zameldowanie a zwrot podatku |
Autor |
Wiadomość |
etil3
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 10:33 am zameldowanie a zwrot podatku
|
|
|
w roku 2008 pracowalem przez 4 miesiace i nadal nigdzie nie jestem zameldowany.. czy przeszkadza mi to w uzyskaniu zwrotu podatku za rok 2008 ? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 2:57 pm
|
|
|
nie |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 3:02 pm
|
|
|
nie, ale musisz sie rozliczyc bodajze na T-formularzu |
|
|
|
|
etil3
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 8:56 pm zameldowanie a zwrot podatku
|
|
|
a nie wiecie gdzie moge to zrobic?
w jakim biurze lub na jakiej stronie?
pozdr |
|
|
|
|
JoannajobNL
Poczatkujacy podatek z Holandii
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 1:40 pm Re: zameldowanie a zwrot podatku
|
|
|
jak najbardziej mozna. trzeba tylko pamietac aby uzyc odpowiedniego formularza-inny jest dla zameldowanych w NL, inny dla nie zameldowanych.
Uzycie niewlasciwego formularz spowoduje ze nasze zeznanie podatkowe nie bedzie rozpatrywane i urzad nawet nas o tym nie powiadomi.
etil3 napisał/a: | w roku 2008 pracowalem przez 4 miesiace i nadal nigdzie nie jestem zameldowany.. czy przeszkadza mi to w uzyskaniu zwrotu podatku za rok 2008 ? |
|
_________________ Joanna jobNL
www.podatek-holandia.pl
Holandia-podatki,rodzinne,dofinansowanie do ubezpieczenia zdrowotnego,tłumaczenia |
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 2:26 pm
|
|
|
Powiadomi, powiadomi. Mozesz tez rozliczyc sie elektronicznie, program jest do sciagniecia na stronie www.belastingdienst.nl - aangifte voor buitenlandse balastingplichtingen 2008 |
|
|
|
|
etil3
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 4:08 pm zameldowanie a zwrot podatku
|
|
|
czyli musze wybrac rozliczenie dla nie rezydentow..
dziekuje slicznie |
|
|
|
|
dorota w
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 7:37 pm
|
|
|
JoannajobNL napisał/a: | jak najbardziej mozna. trzeba tylko pamietac aby uzyc odpowiedniego formularza-inny jest dla zameldowanych w NL, inny dla nie zameldowanych. |
Mam pytanie odnośnie meldunku-mój mąż ma meldunek na terenie Holandii od 2006 roku bez przerwy (tam przebywa i pracuje do dziś) ,ale ma też meldunek w Polsce.Ja mam meldunek tylko w Polsce- z podatku w Holandii rozliczała nas kancelaria holenderska ujmując w rozliczeniu ulgę na partnera (na mnie).Wyszła taka sytuacja,że ja dostałam należną mi ulgę ,a mąż nie dostał jeszcze swojej części zwrotu -mowa o 2007 roku.Na kopii rozliczenia dopatrzyłam się ,że oboje jesteśmy rozliczeni na adres w Polsce.Czy mąż jest rozliczony na złym druku (i stąd wstrzymany zwrot),jeśli ma meldunek w Holandii,czy nie ma znaczenia na który adres jest rozliczany skoro ma dwa meldunki? |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 4:20 pm
|
|
|
Malzonkowie nie musza miec wspolnego zameldowania. W tym wypadku osoba zamieszkala w Holandii moze rozliczyc sie elektronicznie, jesli ma podpis DigiD lub na druku P, a osoba zamieszkala w Polsce musi rozliczyc sie na druku Tc |
|
|
|
|
|