piosenka na wesele |
Autor |
Wiadomość |
kasia7
Poczatkujacy kasia
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 11:41 am piosenka na wesele
|
|
|
Witam wszystkich. Szukalam za pomoca opcji "szukaj", ale albo nie umiem dobrze szukac albo po prostu nie ma nic na ten temat. Sa oczywiscie posty na temat wesela, ale jakos nie znalazlam nic na temat piosenki. Chodzi mi o piosenke po niderlandzku na wesele na podziekowanie dla rodzicow przyszlego meza. Czy ktos zna moze jakis tytul? Znalazlam jedynie Stef Bos Papa, ale to tylko odnosi sie do taty. Czy nie ma piosenek po niderlandzku dla rodzicow/o rodzicach??? Jesli ktos zna jakis tytul bede bardzo wdzieczna. |
|
|
|
|
kocica
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 5 razy Wiek: 41 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: HOLANDIA
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 1:18 pm
|
|
|
witam ja mam ten sam problem tylko ze ja zdecydoawalm sie na angielski numer... mama i love you i jeszcze jeden napisze pozniej jak go znajde..pozdr |
|
|
|
|
kasia7
Poczatkujacy kasia
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 8:46 pm
|
|
|
Ja sie ciagle zastanawiam co zrobic z piosenka. Moi rodzice nie znaja angielskiego a rodzice nazeczonego nie znaja polskiego. Dlatego tez myslalm, ze najlepiej dwie piosenki: jedna po polsku a druga po niderlandzku. No, ale widze, ze jest problem ze znalezieniem czegos po niderlandzku. No a jesli zamiast niderlandzkiej cos po angielsku to tez nie jest to takie proste bo jak do tej pory nie znalazlam odpowiedniej piosenki o rodzicach razem, jest albo o mamie albo o tacie... A ty co postanowilas zrobic Kocica? |
|
|
|
|
sebaasia
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 9:43 am
|
|
|
po niderlandzku nie znalazłam żadnej ale moge ci podać kilka tytułów po angielsku może coś wybierzesz sobie jak znajde coś jeszcze to ci podam .
Ode to My Family The Cranberries
And I Always Love You Whitney Houston
Mother and Father Madonna
nie znam tych piosenek wiec musisz sobie przesłuchać może cos ci przypasuje
[ Dodano: Pią Lip 31, 2009 9:47 am ]
Everclear - Father of Mine |
|
|
|
|
emes
Gaduła
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 27 Lut 2008 Posty: 171
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 11:38 am
|
|
|
Nie wiem w jakim stylu piosenki szukasz....
Mozesz posluchac tej:
Vader Abraham-Bedankt lieve ouders
http://www.youtube.com/watch?v=6QoYF4oqfU4
Tekst odpowiada wymogom chwili ... choc styl moze nieodpowiadac.
Powodzenia! |
|
|
|
|
kasia7
Poczatkujacy kasia
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 12:06 pm
|
|
|
Bardzo dziekuje za pomoc dziewczyny Wlasnie wczoraj tez znalazlam piosenke, o ktorej napisala emes. No coz styl faktycznie nie za bardzo, ale slowa ok. No i podejrzewam, ze nic innego nie znajde. Wydaje mi sie, ze chyba jednak lepiej niderlandzka niz angielska, chociaz jeszcze sie zastanawiam. |
|
|
|
|
kocica
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 5 razy Wiek: 41 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: HOLANDIA
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 7:23 pm
|
|
|
ja jeszcze nic nie postanowilam, ale u mnie wcale nie musi byc po niderlandzku..wszyscy holendrzy mowia po angielsku a moi rodzice angielskie piosenki znaja a to ze po angielsku nie mowia nie ma zadnego problemu |
|
|
|
|
|