NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie się opłaca zwrot podatku przy małych kwotach?
Autor Wiadomość
paranoise 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 03, 2011 1:36 pm   Gdzie się opłaca zwrot podatku przy małych kwotach?

Witam. Na przełomie 2008-go i 2009-go pracowałem w Holandii i dzisiaj się dowiedziałem od pracownika Taxpolu, (poprzez który odzyskałem zwrot za 2008) że mogę jeszcze dostać za 2009-ty, 150 euro. Jako że przy każdej kwocie zwrotu nie pobierają mniej niż 79 euro, to wychodzi na to że i tak ponad połowa zwrotu zostanie mi odebrana jako marża. Ostatecznie pracowniczka zgodziła się na marżę 50 %, ale powiedziała że jeśli bym znalazł jakąkolwiek lepszą ofertę, to zjadą mi z ceny niżej. Czy ktoś zna oferty jakichś pośrednictw podatkowych, które zrobią to taniej przy tak niskiej kwocie? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam
Paranoise

Abzuj 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 03, 2011 2:51 pm   

Ja się zawsze rozliczam u P. Kłosowskiej
http://www.rozliczsie.pl/kontakt.html
ostatnio brała ode mnie 150 zł więc wyjdzie Cie to chyba lepiej niż z tej Twojej oferty. Większość biur tyle bierze, jeszcze jest "Borsuk" i bierze taniej ale nie polecam.

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Sie 04, 2011 10:55 am   

Ja rozliczam się przez polską kancelarię w Holandii: udeb.nl. Płaciłem coś w okolicach 40e za rozliczenie.

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Czw Sie 04, 2011 6:02 pm   

a ja polecam Borsuka , koszt 30 euro.
Stronka www.holandia.org

Abzuj 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 04, 2011 9:15 pm   

stroopwafel napisał/a:
a ja polecam Borsuka , koszt 30 euro.
Stronka www.holandia.org

z Borsukiem same problemy, późno pieniądze przychodząc i trzeba się o nie upominać... to nie tylko moja opinia. Ja się rozliczałem w tym roku na początku marca i pieniądze miałem już na moim koncie (polskie konto walutowe) pod koniec maja :) więc ze swojej strony polecam P. Kłosowską.

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Czw Sie 04, 2011 10:18 pm   

Tyle razy pisane bylo ze zwrot nie zalezy od biura tylko od BD i nie ma na to reguly. Przeciez kancelarie nie przetrzymuja pieniedzy bo one przychodza bezposrednio na twoje konto. Rozliczalismy sie z nim 2 ostatnie lata plus rodzinne i wszystko bylo ok.

Abzuj 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 04, 2011 11:14 pm   

ja się rozliczałem raz i dziękuję więcej, niemiła obsługa w Gliwicach, problem z odzyskaniem pieniędzy to dostateczne powody żeby się tam nie rozliczać. Ale to nie tylko moja opinia lecz również moich znajomych. Ale może coś się tam zmieniło nie wiem. Teraz rozliczam się u Kłosowskiej i jestem bardzo zadowolony. No i podobno niektóre biura które najpierw przelewają pieniądze na swoje konta a dopiero później na klientów podobno specjalnie przetrzymują te pieniądze dłużej aby nabijać sobie odsetki. Pozdrawiam.

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Pią Sie 05, 2011 10:16 am   

Nie trzeba jezdzic po biurach. Teraz wszystko mozna wyslac mailem lub poczta i np.sprawdzic czy doszlo do nich przez gg.

Odpowiedz do tematu