mam pytatnko moze ktos bedzie wiedzial i mi pomoze jezeli moja korporacja mieszkaniowa wynajela firme do renowacji sciany zew budynku,czy pracownicy budowlani moga zaczynac prace o 7.00 rano z wielkim jazgotem fleksy gdzie ja oczywiscie mam sypialnie i tak to trwa 8h dzienie z przerwami na papierosa ,na kawe ,na jedzenie kiedy to juz trwa drugi tydzien.Dlatego moje pytanie jest takie czy ja nie powinnam ustalic godzin pracy i czy nie powinno mnie sie o takim burdelu zawiadomic pisemnie o i czy mam jakiej prawo w tej sprawie???Pozdrawiam
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 4:37 pm
Przecież muszą kiedyś to zrobić. Ciesz się, że nie zaczynają o 6 rano. Spółdzielnia mieszkaniowa nie ma obowiązku informować Cię pisemnie o remontach jeżeli Twoja osoba nie jest im potrzebna (np. musisz udostępnić im mieszkanie itp.)
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 6:23 pm
madzina, informcja na temat prac remontowych powinna byc i napewno byla . Co do czasu rozpoczecia prac to maja do tego prawo i ty niestety nie masz w tym zadnych szans ingeracji mozesz np porozmawiac z pracownikami ze w tym tygodniu masz nocki wiec w dzien spisz czy moze mogli by z drugiej strony zaczac prace , ale ta rozmowa nie oznacza ze sie na to zgodza.
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport