NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet bezprzewodowy
Autor Wiadomość
ossamus 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Gru 15, 2009 6:02 pm   Internet bezprzewodowy

Witam mam modemik Huawei E xxx , w zwiazku z tym iz wkrotce wyjezdzam do krainy tuipanow chcialbym sie dowiedziec , jaki bedzie najlepszy i w miare tani necik bezprzewodowy pre-paid ?

Pytam bo nie znalazlem satysfakcjonujacych odpowiedzi.

marisima 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Gru 21, 2009 10:56 am   

Poszukaj w ofercie firmy Linksys tam na pewno znajdziesz cos odpowiednego dla siebie.

ossamus 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Gru 21, 2009 11:58 am   

Chyba sie nie zrozumielismy :/ Ja mam modem , tylko potrzebuje jakies namiary na oferte netu pre-paid vide Play Online w Polsce :-)

pch-poland 
Poczatkujacy
Podateknl

Wysłany: Pon Gru 21, 2009 3:11 pm   Re: Internet bezprzewodowy

ossamus napisał/a:
Witam mam modemik Huawei E xxx , w zwiazku z tym iz wkrotce wyjezdzam do krainy tuipanow chcialbym sie dowiedziec , jaki bedzie najlepszy i w miare tani necik bezprzewodowy pre-paid ?

odradzam internet w systemie przedplaty jest drogi wiec sie nie oplaca.
Polecam podlaczyc vodafona z tel do komputera, za 10 euro miesiecznie

MartaAmsterdam 
Gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 4:17 pm   Re: Internet bezprzewodowy

pch-poland napisał/a:
ossamus napisał/a:

odradzam internet w systemie przedplaty jest drogi wiec sie nie oplaca.
Polecam podlaczyc vodafona z tel do komputera, za 10 euro miesiecznie

Vodafone juz nie dziala. Zmienili dawno oferte do 200mb za 9,50 euro.

Administrator2 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Gru 21, 2009 5:01 pm   

Obecnie dobrą ofertę ma T-Mobile PrePaid, modem €59,50, a potem maksymalnie €4,50 na dzień (i to bardzo ważne te max €4,50).

Więcej na stronie http://www.t-mobile.nl/pe...op/prepaid.aspx

Nie rekomenduję żadnych usług poniżej €20 na miesiąć, najniższe opłaty za połączenie stacjonarne komputera (a nie telefonu komórkowego) do Internetu to €19,95 z ofertami dającymi kilka miesięcy za darmo lub za pół ceny. Mogą się zdarzyć tańsze oferty (KPN i ZIGGO mają takie), ale wtedy szybkość połączenia jest tak mała, że ... lepiej dołozyć parę euro i mieć śmigający Internet.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pon Gru 21, 2009 5:18 pm   

strasznie drogo taki t-mobile wychodzi.

4,5e * 30 dni = 130e

na mniej niz 4,5e za dzien to nie ma co liczyc, bo to wystarczy na 15MB.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Coccolinco 
Super gaduła

Wysłany: Wto Gru 22, 2009 9:57 pm   

Ja chciałem dziś wziąć internet bezprzewodowy z Telforta za 29,95 ale mnie poinformowali, że podrożał o 10eu :088: i zrezygnowałem.
Korzysta ktoś z tego internetu?

Mariusz_Poz 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 23, 2009 9:38 am   Re: Internet bezprzewodowy

MartaAmsterdam napisał/a:

Vodafone juz nie dziala. Zmienili dawno oferte do 200mb za 9,50 euro.

Jak to nie działa? I jakie znów 200mb? Od połowy listopada z tego korzystam i spokojnie z 1.5gb przepływu danych miałem za jeden okres rozliczeniowy (30dni)

tommy24 
Poczatkujacy
tommy24

Wysłany: Śro Gru 23, 2009 5:26 pm   

Jest taka stronka,wpisujemy kod pocztowy,nr. domu i co nas interesuje.Klikamy zoeken i juz wiemy jakie mamy możliwości do wyboru.Pozdro.
http://www.vergelijk.nl/a...CFUE-3godHWwWMw

MartaAmsterdam 
Gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Czw Gru 24, 2009 7:05 am   

Tak, teraz jedyna oferta pre-paid jest t-mobile z maksymalna oplata 4,5 euro za dzien dla osob czesto korzystajacych z internetu.
Ewentualnie mozesz kupic dobry panel z antena nastawiona na odbior sygnalu - patrz na allegro, koszt jednorazowy to 30-40 euro.

vodafone internet blox juz dawno zmienil warunki korzystania z tej oferty, na ich stronie o tym jest napisane

poza tym przy okazji do wszyskich tych ktorzy pisali do mnie maile w sprawie vodafone - odpisuje tutaj, na pewno te osoby zajrza do tego watku - vodafone ma limit pobieraanej daty, nie mozna juz surfowac bez konca na internet bloxie. ot to wszystko w temacie wifi internetu - t-mobiel prepaid, abonament w ktorejs z firm, albo podlaczenie komputera do darmowego, otwartego hotspotu

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Czw Gru 24, 2009 7:57 pm   

MartaAmsterdam, mozesz podac jakiegos linka, pod ktorym jest cos o limicie 200MB?
Jedyne co znalazlem to:
Fair Use Policy: Bij Zorgeloos Internet geldt een Fair Use Policy, dat wil zeggen dat het datagebruik niet 10 x zoveel (of meer) per maand mag zijn dan het gemiddelde datagebruik van alle gebruikers. Lees meer over de fair use in de Vodafone BloX voorwaarden.
http://www.vodafone.nl/pr...geloosinternet/

czyli nic sie nie zmienilo od co najmniej 2 lat

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Administrator2 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Gru 24, 2009 9:19 pm   

Serwis Vodafone BLOX jest TYLKO na TELEFONY komórkowe.

==================================================

Vodafone - cennik PREPAID opłat za dostęp do internetu Z LAPTOPA jest na stronie
http://www.vodafone.nl/pr...st_het/prepaid/

Koszt od €2,50 za dzień (specjalny pakiet, niestety max 25Mb razem, niestety max do godz 24.00 w dany dzień).

Inne możliwości to:
€ 20,- 80 MB Bundel = €0,25/1Mb
€ 30,- 150 MB Bundel = €0,20/1Mb
€ 40,- 250 MB Bundel = €0,16/1Mb
€ 50,- 400 MB Bundel = €0,125/1Mb

Na początek: jednorazowy koszt modemu €59,99 lub jeśli laptop my wbudowany modem to jednorazowy koszt karty SIM €4,99.

==================================================

Vodafone - cennik PREPAID (zwany "Zorgeloos Internet BloX") opłat za dostęp do internetu Z TELEFONU KOMÓRKOWEGO jest na stronie

Koszt €9,50 na 30 dni

Nie można używać do rozmów typu VoiP. Również nie można używać jako modem do komputera (Bij Zorgeloos Internet is het niet toegestaan je mobiele telefoon te gebruiken voor VoIP en SMSoIP. Of als modem voor laptop/PC).

===================================================

Mariusz_Poz 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Gru 25, 2009 12:17 pm   

Administrator2 napisał/a:

Vodafone - cennik PREPAID (zwany "Zorgeloos Internet BloX") opłat za dostęp do internetu Z TELEFONU KOMÓRKOWEGO jest na stronie

Koszt €9,50 na 30 dni

Nie można używać do rozmów typu VoiP. Również nie można używać jako modem do komputera (Bij Zorgeloos Internet is het niet toegestaan je mobiele telefoon te gebruiken voor VoIP en SMSoIP. Of als modem voor laptop/PC).

Ja w drugiej połowie listopada wykupiłem internet blox wysyłając smsa pod nr 4000 i przez miesiąc surfowałem ile chciałem robiąc z tel kom modem. Po 30 dniach pakiet wygasł i kupiłem następny który wygasł już po 3-4 dniach chociaż też tylko strony www przeglądałem i z gg korzystałem. Nie wiem czemu tak się stało ale coś w tym musi być

[ Dodano: Pią Gru 25, 2009 6:46 pm ]
Może ktoś polecić jakieś połączenie internetowe do laptopa? Chodzi mi o takie które można załatwić "od ręki" nie mając tutaj zameldowania. Nie szukam też takiego na którego aktywację/przysłanie startera będę czekać 3-4 tygodnie. Chodzi mi po prostu o to, że pójdę do dealera i kupię i mam. I najlepiej gdybym nie musiał w tym celu specjalnie zakładać konta w holenderskim banku bo mam tylko w PL

z góry fenks za answers :)

Coccolinco 
Super gaduła

Wysłany: Sob Gru 26, 2009 6:29 pm   

tommy24,

zamówiłem Telforta :033:

dzięki :039:

Odpowiedz do tematu