handel holandii |
Autor |
Wiadomość |
kocica
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 5 razy Wiek: 41 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: HOLANDIA
|
Wysłany: Śro Lut 11, 2009 4:04 pm handel holandii
|
|
|
witam pisze prace na temat handlu holandii . jednak nie moge sie nigdzie doszukac informacji co holandia importuje a co eksportuje, w jaki sposob placi za te towary. interesuje mnie tylko handel holandii z krajami spoza uni europejskiej.
wiesie gdzie moge znalesc takie info? |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

Pomógł: 11 razy Wiek: 36 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Śro Lut 11, 2009 9:40 pm
|
|
|
A w Wiki zaglądałaś?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Holandia# |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
majuga
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 362
|
|
|
|
|
kocica
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 5 razy Wiek: 41 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: HOLANDIA
|
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 9:19 am
|
|
|
dzieki za info sprawdzilam juz wczesniej te stronki, ale mi chodzi dokladnie o liste importowanych i eksportowanych produktow, i skad one sa i dokad ,,ida" .
np co holandia importuje z surinamu, indonezji ??? w jaki sposow placi? |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 7:48 pm
|
|
|
Raczej łatwiej znależć towary których Holandia nie importuje lub nie eksportuje.Bo NL to chyba najwiekszy w swiecie pośrednik handlowy.Towary dla Europy w duzej części przechodzą przez port w Roterdamie.Szczególy musisz szukać w zestawieniach statystycznych.Coś na wzór polskich roczników statystycznych.Jak cos znajdę dam znać.Już znalazłem....bureau voor de statistiek /internationale handel/ dalej wejdż w animacje.Tam wchodząc kursorem w dowolny kraj masz podane informacje o handlu z Holandią.Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez jedrzej2225 Czw Lut 12, 2009 8:00 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|