Kierowco Uwazaj na plyny do plukania ust !! |
Autor |
Wiadomość |
ARIE32NL
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 3 razy Wiek: 49 Dołączył: 06 Cze 2008 Posty: 83 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 9:07 am Kierowco Uwazaj na plyny do plukania ust !!
|
|
|
Witam wlasnie przegladlem forum RLKP i trafilem na taki temat ?? niewysle linka bo trzeba byc zarejestrowanym zeby go odczytac ale brzmi on tak !!
Hej to co dzis o 1 w nocy mi sie przytrafilo trzeba naglosnic!! Jaja nieziemskie. Jechalem po Mame i po siostre o 1-30 w nocy wypukałem sobie usta plynem do ust listerin wsiadlem w Lale i jade, zjechalem na droge boczna od autostrady A4 i tu nagle policjanci ku... mac wychodzi i mnie chapnal super szybko nie jechalem wiec o co chodzi zaprosili mnie z dokum. do radiowozu no i tak sie zaczelo dokumenty ok. Robili rutynowe kontrole trzezwosci dobra super no nic nie pilem wiec gitara oni tez widzieli ze trzezwy, ale profilaktycznie dmuchnalem. Dmucham w alkomat i tu nagle 0.32 promila jakim cudem?? Oni no to ile pan pil a ja szok. Mowie ze nic no ale wyszlo tyle i tyle, mowie ze plukalem usta tym czyms wiec ok zobaczymy za 15 minut nastepny pomiar, kolejny wykazuje 0.00 promila oni w szoku bo w zyciu nie mieli czegos takiego ze z 0.32 nagle na 0.00 . Nastepny pomiar za 15 minut kolejne znow 0.00 ale co z tego ze nastepne mialem zerowe polskie prawo jest tak dupiate ze liczy sie pierwszy pomiar i musza mi odebrac prawko do wyjasnienia. Faceci bardzo wporzadku ale nie mieli innego wyjscia cala procedura wszczeta bo wszystko jest rejestrowane ja dmucham to sie zapisalo ze mialem az 0.32 a dopuszczalna 0.19 i dupa. Pojechalismy na komende tam znow dmuchalem Tak drogie i nowoczesne maja alkomaty w radiowozach ze wychwycil mi ten plyn do plukania ust czaicie?.
Zamiast oni patrolowac drogi i badac nie trzezwosc driverow musieli ze mna jezdzic 4 godziny paranoja!! Nastepnie pojechalismy na badanie krwi do szpitala pobrali mi krew raz, pozniej czekac godzine trzeba i nastepne pobieranie.Tak sobie pluli w brode ze mnie zatrzymali bo tyle papierow mieli a dzis ich czeka garsc przesluchan. Odwiezli mnie dopiero o 4-40 rano szlak to trafil. I co tu zrobic dzis bedzie glosno na policji bo musi ktos za to beknac tylko szkoda tych policjantow bo pewnie na nich to pojdzie, a robili tak jak musieli. Bo chodzi o to ze dmucham pierwszy raz wychodzi ze pilem i co moga zrobic ja przykladowo wyjmuje 2000zl i daje im w lape i dmucha policjant i 0.00 a ja sobie dalej pijany jade. A tu jest tak ze pierwszy pomiar sie liczy a nastepne by potwierdzic ze mam w organizmie alkohol bo nie ma innej mozliwosci bym nie mial przy takim wyniku masakrycznie glupie prawo oczywiscie nikt o tym nie pomyslal ze moze byc jakis blad alkomatu. Badanie krwi wszystko wyjasnia i dzis znow prawko musze miec.
I tutaj prosba znajacych sie na prawie czy moge sie domagac odszkodowania od policji za to ze stracilem pol nocy za to ze czulem sie jak kryminalista a to odbilo sie na mojej psychice? Kogo moge za to pociagnac? Firme ktora produkuje ten plyn ze nie napisala ze nie mozna nim plukac ust przed jazda samochodem?
Najlepsze jest to ze taki przypadek zdarza sie tak jak wygrana w totka, a ja trafilem "szostke". Nigdy o tym panowie policjanci nie slyszeli ze by takie przeklamanie pomiarow bylo.
I co wy nato ??? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 11:19 am
|
|
|
Identyczna baardzo stara sprawa gdzie dobyla sie nawet rozprawa w sadzie: http://www.dziennikwschod...=73275440094742 chodzi o to, ze pewnie w plynie sa sladowe ilosci alkoholu |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
|