wrobelki |
Autor |
Wiadomość |
motilek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 03, 2007 9:09 pm wrobelki
|
|
|
czy ktos z was widzial jakies inne ptaki tutaj procz srok i kawek??? Nie ukrywam widzialem tez kaczki krzyzowki i czaple, labedzie i lyski... A gdzie wszedobelskie wrobelki???? |
|
|
|
|
ataga
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 478 Skąd: Limburg
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 6:50 am
|
|
|
pewnie ze sa wroblelki, ale jak mieszkasz w duzym miescie to jest ich po prostu mniej... u mnie najczesciej widac sroki, wroble, wrony,sikorki i golebie.
pozdr Agata |
|
|
|
|
marlena zdziech
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 8:32 am
|
|
|
Witam, u mnie tez sa wroble,jest tez duzo kosow podobne sa do szpakow.Szpaki sa czarne a kosy bardziej wyplowiale raczej szare,w ciagu jednego dnia opedzlowaly mi caly winogron ,czekalam az dojrzeje no i sie nie doczekalam nie zostala nawet jedna kisc. |
|
|
|
|
behemotka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 11:21 am :)
|
|
|
wrobelki w Holandii sa pod ochrona bo malo ich tu maja...
tak, tak - tez sie zdziwilam, jak sie dowiedzialam. A dowiedzialam sie przypadkiem, kiedy to wyszla kontrowersyjna sprawa rok czy dwa temu: do hali, w ktorej ukladano domino na coroczna impreze, wlecial wrobel. Poniewaz organizatorzy bali sie, ze ptaszun narozrabia, zdecydowali sie na odstrzal zwierza. I tu byla cala debata, bo z jednej strony tysiace ulozonych klockow domina i praca stada ludzi, a z drugiej nie dosc ze wrobel to jeszcze chroniony
a co do ptakow, to u mnie mieszka stadko gesi i sowy. A, macie nietoperze? |
|
|
|
|
wawka
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 11:51 am
|
|
|
mi się coś wydaje, że w tej hali z domino to nie był wróbel. Ale może się mylę .
Mi ostatnio udaje się widywać żurawie często, ale to być może ze względu na to, że w odległości może kilometra jest ładne jezioro i do tego kinderboerderij |
|
|
|
|
behemotka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 12:14 pm gwoli wydawania... :)
|
|
|
Holenderska Fryzja/ "Domino Day", czyli wielkie układanie kostek domina
2006-11-17 14:24 /PAP/
(fot. AFP)
W stolicy holenderskiej Fryzji, Leeuwarden, organizatorzy Domino Day 2006 podejmą w piątek próbę pobicia rekordu Guinnessa w układaniu i przewracaniu konstrukcji z kostek domina. W olbrzymiej hali Frisian Expo Center (FEC) w piątkowy wieczór ma przewrócić się budowla złożona z 4 mln 400 tys. klocków.
...
Ubiegłoroczny finał wzbudził wiele emocji nie tylko z powodu udanego pobicia rekordu. Mimo licznych zabezpieczeń, w tygodniu poprzedzającym imprezę do hali dostał się wróbel, który przewrócił 23 tys. klocków. Zrujnowaniu całej konstrukcji zapobiegła jedna z 750 blokad przygotowanych przez organizatorów. Ostatecznie ptak został zestrzelony z wiatrówki.
Śmierć nieproszonego gościa spowodowała protesty obrońców zwierząt, zapowiedzi prób udaremnienia pobicia rekordu i wzmożone środki bezpieczeństwa wokół hali FEC. ... |
|
|
|
|
motilek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 5:20 pm
|
|
|
no to dobre |
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 12:32 pm
|
|
|
u mnie sa nietoperze od strony balkonu (to juz drugie moje mieszkanie gdzie niedaleko gniezdza sie nietoperki)
a z dziwnych ptakow - jesli bedziecie kiedys w Zuideparku w Hadze - nie zdziwcie sie dzikimi papugami jest ich tam cale mnostwo |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 425 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 1:43 pm
|
|
|
szeda napisał/a: | u mnie sa nietoperze od strony balkonu (to juz drugie moje mieszkanie gdzie niedaleko gniezdza sie nietoperki)
a z dziwnych ptakow - jesli bedziecie kiedys w Zuideparku w Hadze - nie zdziwcie sie dzikimi papugami jest ich tam cale mnostwo |
Powaznie? Ja latem widzialam u siebie na balkonie zielona papuzke... Myslelismy ze wlasciciel wypuslil papuzke "na kupe" |
|
|
|
|
|