karta z rabobank |
Autor |
Wiadomość |
Klaudia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 8:31 am karta z rabobank
|
|
|
Witam. Bawiłam się ostatnio na stronie Rabobank i podejrzewam że zablokowałam sobie karte do bankomatu. Czy ktos może wie czy można i ewentualnie gdzie trzeba wejść żeby zamówić nową kartę. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
AnnaW
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 22 Paź 2006 Posty: 551 Skąd: Delft
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 9:10 am
|
|
|
na jakiej podstawie twierdzisz ze zablokowalas sobie karte??? Jezeli chcesz nowa karte, najlepiej przejdz sie do najblizeszego rabobanku lub zadzwon i lepiej juz sie nie baw na stronie )) Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Klaudia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 12:30 pm
|
|
|
Myslę ,ze ją zablokowałam, ponieważ jednego dnia długo przeglądałam strony Rabobank , a dodam że nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe, a następnego dnia już nie mogłam użyć tej karty. Myślę ,że to nie jest zbieg okoliczności. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
sanders
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 6:01 pm Rabo bank
|
|
|
Mam pytanie czy w Polsce mozna placic karta Rabobanki?????i czy mozna wyplacac pieniadze euro w polskich bankomatach???????[
[ Dodano: Sob Lip 26, 2008 7:04 pm ]
W jakich bankomatach w polsce moge urzyc karty rabo babku zeby sobie wyplacic pieniadze???? |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Wiek: 35 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 6:16 pm
|
|
|
Kartą Rabobanku mozesz płacic wszedzie gdzie jest akceptowana marka twojej karty ( Visa Mastercard Maestro)
A z wypłata w bankomatach tez mozesz wypłacac tam gdzie jest akceptowana twoja karta (Visa Mastercard Maestro) ale wypłacic z bankoamtu w Euro nie da rady. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
RobKAM
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 9:33 pm Re: karta z rabobank
|
|
|
Klaudia napisał/a: | Witam. Bawiłam się ostatnio na stronie Rabobank i podejrzewam że zablokowałam sobie karte do bankomatu. Czy ktos może wie czy można i ewentualnie gdzie trzeba wejść żeby zamówić nową kartę. Pozdrawiam. |
Idz do banku to ci odblokuja,nie trzeba zamawiac nowej. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
ohmin
Gaduła
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 128 Skąd: Sucha Beskidzka
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 9:39 pm
|
|
|
Klaudia napisał/a: | Myslę ,ze ją zablokowałam, ponieważ jednego dnia długo przeglądałam strony Rabobank , a dodam że nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe, a następnego dnia już nie mogłam użyć tej karty. Myślę ,że to nie jest zbieg okoliczności. Pozdrawiam. | Co znaczy bawiłam sie na stronie? Może ze chciałaś zrobić coś przy użyciu karty, zapłacić, przelać? i źle wykonałas owe czynności ... |
|
|
|
|
sanders
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 10:38 am
|
|
|
tylko na mojej karcie Rabopas karcie do bankomatu nie jest napisane ( Visa Mastercard Maestro
[ Dodano: Nie Lip 27, 2008 11:40 am ]
jeste tylko napisane Rabopas Rabobank no i jest chip prubowalem wuplacac w bankomacie pko bp i nie dalo rady w jakich bankomatach w polsce moge wyplacic ????/ |
|
|
|
|
AnnaW
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 22 Paź 2006 Posty: 551 Skąd: Delft
|
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 2:02 pm
|
|
|
Dlatego ze masz Rabopas, nie mozesz uzywac tez karty poza granicami Holandii. Musisz isc do banku i wymienic sobie ta karte na Europas, wtedy mozesz wyplaca peniadze za granica gdzie tylko chcesz.
Za karte Europas placi sie troche wicej, ale sa to bardzo niskie kwoty, z tego co mi chodzi po glowie, placi sie za kwartal i jet to kwota nizsza od Eur 5, ale nie pamietam dokladnie ile. |
|
|
|
|
stoku
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 11:07 am rabobank
|
|
|
witam
wlasnie wrocilem z holandii (sobota) po 6tygodniowej pracy, agencja ruigrok zalozyla mi konto oczywiscie w rabobanku... i mam teraz kilka pytan, na ktore mam nadzieje mi odpowiecie
po pierwsze, za placenie ta karta z rabobanku nie odciagana jest zadna prowizja? a jak wybieram pieniadze z bankomatu? czy da sie jakos sprawdzac saldo swojego konta? i czy mozna otworzyc w tym banku rachunek internetowy? mi powiedzieli w holandii ze tak sie nie da zrobic ale cos ciezko mi w to uwierzyc. chcialem dzwonic do banku ale na stronie pisze ze jak ktos zakladal konto zagranica to ma dzwonic do oddzialu wlasnie zagranica tylko jak mam sie tam dogadac?
z gory dzieki za odpowiedzi |
|
|
|
|
kkkkpalka
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Lip 2008 Posty: 7
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 10:05 pm Re: rabobank
|
|
|
stoku napisał/a: | witam
wlasnie wrocilem z holandii (sobota) po 6tygodniowej pracy, agencja ruigrok zalozyla mi konto oczywiscie w rabobanku... i mam teraz kilka pytan, na ktore mam nadzieje mi odpowiecie
po pierwsze, za placenie ta karta z rabobanku nie odciagana jest zadna prowizja? a jak wybieram pieniadze z bankomatu? czy da sie jakos sprawdzac saldo swojego konta? i czy mozna otworzyc w tym banku rachunek internetowy? mi powiedzieli w holandii ze tak sie nie da zrobic ale cos ciezko mi w to uwierzyc. chcialem dzwonic do banku ale na stronie pisze ze jak ktos zakladal konto zagranica to ma dzwonic do oddzialu wlasnie zagranica tylko jak mam sie tam dogadac?
z gory dzieki za odpowiedzi |
Jezeli juz nie masz zamiaru wracac do Holandi to bez sensu jest utrzymywanie tutaj konta. W Polsce pobieraja wysoka prowizje a saldo sprawdzisz tylko na internecie. (no chyba, ze w Holandi:)))Rach. internetowy masz od razu po zalozeniu konta. |
|
|
|
|
sonia1988
Poczatkujacy sonia
|
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 10:48 am
|
|
|
konto zalozone u ruigroka w rabobanku , nie ma dojscia przez nie do internetu - nie mozna placic przez internet , w polsce brana jest prowizja i uwaga !!!!!!!!!czasem nie ma poloczenia miedzy bankami i mozna wyciagnac na minus ale potem cie Rabobank sciga ze masz oddac . Musisz sam wiedziec +- ile masz tam kasy . najlepiej konto zamknac samemu jak wiesz ze do holandi nie wracasz a ostatnie przelewy poprosic zeby przeslali na polskie konto .
[ Dodano: Pią Lis 07, 2008 10:49 am ]
[ Dodano: Pią Lis 07, 2008 10:50 am ]
a jesli chodzi o przelewy to nie ma tam problemow , tak jak chcesz to tez w biurze u nich robia |
|
|
|
|
monterek_fx
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 04, 2009 1:14 pm
|
|
|
Witam.
Mam ten sam problem. Mianowice dziewczyna dostala kalkulatorek do karty (Rabobank). Uzylem go wszedlem na konto mozna sprawdzic saldo wplaty wyplaty i takie tam. Klikalem w rozne opcje po czym wyszedlem. Od tej pory nie moge nigdzie zaplacic karta, w bankomacie karte mi oddaje. W domu bez problemu moge wejsc na konto internetowe i sprawdzac saldo i inne.
Pomyslalem ze moze zablokowalem karte.
Wzielem kalkulatorek i karte innej osoby, ktora tez pierwszy raz dostala weszlismy wspolnie na konto internetowe i bez klikania gdziekolwiek - wylogowalismy sie, ta osoba rowniez nie moze placic karta i wybierac pieniedzy z bankomatu. W bankomacie pisze cos "UN pass" czy jakos tak. Ktos wie co musze zrobic. Odrazu mowie ze opcja "idz do banku" odpada.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Podróżnik
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 04, 2009 1:27 pm
|
|
|
Tak właśnie kończy się zabawa w klikanie "gdzie popadnie".
Proponuję najpierw użyć translatora http://translate.google.com a później się "bawić".
Jak dzieci... |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Śro Lut 04, 2009 1:28 pm
|
|
|
monterek_fx napisał/a: | Odrazu mowie ze opcja "idz do banku" odpada. |
No to nic nie zrobisz, bo najprawdopodobniej został uszkodzony nośnik na karcie i musisz zamówić nową kartę.
A jak to zrobisz bez wizyty w banku to nie mam pojęcia.
Miałem to samo, byłem w banku, po 3 dniach przysłali mi nową kartę. |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
|