NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Sob Lip 11, 2009 3:49 pm
Problem z Oplem Omega
Autor Wiadomość
slawcio 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lip 11, 2009 1:29 pm   Problem z Oplem Omega

Witam!
Mam problem z moim samochodem - Opel Omega rocznik 99. Zauważyłem dziś, że dywanik od strony pasażera jest mokry (nie wiedziec czemu). Po podniesieniu dywanika okazało sie że jest tam kałuża wody!!! Po dalszych ogledzinach doszedłem, że woda dostała się do kabiny od strony maski. Pod maską w niecce, gdzie umieszczony jest filtr kabinowy jest cala masa stojącej wody. Wygląda na to, jak by brakowało jakiejś części lub uszczelki i woda dostaje sie tam gdzie nie trzeba i nie jest odprowadzana.
Żeby się przekonać czy żeczywiście czegoś brakuje muszę zobaczyc jak to wygląda prawidłowo w innym egzemplarzu Omegi. Jeśli jakiś właściciel Omegi z Rotterdamu lub okolic miałby chwilę by dac mi zajrzeć pod maskę byłbym bardzo wdzięczny. Chodzi tylko o zerknięcie pod maskę i nic więcej! Proszę o kontakt tu na priv albo jakiegoś smsa - ja oddzwonie. Mój nr 0681730683 SPRAWA PILNA - LADA MOMENT WNĘTRZE ZACZNIE KWITNĄĆ :(

filnec 
Gaduła

Wysłany: Sob Lip 11, 2009 5:48 pm   

slawcio, ja mam omegę ten sam rocznik ale mieszkam nieco daleko. Jeśli nikt się nie znajdzie po twoim poście radzę ci odwiedzić jakiś szrot (sloopbedrijf), często mają tam dobre i paroletnie auta z lekkim defektem. masz tu stronkę z zakładami w okolicy:
http://www.allesinrotterd...ia14356_nk.html ,
ludzie tam pracujący znają się na rzeczy i na pewno ci pomogą, i w razie potrzeby możesz za parę euro kupić jakąś część.
pozdrawiam

caliber1973 
Gaduła

Wysłany: Sob Lip 11, 2009 9:58 pm   

Masz zatkanego tzw słonika
to taka guma do odprowadzania wody z podszybia
i nic nie trzeba kupować tylko wyczyścić z nagromadzonego syfu z 10ciu lat

wpadaj do mnie zrobie od ręki za friko 0622151502
Ostatnio zmieniony przez caliber1973 Sob Lip 11, 2009 10:20 pm, w całości zmieniany 3 razy  

kufel7777 
Poczatkujacy
pracus

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 6:12 pm   auta

post usuniety
nie ma nic wspolnego z tym tematem
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Lip 12, 2009 6:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

YANNOSICK 
Super gaduła
Cogito ergo sum

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 6:30 pm   

Tak jak napisał Caliber pod filtrem znajduje się wlot kanału odprowadzającego wodę. Często zbiera się tam syf w postaci liści i piachu. Wystarczy udrożnić kanał i po kłopocie. Zrób to teraz bo zaczną Ci parować szyby i pojawi się nieprzyjemna woń (czuć kościołem i starymi ludźmi). Od strony kierowcy masz taki sam kanał tylko wlot jest wyżej (przy szybie)i ten też warto przejrzeć.

Odpowiedz do tematu