OOBE lub LD |
Autor |
Wiadomość |
allucard6
Gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 1:33 pm OOBE lub LD
|
|
|
Miał ktoś z tego forum OOBE lub LD mi się często zdarza samoczynnie, dziwne doświadczenie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Justine
Super gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 209 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 2:41 pm
|
|
|
A mozna jakos sprowokowac swoje cialo zeby to miec?
Bo jak czytam w wiki to bardzo chcialabym to przezyc
|
_________________ Work like you don't need the money,
Love like you've never been hurt,
And dance like no one's watching. |
|
|
|
|
Łoginov
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 2:44 pm
|
|
|
LSD bardzo pomaga |
|
|
|
|
Tymek
Gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 2:47 pm
|
|
|
A jakie środki bierzesz ?
Bo od samego palenia to chyba nie ???? |
|
|
|
|
Justine
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 2:51 pm
|
|
|
Tymek napisał/a: | A jakie środki bierzesz ?
Bo od samego palenia to chyba nie ???? |
Też właśnie nie wydaje mi się, że bez żadnych psychotropów i pochodnych bedzie trudno.
Co do LSD, no thanx. Słyszałam o takich, co wzięli i do tej pory z "wycieczki" nie wrócili. |
|
|
|
|
Łoginov
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 2:56 pm
|
|
|
I jeszcze przed tym jak z tej wycieczki nie wrócili upiekli swoje dziecko w piekarniku. Ja też dziękuję! |
|
|
|
|
Tymek
Gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 2:56 pm
|
|
|
Justine napisał/a: | Słyszałam o takich, co wzięli i do tej pory z "wycieczki" nie wrócili. |
Bo to wycieczka z trudną trasą i czasami się człowiek może zgubić, a tam GPS nie
działa |
|
|
|
|
allucard6
Gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 3:09 pm
|
|
|
Bez żadnych środków. Już to miałem zanim cokolwiek spróbowałem to sie zdarza sporadycznie nie mam na to wpływu, kłade się zamykam oczy i coś mnie jakby ciągło w dół i albo to przerywam, albo to mnie wyciąga z ciała. Przerywam dlatego że nieraz towarzyszy temu przerażające uczucie i "sny" ale ja nie śpie. Psychotropy i wszelkie stymulanty odradzam bo nic niedadzą. Są srodki które mogą wywołać ten stan ale ze stukrotnie większą siłą oczywiście to może dać pozytywne skutki jak i negatywne zależy od psychiki. Co do LSD to na 5 razy, 2 razy miałem badtripa i napewno nie wywołuje OOBE i LD. To przychodzi samo nie wiem czemu |
|
|
|
|
Justine
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 4:53 pm
|
|
|
allucard6 napisał/a: | Co do LSD to na 5 razy, 2 razy miałem badtripa i napewno nie wywołuje OOBE i LD. To przychodzi samo nie wiem czemu |
A brałeś przed czy po Twoich objawach OBBE i LD?
Bo to może być istotne.
Czy miewasz już tego typu "odloty" od dziecka?
Swoją drogą przypomniał mi się film "Awake", byleś kiedyś pod wpływem narkozy? |
|
|
|
|
allucard6
Gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 4:59 pm
|
|
|
OOBE i LD miałem już wcześniej i nie wierze, że nikt z forum chociaż LD nie doświadczył albo chociaż uczucia silnej grawitacjii |
|
|
|
|
siuxsiuwax
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 1:58 pm
|
|
|
OOBE-tak- po grzybach ekwadorskich (wtedy byly jeszcze legalne) -doswiadczenie bardzo pozytywne no i rzucajace sporo swiatla na to kim jestesmy albo kim nie
LD -wczesniej mialam kilka razy bez wywolywania,pozniej obejrzalam film "Waking life" poszukalam troche w necie i znalazlam pare cwiczen jak wywolac LD
teraz natomiast kupilam sobie ksiazke dwoch kolesi ktorzy swego czasu na Stanford robili badania na temat LD (w latach 70,notabene zafascynowani LSD -ja nigdy nie mialam LD jakos bezposrednio po LSD albo w jakims okresie po nim) tytul ksiazki Exploring the world of Lucid Dreaming (stephen LaBerge i Howard Rheingold)
Ksiazka jest genialna bo oprocz prostych "tradycyjnych" technik, tlumacza z racjonalego punktu widzenia co sie dzieje w glowie,takze nie sa to jakies "chuje muje dzikie weze" czego sie wlasciwie spodziewalam ,typu tarot albo psychonanaliza ale normalne naukowo potwierdzone fakty
niektorym wywolanie LD zajmuje nawet kilka miesiecy ,inni wystarczy ze chca .Ja jak tylko zabralam sie za ksiazke mialam przerwe jakas 5 miesiecy od ostatniego LD,tylko przeczytalam ,zajaralam sie na maxa i tego dnia mialam LD(wlasciwie nocy).
W ksiazce jest tez jak za pomoca LD uzyskac OOBE.
Polecam |
|
|
|
|
allucard6
Gaduła
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 3:47 pm
|
|
|
dokładnie OOBE LSD i grzyby dają do myślenia o tym kim jestesmy |
|
|
|
|
Justine
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 6:06 pm
|
|
|
allucard6 napisał/a: | dokładnie OOBE LSD i grzyby dają do myślenia o tym kim jestesmy |
Ja tam wystarczy, że poczytam forum i zaczynam mieć owe filozoficzne pytania...
Kim jesteśmy, dokąd zmierzamy... |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 6:22 pm
|
|
|
Ja dostałam silnej grawitacji jak przeczytałam ten temat !!!! |
|
|
|
|
allucard6
Gaduła
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 8:13 pm
|
|
|
Tamtego dnia kilkakrotnie byłem zmuszony przerwać sen żeby coś załatwić, ale przejdźmy do konkretów. Leżąc na boku, koncentrowałem się na czerni przed oczami. Po jakimś czasie chwycił mnie silny paraliż, czułem jak moje całe ciało wibruje. Wibracje były naprawdę intensywne, był to chyba właściwie jedyny moment w którym wibrację odczuwałem tak dokładnie. Poza paraliżem i wibracjami, poczułem się jak bym zszedł pod wodę, zmysł słuchu ogarnęła jakaś dziwna przestrzeń. Zacząłem słyszeć syk powietrza, jakby powiew wiatru. Postanowiłem się podnieść. Udało mi się uwolnić jedynie tułów, byłem naprawdę przestraszony, obróciłem się w stronę pokoju brata, wszystko wyglądało jak w ŚF. Chciałem krzyknąć jednak nie mogłem wydobyć z siebie żadnego dźwięku. Chwilę później straciłem przytomność. |
|
|
|
|
|