Noc z 20 na 21 grudnia - wchodzimy do strefy Schengen |
Autor |
Wiadomość |
janosik
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 3:55 pm Noc z 20 na 21 grudnia - wchodzimy do strefy Schengen
|
|
|
Noc z 20 na 21 grudnia - wchodzimy do strefy Schengen
Unijni ministrowie spraw wewnętrznych zdecydowali dziś o rozszerzeniu strefy Schengen o dziewięć nowych krajów UE, w tym o Polskę.
Wiecej http://www.rp.pl/artykul/67818.html |
_________________ IT IS BETTER TO FIGHT FOR SOMETHING THAN LIVE FOR NOTHING - GEN.PATTON
www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 3:52 pm
|
|
|
Hurrraaaa! Ja jadę 21 do Polski i się obawiałem o korki na granicy |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
wawka
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 4:28 pm
|
|
|
no w końcu Może mniejsze korki będą na granicy. Ja też z mężem wybieramy się do moich rodziców 22go. Już się doczekać nie mogę |
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 10:34 am
|
|
|
My mamy jechać 21-go. To będzie pierwszy dzień. Może się spotkamy.
Ciekawe, jakie to wrażenie przejechać sobie bez niczego przez granicę bez patrzenia w oczy niemieckim celnikom. Będzie fajnie. |
|
|
|
|
tilburgon
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 12:41 pm
|
|
|
no ale bedziecie czesciej patrzeli w oczy niemieckim urzednika z Zollamt haha |
|
|
|
|
fijne_vent
Gaduła
Pomógł: 7 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 188 Skąd: ze Fsi ;)
|
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 12:42 pm
|
|
|
No jesli nie bedzie juz okazji doswiadczyc "spojrzen" celnikow na granicy to wrazenia beda tym lepsze kiedy nawiazemy kontakt wzrokowy z celnikami ot..tak przykladowo na przydroznym parkingu ..2 km od granicy badz zauwazymy niewinnego busika wyprzedzajacego nas z lewej strony |
_________________ Gdyby Mickiewicz nadal żył
to z pewnością wciąż by pił |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 3:08 pm
|
|
|
fijne_vent napisał/a: | :D No jesli nie bedzie juz okazji doswiadczyc "spojrzen" celnikow na granicy to wrazenia beda tym lepsze kiedy nawiazemy kontakt wzrokowy z celnikami ot..tak przykladowo na przydroznym parkingu ..2 km od granicy badz zauwazymy niewinnego busika wyprzedzajacego nas z lewej strony |
No niestety wiem co masz na mysli
Ale znow jak tak wszyscy zaczna jechac w te noc to bedzie goraco na drogach,oj bedzie sie dzialo. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
Meliloti
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Kwi 2007 Posty: 128 Skąd: Leiden
|
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 10:28 pm
|
|
|
Ja wlasnie bede wtedy w drodze w autobusie. Gdybym wiedziala wczesniej, to bym kupila bilet na inny termin. Balagan pewnie bedzie niezly... |
|
|
|
|
Robus_1
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 82 Skąd: Barendrecht/Wroclaw
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 3:35 pm
|
|
|
fijne_vent napisał/a: | :D No jesli nie bedzie juz okazji doswiadczyc "spojrzen" celnikow na granicy to wrazenia beda tym lepsze kiedy nawiazemy kontakt wzrokowy z celnikami ot..tak przykladowo na przydroznym parkingu ..2 km od granicy badz zauwazymy niewinnego busika wyprzedzajacego nas z lewej strony |
Niom,ja tez miałem tą wątpliwa przyjemność jakis miesiac temu tuz po przekroczeniu granicy holendersko-niemieckiej... Kazali zjechać na najblizszy parking i w bardzo niemiły sposób przeszukali mi samochód szukajac broni lub narkotyków. Kolega ma astme i musiał wziąć lekarstwo bo zaczęło go podduszać z tych nerwów, to nie wolno nam było się ruszyc, kazali stac w swiatłach reflektorów dopóki nie skoncza przeszukania, musiał sie biedak dusic dopóki nie skończyli. Rozumiem, że to sa wymogi bezpieczeństwa, ale akurat ci panowie byli "niemili" ponad przecietną... Na szczęście (dla nas) za chwilke nastepny samochód dostarczył im następnego nieszczęśnika o ciemniejszym odcieniu skóry i tamtego to jeszcze dodatkowo rzucili na maske i przeszukiwali auto z psami... Ehhh, no comments |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 9:29 pm
|
|
|
... no coz, ja mam natomiast pozytywne doswiadczenia, kilka lat temu musielismy zjechac na parking poznym wieczorem, wraz z kilkoma innymi samochodami, kiedy jeden z celnikow zauwazyl spiaca w foteliku nasza corke, przeprosil i zyczyl nam dobrej podrozy. oczywiscie natychmiast i bez kontroli moglismy pojechac dalej. pozdrawiam, malgosia. |
|
|
|
|
tilburgon
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 12:56 pm
|
|
|
Granice beda wolne ale to nie znaczy ze bez kontroli!!
W promieniu ok. 30 km od granicy niem.-pol. w Niemczech maja byc wzmozone kontrole glownie ciezarowek i wszystkiego co pochodzi ze wschodu itp.
Wiec jesli ktos juz planuje zakup tira z fajkami i sprzedaz tego na zachodzie to w tym przypadku nic sie nie zmieni
Panowie z Zollamt beda nad wami czuwac |
|
|
|
|
janosik
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 1:49 pm
|
|
|
Cytat: | Panowie z Zollamt beda nad wami czuwac |
Nie tylko Zollamt.Novum natomiat beda liczne patrole lotne strazy granicznej po stronie polskiej.Celem tego bedzie pokazanie spolecznosci nie tylko polskiej ale i calej Europy jak wysmienicie dziala system SIS 1+
Pozdrawiam. |
_________________ IT IS BETTER TO FIGHT FOR SOMETHING THAN LIVE FOR NOTHING - GEN.PATTON
www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki |
|
|
|
|
dzico
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 7:27 pm dobrze ze skonczy sie kontrola graniczna
|
|
|
Jednego roku wracalem jak zwykle przez swiecko i jak zwykle byly kolejki do odprawy jak to przed samymi swietami.Pracowalem do ostatniej chwili i z marszu wyruszylem do polski,stojac w dlugiej kolejce na lewym pasie zasnalem i spalem bardzo dobrze bo obudzilem sie rano przede mna i za mna zadnego auta a ja jak idiota stoje na lewym pasie bez swiatel a przejezdzajace auta wlaczaly klaksony aby mnie obudzic na szczescie skonczylo sie dobrze ,mysle ze po 21 grudnia nigdy nie dojdzie do takiej sytuacji pozdrawiam. |
|
|
|
|
Mariposa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 7:10 pm
|
|
|
Mam pytanie do "znawcow tematu" ;)Pod koniec maja spodziewamy sie dzidziusia, ktory przyjdzie na swiat tu, w Holandii. 1 lipca musze byc jednak w Polsce, a o wyrobieniu dowodu dla maluszka w ciagu jednego miesiaca nie mam co marzyc. Czy w zwiazku z wejsciem do strefy Schengen moge to jakos inaczej "rozwiazac"? Bede wdzieczna za informacje, pozdrawiam. |
|
|
|
|
v1tek77
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 8:02 pm
|
|
|
Kontrole to beda wszedzie jak byly,a nawet moze teraz i czesciej.
Jak jechalem ostatnio z polski to mnie zoll zatrzymal w okolicy Dortmundu, czyli bylem juz z 500km od polsko-niemieckiej granicy.
Kazali mi wyciagac wszystko z bagaznika, chodz mowilem jak komu dobremu, ze nie mam zigaretow |
|
|
|
|
|