Przesunięty przez: Gochna H Pią Wrz 26, 2008 10:25 am |
cos na wlosy ;) |
Autor |
Wiadomość |
angelika
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 39 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 141 Skąd: Holandia, GLD
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 11:17 am cos na wlosy ;)
|
|
|
hej dziewczyny mam pytanie czy moze ktoraz z was bierze tu jakies holenderskie tabletki na wlosy??lub ma jakies inne specyfiki?moje wloski chcialabym troszke podregenerowac, bo przez to farbowanie stalu sie slabsze, w dodatku codzienne uzycie lokosuszarki tez za dobrze na nie nie wplywa.piszcie jak macie jakies fajne sposoby na poprawienie ich wygladu, albo jakies witaminki pozdrawiam |
|
|
|
|
lanya
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Wiek: 42 Dołączyła: 21 Lut 2008 Posty: 48 Skąd: Groningen
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 3:30 pm
|
|
|
Osobiscie polecalabym stary sprawdzony skrzyp polny Niestety nie wiem czy mozna kupic go tutaj |
_________________ Nie uderzenie mlota, lecz taniec wody czyni zwir tak pieknie okraglym |
|
|
|
|
elzbieta388
Poczatkujacy elzbieta388
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Gru 2007 Posty: 18 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 3:57 pm
|
|
|
Witaj.Ja robie sobie sama maseczke do wlosow z zoltek i wloski mam ok.Nie biore zadnych pigulek-po pierwsze sa inne lepsze specyfiki a po drugie po co wydawac kaske?Lepiej wydac ja na jakis fajny bucik,albo ciuszek.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
nollewska
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 6:02 pm
|
|
|
Tabletki typu witaminy i mineraly napewno sie przydadza, szczegolnie aby bylo troche cynku.
Natomiast stara dobra metoda to kupic w aptece (w Polsce) nafte do wlosow i robic sobie maseczki. Do tego mozna dodac zoltko + sok z cytryny. Stosowac 1 lub 2 razy w miesiacu ale przez dluzszy czas, np. rok czasu, gdyz jednorazowo nic nie pomoze.
Inna dobra metoda, moge powiedziec rewelacyjna to kupienie w sklepie fryzjerskim (tez w Polsce) lub u fryzjerki i jest tomaseczka do wlosow z wyciagu kopyt konskich. Jest to produkt niemiecki. Sa tez polskie produkty, ale sa one podrobka, ktorej nie polecam.
Uzywa sie maseczki na okolo 15 minut, po kazdym myciu wlosow, pozniej trzeba splukac woda.
Efekt jest na 100 procent i dosc szybko jest efekt. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
kocica
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 5 razy Wiek: 40 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: HOLANDIA
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 6:05 pm
|
|
|
hej ja mialam ten sam problem co ty slabe zniszczone wlosy ale od kilku miesiecy uzywam jedwabiu do wlosow i nawet moje fryzjerka zauwazyla duza zmiane. wlosy staly sie mocniejsze i juz nie wygladaja jak sianko;) |
|
|
|
|
Kesja
Poczatkujacy
Wiek: 43 Dołączyła: 30 Maj 2008 Posty: 40 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 9:31 pm
|
|
|
Ja w Polsce też używałam jedwabiu na włoski, fantastyczna sprawa, włosy odżyły, super wyglądały. Niestety jedwab juz mi się skończył, a tu nie widziałam nigdzie. Jest do dostania w Holandii? Jeśli tak to proszę o nazwę i miejsce gdzie dostane. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 9:45 pm
|
|
|
Jedwab - zijde,szukaj: haarverzorging zijde.Powinny byc w drogeriach i salonach fryzjerskich. |
|
|
|
|
Kesja
Poczatkujacy
Wiek: 43 Dołączyła: 30 Maj 2008 Posty: 40 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 9:52 pm
|
|
|
Witch01, Dziekuje tak to jest jak się języka nie zna |
|
|
|
|
angelika
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 39 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 141 Skąd: Holandia, GLD
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 8:58 am
|
|
|
dziekuje Wam wszystkim za podpowiedzi tez wyczytalam na jednym forum o maseczce z jajka i piwa dzieki jeszcze raz |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 1:05 pm
|
|
|
To jeszcze dorzuce maseczke z siemienia lnianego |
|
|
|
|
emes
Gaduła
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 27 Lut 2008 Posty: 171
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 5:32 pm
|
|
|
lanya napisał/a: | skrzyp polny. Niestety nie wiem czy mozna kupic go tutaj |
Mozna. Np. w HEMA - witaminy i mineraly plus ekstrat ze skrzypu. (Haar- en Nagels complex).
Skrzyp = Heermoes.
Pewnie w drogerii tez beda dostepne tabletki ze skrzypem.
Powodzenia! |
|
|
|
|
Justine
Super gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 209 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 5:41 pm
|
|
|
Kesja napisał/a: | Ja w Polsce też używałam jedwabiu na włoski, fantastyczna sprawa, włosy odżyły, super wyglądały. Niestety jedwab juz mi się skończył, a tu nie widziałam nigdzie. Jest do dostania w Holandii? Jeśli tak to proszę o nazwę i miejsce gdzie dostane. Pozdrawiam. |
Chodzi Ci o Biosilk??
Mozesz go kupic przez internet:
http://www.haarshop.nl/de...1&subject_id=14
Naprawde polecam!!! Widzialam tez w sklepie dla fryzjerow, ale pamietam, ze za butelke 100 - 125 ml chcieli jakies 38 euro.
Na zniszczone i wysuszone farbowaniem wlosy polecam tez serie Loreal Professional, do kupienia w salonach fryzjerskich lub sklepach dla fryzjerow.
Ja znalazlam jeden w Eindhoven, gdzie maja naprawde fajne ceny.
Za serum do wlosow ze zlotej serii tecni.art Loreal Professional (dokladna nazwa hair mix sublime shine) zaplacilam jakies 14 euro, za 125 ml. Wlosy ladnie lsnia i sie nie pusza |
_________________ Work like you don't need the money,
Love like you've never been hurt,
And dance like no one's watching. |
|
|
|
|
EwazHolandii
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 9:03 pm
|
|
|
bede musiala wyprobowac,ktorys ze sposobow,bo rowniez mam problemy z wlosami.A czy macie jakis ny szczegolsposob na wlosy,ktore bardzo wypadaja?
[ Dodano: Sob Wrz 27, 2008 6:24 pm ]
kupilam dzisiaj liquid silk gloss z gliss kur,zobacze moze pomoze na moje wlosy |
|
|
|
|
adi2000
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 8:03 pm
|
|
|
Mocz. |
|
|
|
|
Ewa P
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 8:28 pm
|
|
|
EwazHolandii napisał/a: | bede musiala wyprobowac,ktorys ze sposobow,bo rowniez mam problemy z wlosami.A czy macie jakis ny szczegolsposob na wlosy,ktore bardzo wypadaja?
[ Dodano: Sob Wrz 27, 2008 6:24 pm ]
kupilam dzisiaj liquid silk gloss z gliss kur,zobacze moze pomoze na moje wlosy |
Przede wszystkim witaminy. Nie podreperujesz wlosow ktore wypadaja odzywkami, bo zalezy to od cebulki wlosa. Moze byc to spowodowane zlym odzywianiem sie lub stresem, zarwanymi nocami itd.
Witaminy napewno sie przydadza. |
|
|
|
|
|