Foldery informacyjne o pracy w Holandii i pracodawcy |
Autor |
Wiadomość |
Anna Walkowiak
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 1:54 pm Foldery informacyjne o pracy w Holandii i pracodawcy
|
|
|
Witam wszystkich,
Jesli pierwszy raz przyjezdzasz do Holandii to na pewno masz mnostwo pytan, na ktore oczekujesz odpowiedzi. Poniewaz sama musze stworzyc taki folder, chcialabym zrobic naprawde cos dobrego, dlatego potrzebna mi jest Wasza opinia. Co Waszym zdaniem brakuje w obecnych folderach/ksiazeczkach informacyjnych? Co jest jasne a co niedokladnie wyjasnione? Z gory dziekuje za pomoc. Mam nadzieje, ze Wasze zdanie pomoze w stworzeniu czegos fajnego.
Pozdrawiam
Anna |
|
|
|
|
dannythedog
Gaduła
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 2:16 pm
|
|
|
Wydaje mi sie, ze folder opublikowany przez Ministerstwo Spraw Spolecznych i Zatrudnienia jest przykladem dobrego folderu w przypadku Holandii. Posiada podstawowe informacje, ktore uswiadamiaja od czego nalezy zaczac, co szukac, co zalatwiac zeby zaczac tu normalnie funkcjonowac. Oczywiscie kazdy bedzie chcial cos wiecej, wiec pytanie czy chcesz folder czy ksiazke.... bo pierwsze glosy pojda za adresami pracodawcow, mieszkan; czyli "wszystko podane do stolu". Najlepiej oczywiscie konkretne oferty, sprawdzone, dobrze platne ble ble ble |
_________________ brak |
|
|
|
|
Niedziela.NL
Nieśmiały użytkownik
|
|
|
|
|
kindzal
Super gaduła

|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 8:01 pm
|
|
|
dannythedog napisał/a: | Wydaje mi sie, ze folder opublikowany przez Ministerstwo Spraw Spolecznych i Zatrudnienia jest przykladem dobrego folderu w przypadku Holandii. |
Może nie dobrym, ale jak narazie jedynym ?
Znajduje sie tam kilka zaskakujących stwierdzeń, które nie są do końca zgodne z prawem i powinny być zmienione ! |
_________________ " Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszlości, nie jest godzien szacunku teraźniejszości, ani prawa do przyszlości. " Józef Piłsudski. |
|
|
|
|
dannythedog
Gaduła
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 7:03 pm
|
|
|
To jezeli znasz takie zaskakujace stwierdzenia to warto chyba je podac, a nie napisac ze sa. I chyba nalezaloby je zglosic autorom.
Pozatym dla mnie zawiera informacje, ktore daly mi podstawy do tego zeby zaczac zalatwiac sprawy zwiazane z zyciem tutaj, bez przeszukiwania roznych forow itp. |
_________________ brak |
|
|
|
|
nuska.nl
Gaduła

Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 06 Mar 2009 Posty: 119 Skąd: Kraków/Haga
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 7:35 pm
|
|
|
A ja powiem tak. W takim folderze informacyjnym fajnie by było napisać, że istnieje coś takiego jak forum "Niedzieli". Jak tutaj przyjechałam, nie miałam pojęcia, że coś takiego funkcjonuje Minęło kilka miesięcy, zanim się o tym dowiedziałam drogą pantoflową. A szkoda, bo byłoby mi łatwiej wystartować |
|
|
|
|
|