Przesunięty przez: Gochna H Wto Mar 05, 2013 12:41 am |
jak zatankowac gaz w Holandii - pilne |
Autor |
Wiadomość |
IwaBu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 12:06 pm jak zatankowac gaz w Holandii - pilne
|
|
|
Hej, wlasnie podjechalismy na stacje benzynowa po gaz do naszego auta i ........ kicha. Nie pasuje koncowka. Wiec na gaz popatrzelismy tylko i musielismy wrzucic benzyne. Ale czy ktos z was wie czy sa jakies koncowki pomagajace zatankowac? bo na Totalu mieli ale niestety nie pasowaly. To jest polska instalacja. Czy mozna gdzies kupic koncowke? Czy w Niemczech tez maja inne? Bo moze tam bedziemy tankowac. Prosze was kochani kierowcy - pomocy - poradzcie co mam robic. |
|
|
|
|
hanys
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 5:42 pm
|
|
|
W Holandi musisz miec ekstra koncówke. Ja taką kupowałem w polsce na allegro. Ale z tego co wiem to wiekszosc stacji w holandi taką ma. Musisz poprosic sprzedawce. W Niemczech tez sa inne, ale na wiekszosci stacji sa dystrybutory przystosowane do polskich instalacji. Powodzenia |
_________________ "Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem |
|
|
|
|
IwaBu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 7:39 pm
|
|
|
dzieki wielkie - to jutro robie pielgrzymke po stacjach. Moze w koncu ktos mi zatankuje. Bo nie pamietasz czy jakas konkretna stacja (bp, shell itp.) ma na pewno koncowke? a jak bym chciala kupic na allegro to czego mam szukac? jak to sie nazywa? |
|
|
|
|
hanys
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
IwaBu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 8:19 pm
|
|
|
dziekuje ci dobry czlowieku - niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi
pozdrawiam serdecznie - dam znac jakie stacje to maja - moze sie komus jeszcze info przyda. |
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 8:31 pm
|
|
|
a w jakim miescie jestes? jesli w Hadze to na stacji BP sa, na Duinstraat naprzeciw strazy pozarnej i policji, kosztowala nas 20E. |
|
|
|
|
hanys
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 8:35 pm
|
|
|
IwaBu napisał/a: | dziekuje ci dobry czlowieku - niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi
pozdrawiam serdecznie - dam znac jakie stacje to maja - moze sie komus jeszcze info przyda. |
Nie ma za co. |
_________________ "Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem |
|
|
|
|
IwaBu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 1:37 pm
|
|
|
szeda napisał/a: | a w jakim miescie jestes? jesli w Hadze to na stacji BP sa, na Duinstraat naprzeciw strazy pozarnej i policji, kosztowala nas 20E. |
jestem pod Utrechtem ale juz kupilam na allegro za 25 zl. Podesla mi to z Polski. Juz nie mialam sil szukac. |
|
|
|
|
mrozek20
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 12:35 am koncówka
|
|
|
Tak głupia sprawa, ale jak pytacie o końcówkę, to mówicie że to WŁOSKA KOŃCÓWKA? Wiem że "polskiej" końcówki nie mają, ale włoską zawsze.
W Belgii na każdej stacji mają be/nl, a na autostradach mają wszystkie. czasem jak nie masz końcówki, warto sprawdzić na autostradzie. |
|
|
|
|
IwaBu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 9:10 pm
|
|
|
glupia czy nie ale jest upierdliwa sprawa. Na autostradzie A12 nie maja zadnej, bo juz nie raz ktos pytal wiec praktycznie na dzien dobry mowia - nie ma. W Totalu pod Utrechtem maja mnostwo koncowek - ale nie taka.
A zreszta wiesz jak to jest - kto ze soba wozi, nikogo nie prosi.
Pozdrawiam wszystkich jezdzacych na gazie |
|
|
|
|
IwaBu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 12:14 pm
|
|
|
Hej, to znowu ja - no wiec ma pewno i na 100 % zatankujecie gaz na jednej stacji (bo tam sa dwie) przy wjezdzie do Ijmuiden, na polnoc od Haarlem. To tak na marginesie. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
sylvia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 6:29 pm
|
|
|
no nie wsyscy chcam takiej nagrody w tech dzieciach hmmmmmmmmmm ha ha ha |