenstwo pasazerow?????
Wielokrotnie jezdzilem z roznymi przewoznikami sytuacja jest identyczna.
Jedynie osoby prywatne nie licza na zyski a jedynie na ewentualny zwrot kosztow, jechalem z takimi kilka razy i jestem naprawde zadowolony podroz trwala 8,5 godz.
Osobiscie polecam osoby tylko prywatne osoby ktore jada lub wracaja z NL
Pozdrawiam

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 1:01 pm   

mirecki, przenosze post do dzialu pogaduchy
wtedy inni beda mogli podzielic sie swoimi opiniami na temat firm przewozowych

:039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Nie Sty 18, 2009 1:50 pm   

Moim skromnym zdaniem firmy przewozowe wysyłając busa z jednym kierowca który prawie bez odpoczynku zalicza trasę PL-NL-PL więc często ponad 2 tys km narażaja życie klientów.Nie mówiąc juz o tym że działają niezgodnie z prawem.Często sami klienci podniecaja się tym że kierowca sunął 140-160/godz.Ale to jest do czasu.Zmęczenie połączone z brawurą wcześniej czy pózniej przynosi opłakane skutki.Alternatywą jest korzystanie z prywatnych ogłoszeń lub autobusów np.ORBIS,które mają po dwóch kierowców,nie krążą po całej Holandii.A do tego nie są wcale droższe od busów.Korzystałem kilka razy z autobusu Orbis i mogę tylko pochwalić.Kierowcy nie wpuszczają np. pasażerów będących pod wpływem alkoholu.Trasa 1100 km w 12.5 godziny.
Ostatnio zmieniony przez jedrzej2225 Nie Sty 18, 2009 1:52 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu