Karta kredytowa ING zablokowana ! |
Autor |
Wiadomość |
xxxtripol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2014 4:31 am Karta kredytowa ING zablokowana !
|
|
|
Witam mam problem z kartą kredytową w banku ING chodzi o to ze została ona zablokowana gdy robilem przelewy dostałem sms o treści :
Beste klant, uw creditcard is geblokkeerd omdat wij fraude vermoeden. Wilt u ons bellen op +31582952833? Kijk voor meer informatie op ING.nl/veiligbankieren.
Niestety nie znam jezyka holenderskiego angielski też mam nie zbyt dobry i nie jestem w stanie sam załatwić tego problemu , w internecie znalazłem tylko taką inf. :
Fraude met Creditcard
1.
Ik heb een sms-bericht ontvangen van de ING met het verzoek om te bellen over vermoedelijke fraude met mijn Creditcard. Kan ik dit vertrouwen?
Ja, dat kunt u. We zorgen er graag voor dat u altijd veilig kunt betalen of geld kunt opnemen met uw Creditcard. Daarom controleren wij dat continu.
Wanneer wij vermoeden dat er bij een betaling sprake is van fraude bellen wij u. Als we u niet kunnen bereiken blokkeren we uit voorzorg uw Creditcard. We sturen u dan een sms-bericht met het verzoek om ons te bellen. Het nummer in het sms-bericht: 058 295 2833, is van onze afdeling Fraudemanagement.
Belangrijk om te weten: een medewerker van de ING zal u nooit vragen om uw PIN-code, wachtwoord van Mijn ING (internetbankieren), TAN-code, MasterCard SecureCode of CVC2-code. Geeft u deze daarom nooit af.
Może jest ktoś w stanie mi pomóc, zależy mi bardzo na czasie bede bardzo wdzieczny , pozdrawiam [/b]
tytul edytowany ,zapoznaj sie z regulaminem forum |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Gru 04, 2014 1:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2014 9:39 am
|
|
|
xxxtripol,
Przeciez nikt nie moze zadzwonic za ciebie zeby odblokowac twoja karte kredytowa. Zadzwon na ten numer, po angielsku tez mowia. |
|
|
|
|
xxxtripol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2014 10:14 am ogarnij....
|
|
|
czy ja piszę zeby ktos za mnie dzwonił ???
jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to po co te głupie komentarze ???
Liczyłem na to ze ktoś był w podobnej sytuacji i powie mi jak mam postepować. i dlaczego tak tak się wogóle stało.
Czekam dalej na kogoś bardziej kompetentnego.
pozdrawiam |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2014 12:20 pm
|
|
|
xxxtripol,
Jaki glupi komentarz?
Pytasz sie czy sa tu ludzie ktorym zablokowali karte i co maja zrobic? Maja zrobic to co jest napisane w mailu: zadzwonic na podany numer.
Tam sie dowiesz czemu karta zostala zablokowana. Ja moge ci podac pare powodow ale jest to gdybanie: ktos korzystal albo probowal korzystac z twojego numeru, zwyczajna kontrola, placiles zagranica a miales zablokowane itd. itp.
Czyli jeszcze raz: "jak mam postepować" - zadzwon na numer i "dlaczego tak tak się wogóle stało" - tam sie dowiesz. |
|
|
|
|
|