Wersja wyposarzeniowa auta nie zgadza się |
Autor |
Wiadomość |
polodriver13
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 10, 2010 10:15 am Wersja wyposarzeniowa auta nie zgadza się
|
|
|
Chcę zawrzeć nowe ubezpieczenie na moje auto i w internecie jak wypełniam pola calculatora i wbijam moje numery rejestracyjne to wyskakuje mi inna wersja wyposarzeniowa mojego auta (zamiast Trendline jest Sportline).
Nie wiem gdzie jest główna baza danych, która przechowuje dane o autach i gdzie powinienem zgłosić tę nieprawidłowość
Podejrzewam, że mając na polisie nieprawdziwą wersję wyposarzeniową auta będę miał problemy z wypłatą ewentualnego odszkodowania. A może jest to robione celowo ??? |
|
|
|
|
singelnl
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 10, 2010 11:25 am
|
|
|
Cytat: | A może jest to robione celowo ??? |
W takiej bazie danych sa zazwyczaj modele aut ktore sa sprzedawane lub byly sprzedawane na rynku holenderskim.
Jezeli posiadasz auto kupione np. w Polsce,Niemczech , Belgii idt.to pod ta sama nazwa modelu moze kryc sie inna wersja wyposazenia.
to nie jest blad w bazie danych.
Ale to nie powinno byc zadnym problemem. |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 130 Skąd: ROTTERDAM
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 9:59 am
|
|
|
singelnl napisał/a: | Cytat: | A może jest to robione celowo ??? |
W takiej bazie danych sa zazwyczaj modele aut ktore sa sprzedawane lub byly sprzedawane na rynku holenderskim.
Jezeli posiadasz auto kupione np. w Polsce,Niemczech , Belgii idt.to pod ta sama nazwa modelu moze kryc sie inna wersja wyposazenia.
to nie jest blad w bazie danych.
Ale to nie powinno byc zadnym problemem. |
Należy wziąć pod uwage,iż w takich sytuacjach może się też różnić ciężar samochodu a co za tym idzie ewentualne rozbieżności w wysokości opłat
Czasem te kilka kg może przekroczyć przedział do którego auto zostało zkwalifikowane
taka mała nie kompetencja ze strony holenderskiego fiskusa |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 10:11 am
|
|
|
Gdzies czytalem, ze przy rejestracji auta z zagranicy w RDW odbywa sie oficjalne wazenie auta wiec problem chyba nie istnieje. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 1:26 pm
|
|
|
Heh my też mamy taki problem.Wczoraj odebraliśmy rejestracje i w każdym kalkulatorze wyskakuje całkowicie inny model samochodu ( mamy kombiaka a wyskakuje hatchback) a nie chce potem mieć problemów. Co teraz? |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 1:57 pm
|
|
|
U mnie wyskakuja wersje do wyboru :] Pokazuje jedynie poprawne model, rok i silnik. |
|
|
|
|
polodriver13
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 3:34 pm a w jakiej ubezpieczalni?
|
|
|
Chcę zmienić ubezpieczenie z ANWB na inne tańsze.
Najtańsze chyba jest netpolis.nl ale nie wiem czy w tym przypadku słowo "najtańsze" nie znaczy "przekręt i oszustwo"??
PS. W jakiej ubezpieczalni masz ubezpieczone auto że wyskakuje ci wersja wyposażenia do wyboru? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 3:43 pm
|
|
|
Obecnie mam chyba w ASR wczesniej mialem w Reaal.
Wlasnie spradzilem i w ANWB i w tej chwili nie pokazuje mi wogole wersji wyposazenia. Jakis czas temu rowniez ANWB pokazywalo mi wersje do wyboru. |
|
|
|
|
|