Przesunięty przez: Gochna H Sob Lip 25, 2009 4:53 pm |
Pomyłka? |
Autor |
Wiadomość |
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 8:43 pm Pomyłka?
|
|
|
Mam pytanie. Zaistniała pewna pomyłka i biuro, w którym już nie pracuję przesłało mi dwa razy tą samą kwotę pieniędzy. Teraz się o to upomnieli. Czy powinnam im to odesłać?? |
Ostatnio zmieniony przez Administrator2 Pią Lip 24, 2009 11:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 9:21 pm
|
|
|
Ty przez omylke zaplacilas 2 x za dany zakup . Jak myslisz musza ci zwrocic twoje pieniadze ? |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pią Lip 24, 2009 9:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
siemej
Gaduła
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 9:32 pm
|
|
|
Jak najbardziej powinnas oddac i nie ma co tu sie zastanawiac. Baileys ma racje. |
_________________ niewazne ile mamy....zawsze chcemy wiecej.... |
|
|
|
|
dorota19801980
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Mar 2009 Posty: 17
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 10:30 pm
|
|
|
oczywiscie ze tak |
|
|
|
|
nuska.nl
Gaduła

Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 06 Mar 2009 Posty: 119 Skąd: Kraków/Haga
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 8:33 am
|
|
|
baileys napisał/a: | Ty przez omylke zaplacilas 2 x za dany zakup . Jak myslisz musza ci zwrocic twoje pieniadze ? | to nie działa w tej konfiguracji Jak kogoś oszukają, od razu jest na forum wielkie larum - uwaga oszuści. Nie wiem po co takie zapytanie, co autorka miała na myśli ? Liczyła, że wszyscy napiszą nie oddawaj ? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 10:54 am
|
|
|
Wiesz liczyla moze na odpowiedz a nie oodawaj bo to ich problem . Oni maja wystarczajaco.
Ale zapomniala ze kiedys ten most co teraz spali ,nie oddajac ,moze jej sie przydac.
Pozatym uczciwosc zyje dluzej.I oddajac potwierdzamy wyjatki od reguly ze nie kazdy jest ...................... |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
ginger
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz Wiek: 47 Dołączyła: 28 Wrz 2008 Posty: 79 Skąd: Noorden
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 1:33 pm
|
|
|
A może te pieniądze już się rozeszły
przecież darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby |
_________________ Kobiety są największa mniejszością |
|
|
|
|
EdysiaK

|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 1:55 pm
|
|
|
No dobra, ale ja nie pytam tu o sprawe sumienia |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 2:02 pm
|
|
|
EdysiaK napisał/a: | Czy powinnam im to odesłać?? |
A o co pytasz ??
w moim mniemaniu wlasnie pytasz o sprawe sumienia . Ale moze ja juz nie znam na tyle polskich slow i sie moge mylic .
Pozatym jak juz wczesniej na forum bylo omawian ta sprawa wielokrotnie, odpowiedz zostanie taka sama
Tak musisz im oddac. |
Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Lip 25, 2009 2:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
EdysiaK

|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 2:13 pm
|
|
|
Chodzi o sprawe prawna, bo to ich pomyłka a nie moja :] przecież ja im nie zabrałam siłą tych pieniędzy, ale to oni się pomylili |
|
|
|
|
nuska.nl
Gaduła

Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 06 Mar 2009 Posty: 119 Skąd: Kraków/Haga
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 2:19 pm
|
|
|
brak słów, prędzej czy później twoja pazerność się zemści... pamiętaj o tym |
|
|
|
|
EdysiaK

|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 3:10 pm
|
|
|
No ciekawe czy jak by Tobie turas nie wyplacal siana przez jakis czas, a potem sie pomylil na Twoja korzysc, to bylabys taka dobroduszna i bys mu oddala te pieniadze? |
|
|
|
|
siemej
Gaduła
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 4:47 pm
|
|
|
nuska.nl napisał/a: | Jak kogoś oszukają, od razu jest na forum wielkie larum - uwaga oszuści. |
EdysiaK i tutaj nuska ma racje. Gdyby byla pomylka na Twoja niekorzysc to bys sie o swoje upominala. Takie samo prawo wiec oni maja. Ciekawe czy jakby urzad skarbowy wyplacil Tobie za duzo i mialabys oddac to tez bys tlumaczyla sie tym, ze na sile im pieniedzy nie zabieralas??
A poza tym skoro sie upomnieli to znaczy, ze maja dowod na to, ze wyplacili Ci za duzo i o ile sie nie myle mogli by zrobic sprawe w sadzie o to (ale to tylko moje przypuszczenia). |
_________________ niewazne ile mamy....zawsze chcemy wiecej.... |
Ostatnio zmieniony przez siemej Sob Lip 25, 2009 4:48 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Misimovic
Nieśmiały użytkownik

Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Gru 2007 Posty: 93 Skąd: Europa
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 4:50 pm
|
|
|
EdysiaK napisał/a: | No ciekawe czy jak by Tobie turas nie wyplacal siana przez jakis czas, a potem sie pomylil na Twoja korzysc, to bylabys taka dobroduszna i bys mu oddala te pieniadze? |
W dalszym ciągu próbujesz uzyskać czyjąś aprobatę dla swojego postępowania. Wszyscy, którzy zabrali głos w tym temacie odpowiedzieli jednoznacznie abyś oddała te pieniądze i myślę że niczego innego tu się spodziewać nie możesz. Przytaczanie faktu z Turkiem jest tylko formą usprawiedliwienia swojego postępowania. To, co zrobisz zależy wyłącznie od Ciebie, bo Ty będziesz ponosić ewentualne konsekwencje swojego czynu a nie my. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 4:52 pm
|
|
|
napisalas ze nie pytasz o sprawe sumienia?? ale chyba jednak cie ONO gryzie skoro zadalas takie pytanie ....
lepiej oddaj kase bo jak firma bedzie chciala to poda cie do komornika i sciagna z ciebie z nawiazka
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|