MŚ 2010 W RPA ???!!! |
Autor |
Wiadomość |
extrabrzydal
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Wrz 02, 2009 10:56 pm MŚ 2010 W RPA ???!!!
|
|
|
http://www.rp.pl/artykul/...izmu_w_RPA.html
była afrykanerska dziennikarka, mieszka w Holandii i tak opisuje co sie tam dzieje
Stanowisko rządu RPA to hipokryzja. To, co się dzieje w tym kraju, to prawdziwy horror. Biali są atakowani na każdym kroku, niezależnie od tego, czy mówią po afrykanersku, angielsku czy polsku. Są lżeni, bici, poniżani, a czasami nawet mordowani przez czarnych. Sama wielokrotnie padłam ofiarą fizycznych ataków. Właśnie dlatego wyjechałam z kraju, podobnie jak milion innych bia- łych. Obecnie Afrykanerzy wydają 40 proc. swoich dochodów na środki bezpieczeństwa! Mury i ogrodzenia wokół domów, firmy ochroniarskie i alarmy. Nieudolna policja nie jest w stanie zapewnić im ochrony. Ludzi zatrudnia się w niej nie ze względu na kwalifikacje, ale ze względu na kolor skóry. Poza tym policjanci sami często padają ofiarą agresji i są zastraszani. Mówienie o tym, że biali są atakowani w celach rabunkowych, to kłamstwo. Po pobiciu czarni kradną na ogół tylko telefon komórkowy, żeby ofiara nie mogła wezwać pomocy. Podobnie podczas nocnych napaści na domy. Napastnicy katują domowników, gwałcą córki lub młode żony i uciekają bez żadnych łupów. Na ulicach miast RPA jest jak w dżungli. Nie wiem, jak władze wyobrażają sobie zapewnienie bezpieczeństwa fanom podczas piłkarskich mistrzostw świata w 2010 roku! Niestety, światowe media nie interesują się tym problemem, bo jest niepoprawny politycznie. Czarni gnębiący białych? To dla lewicy temat tabu. Sama byłam bardzo lewicowa i poprawna politycznie, ale życie brutalnie zweryfikowało moje naiwne ideały. |
|
|
|
|
Gollum
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 7:58 am
|
|
|
Masz z jednej strony ulicę, gdzie jest tak, jak to autorka opisuje. Ale z drugiej strony masz Sun City i inne podobne ośrodki dla śmierdzących groszem, gdzie nikt niepowołany się nawet nie zbliży, bo go ochrona i policja "zdejmą".
To samo będzie podczas mistrzostw. A zresztą, nawet niech ktoś z czarnych zaatakuje wtedy takiego Polaka czy Anglika; nasi kibole zatłuką wszstkich a miasto puszczą z dymem... |
|
|
|
|
extrabrzydal
Poczatkujacy

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 9:02 am
|
|
|
no tak ale zamiast szalika trzeba zabrac maczete na taki mecz |
|
|
|
|
Tymek
Gaduła

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 10:04 am
|
|
|
Wystarczą nasi kibice, tak koło 100 starczy, zrobią porządek |
|
|
|
|
Gollum
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 10:57 am
|
|
|
extrabrzydal napisał/a: | no tak ale zamiast szalika trzeba zabrac maczete na taki mecz |
Jask trzeba maczetę, to zabiorą maczetę...
A wracając do początku wątku; podobny temat poruszyła dzisiejsza Koszerna, ozywiście w swoim wybitnie poprawnym politycznie stylu |
|
|
|
|
|
|