Konto walutowe |
Autor |
Wiadomość |
Nozyk
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 7:49 am Konto walutowe
|
|
|
Witam, zamierzam niedlugo wyjechac do krainy wiatrakow oczywiscie do pracy. Jak wszyscy wiecie potrzebne jest konto walutowe, jednak ja nie wiem ktore bardziej sie oplaca dla przyszlego studenta. Korzystna jest sytuacja w ING lecz nie jestem przekonany jakos do tego. Dlatego chcialbym spytac, ktory bank jest najkorzystniejszy w Polsce jesli chodzi o konta walutowe oraz czy jest jakis bank, ktory oferuje np. po roku zerwanie umowy bez poniesienia jakis wiekszych konsekwencji finansowych?
Wyjezdzam z firma e&a i niejako wymagaja oni konta w polskim banku, a raczej posiadania go przed przystapieniem do wyjazdu. Ale ja chcialbym poznac rowniez porownanie bankow holenderskich. Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Tak jeszcze uprzedzajac, przegladalem forum za tematami kont walutowych i nie zauwazylem aby byl temat porownujacy konta. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Nozyk
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 4:55 pm
|
|
|
No w tematach, ktore podalas jest sporo o bankach ale jest jeden problem ja jade pierwszy raz i numeru sofi nie posiadam dopiero agencja bedzie go zalatwiac. Dlatego pozostaje otwarcie konta walutowego w Polsce. Z tych tematow wymieniany jest najczesciej bank ING no a z tego co sie orientowalem to jeszcze WZBK ma dosc atrakcyjna oferte. Moglby ktos o bankach w polsce napisac? |
|
|
|
|
Ainka
Super gaduła Princess of the Sun
Pomogła: 4 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 239 Skąd: Lodz
|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 11:49 am
|
|
|
Nozyk wcale nie trzeba numeru sofi. ja otworzylam konto na dowod i papier z uczelni, ale jak bedziesz mial paszport i adres w Holandii to powinno byc ok. A konto mam w ING tutaj.
W Polsce co to walutowych to nie wiem, darowalam sobie ale polecam WBK generalnie. |
_________________ ...And I am filled
With the sweetest devotion
As I, I look into your perfect face...
|
|
|
|
|
|