Nawigacja |
Autor |
Wiadomość |
jack
Gaduła
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 104 Skąd: amsterdam
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 3:52 pm Nawigacja
|
|
|
Co myślicie o tym sprzęcie,warto się skusić?
http://www.marktplaats.nl...-sept-2008.html |
_________________ Jacek
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 4:59 pm
|
|
|
nie nie waerto
polska tylko w zarysie duze miasta
pozatym ten tom tom to juz przezytek
a napewno nie za ta kase |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 6:49 pm
|
|
|
jack napisał/a: | Co myślicie o tym sprzęcie,warto się skusić? |
Mnie sie przypomina historia sprzed 3 tyg. jak bus w Polsce w nocy wjechal do stawu,bo nawigacja byla bledna,blednie odczytala droge. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 10:58 am
|
|
|
300 to dosc stary model. Te najnowsze mapy ktore sprzedawca proponuje tez nie maja wszystkiego co powinny miec z zakresu Europy Centralnej. Jezeli masz zamiar uzywac TT w PL, to szukaj mapy w versji 8.0xxx
pozdrawiam |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Wiek: 35 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 11:19 am
|
|
|
Na Polske najlepsza jest AutoMapa. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 11:44 am
|
|
|
...ale temat jest o TomTom'ie |
|
|
|
|
destyni86
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 1:24 pm
|
|
|
o jak najbardziej!!!poruszam sie z tym sprzetem wszedzie,i nie bylo tak żebym sie zgubiła albo źle mnie pokierowało.mam firmy Max Com,kupiłam w Polsce.Nie należy on do najdroższych ale sprzedawca polecił mi go zamiast TomTom i mam go 1 rok i wciąż jest niezawodny. |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 6:22 pm
|
|
|
Reed napisał/a: | ...ale temat jest o TomTom'ie |
Nie temat to "Nawigacja".A kolega sie pytał co o tym myślimy więc soooryyyy... |
|
|
|
|
PiotrP
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 6:57 pm Nawigacja
|
|
|
Witam
Co do faceta w jeziorku to musiał być z niego niezły aparat , na drodze był zakaz wjazdu, a wodę też musiał widzieć, więc to nie jest powód by w nią wjechać.
Co do nawigacji to o wartości jej stanowią dwie rzeczy, aktualna mapa i czuły odbiornik GPS.
TomTom nie jest zanikającą gwiazdą, ale zależy co chcemy z nawigacji wyciągnąć, jakie kraje mamy zamiar zwiedzać i jakie dodatkowe funkcje ma mieć nawigacja.
Jeśli chcemy jechać na południe Europy to zacznijmy sprawdzać jakie pokrycie mają nasze mapy w kraju który chcemy odwiedzić, może się okazać że nasza ulubiona nawigacja wcale nie ma map z tego obszaru, z Polską i Europą Zachodnią większość systemów sobie radzi.
Polecam odbiornik z systemem Windows Mobile, pozwala wgrać wiele różnych programów nawigacyjnych i dostosować sprzęt do naszych potrzeb.
W Polsce w Biedronkach były Navie i jeszcze jakieś inne podobne sprzęty które nieźle sobie radziły z Automapą, cena sprzętu 245zł, na Allegro jeszcze funkcjonuję.
Miały niestety Windows CE i z wgraniem iGo były problemy, ale podobno do obejścia.
TomTom jest dostępny w wersji na Windows więc jak ktoś lubi to ma.
Garmin XT istnieje w wersji na Windows ale szybkość działania nie zachwyca, lepiej działa na dedykowanym sprzęcie.
Destinator sprawdzałem dość dawno, nie wiem jak nowe wersje ale stara działała szybko i poprawnie w Europie Zachodniej a w Polsce miała małe pokrycie.
iGo udostępnia mapy praktycznie z całego świata, nie przepadam ale dość sprawnie działa.
Jak ktoś jeździ w strefach TMC to proszę zwrócić uwagę czy odbiornik obsługuje TMC, świetna funkcja.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 7:14 pm
|
|
|
Zależy też na jakim WM. Na 6 ( Omnia) musisz mieć włączony dodatkowy program (GPSDate) i też nie zawsze złapie fix'a. Zaś Automapa chodzą wersje od 5.0.5 ( chociaż spotkałem też sie ze starszą) |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
jack
Gaduła
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 7:52 pm
|
|
|
A może toś chce sprzedać dobrą nawigację w cenie 100 euro?
[ Dodano: Pią Lis 28, 2008 4:48 pm ]
A jaką nową nawigacje byście polecili do 250 euro? |
_________________ Jacek
|
|
|
ania84/07
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 4:57 pm
|
|
|
może tom tom ? |
|
|
|
|
PapaSmerf82
Nieśmiały użytkownik Szukam Smerfetki:)
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 8:44 pm
|
|
|
jack napisał/a: | A może toś chce sprzedać dobrą nawigację w cenie 100 euro?
[ Dodano: Pią Lis 28, 2008 4:48 pm ]
A jaką nową nawigacje byście polecili do 250 euro? |
Kolego kupujesz obojetnie jaki model navi moze byc taki z lidla za 99 euro i wgrywasz wlasne oprogramowanie
Ja mam Mante w ktorej oryginalnie jest wgrane mapamap zreszta do bani a na europe uzywam Igo 8 i AutoMape CHociaz podczas testow to Igo 8 zostawia w tyle AutoMape
Jak bedziesz chcial to kup nawi pozniej odblokowanie i wrzucimy ci jakis programik z wyzej wymienionych
Pisz na PW |
|
|
|
|
jack
Gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 11:26 pm
|
|
|
RobKAM napisał/a: | jack napisał/a: | Co myślicie o tym sprzęcie,warto się skusić? |
Mnie sie przypomina historia sprzed 3 tyg. jak bus w Polsce w nocy wjechal do stawu,bo nawigacja byla bledna,blednie odczytala droge. |
Co by nie wpaść do stawu jak pisała RobKAM,zakupiłem tom toma go 730.Wszystkim dziękuje za porady i uważam że temat możemy zamknąć. |
_________________ Jacek
|
|
|
|