NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
karta z rabobank
Autor Wiadomość
Klaudia
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lip 26, 2008 8:31 am   karta z rabobank

Witam. Bawiłam się ostatnio na stronie Rabobank i podejrzewam że zablokowałam sobie karte do bankomatu. Czy ktos może wie czy można i ewentualnie gdzie trzeba wejść żeby zamówić nową kartę. Pozdrawiam.

AnnaW 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 9:10 am   

na jakiej podstawie twierdzisz ze zablokowalas sobie karte??? Jezeli chcesz nowa karte, najlepiej przejdz sie do najblizeszego rabobanku lub zadzwon i lepiej juz sie nie baw na stronie :) )) Pozdrawiam!

Klaudia
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lip 26, 2008 12:30 pm   

Myslę ,ze ją zablokowałam, ponieważ jednego dnia długo przeglądałam strony Rabobank , a dodam że nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe, a następnego dnia już nie mogłam użyć tej karty. Myślę ,że to nie jest zbieg okoliczności. Pozdrawiam.

sanders 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lip 26, 2008 6:01 pm   Rabo bank

Mam pytanie czy w Polsce mozna placic karta Rabobanki?????i czy mozna wyplacac pieniadze euro w polskich bankomatach???????[

[ Dodano: Sob Lip 26, 2008 7:04 pm ]
W jakich bankomatach w polsce moge urzyc karty rabo babku zeby sobie wyplacic pieniadze????

LeGolas 
Super gaduła

Wysłany: Sob Lip 26, 2008 6:16 pm   

Kartą Rabobanku mozesz płacic wszedzie gdzie jest akceptowana marka twojej karty ( Visa Mastercard Maestro)
A z wypłata w bankomatach tez mozesz wypłacac tam gdzie jest akceptowana twoja karta (Visa Mastercard Maestro) ale wypłacic z bankoamtu w Euro nie da rady.

Kurt Cobain

RobKAM 

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 9:33 pm   Re: karta z rabobank

Klaudia napisał/a:
Witam. Bawiłam się ostatnio na stronie Rabobank i podejrzewam że zablokowałam sobie karte do bankomatu. Czy ktos może wie czy można i ewentualnie gdzie trzeba wejść żeby zamówić nową kartę. Pozdrawiam.

Idz do banku to ci odblokuja,nie trzeba zamawiac nowej.

ohmin 
Gaduła

Wysłany: Sob Lip 26, 2008 9:39 pm   

Klaudia napisał/a:
Myslę ,ze ją zablokowałam, ponieważ jednego dnia długo przeglądałam strony Rabobank , a dodam że nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe, a następnego dnia już nie mogłam użyć tej karty. Myślę ,że to nie jest zbieg okoliczności. Pozdrawiam.
Co znaczy bawiłam sie na stronie? Może ze chciałaś zrobić coś przy użyciu karty, zapłacić, przelać? i źle wykonałas owe czynności ...

sanders 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lip 27, 2008 10:38 am   

tylko na mojej karcie Rabopas karcie do bankomatu nie jest napisane ( Visa Mastercard Maestro

[ Dodano: Nie Lip 27, 2008 11:40 am ]
jeste tylko napisane Rabopas Rabobank no i jest chip prubowalem wuplacac w bankomacie pko bp i nie dalo rady w jakich bankomatach w polsce moge wyplacic ????/

AnnaW 

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 2:02 pm   

Dlatego ze masz Rabopas, nie mozesz uzywac tez karty poza granicami Holandii. Musisz isc do banku i wymienic sobie ta karte na Europas, wtedy mozesz wyplaca peniadze za granica gdzie tylko chcesz.
Za karte Europas placi sie troche wicej, ale sa to bardzo niskie kwoty, z tego co mi chodzi po glowie, placi sie za kwartal i jet to kwota nizsza od Eur 5, ale nie pamietam dokladnie ile.

stoku 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 29, 2008 11:07 am   rabobank

witam

wlasnie wrocilem z holandii (sobota) po 6tygodniowej pracy, agencja ruigrok zalozyla mi konto oczywiscie w rabobanku... i mam teraz kilka pytan, na ktore mam nadzieje mi odpowiecie
po pierwsze, za placenie ta karta z rabobanku nie odciagana jest zadna prowizja? a jak wybieram pieniadze z bankomatu? czy da sie jakos sprawdzac saldo swojego konta? i czy mozna otworzyc w tym banku rachunek internetowy? mi powiedzieli w holandii ze tak sie nie da zrobic ale cos ciezko mi w to uwierzyc. chcialem dzwonic do banku ale na stronie pisze ze jak ktos zakladal konto zagranica to ma dzwonic do oddzialu wlasnie zagranica :| tylko jak mam sie tam dogadac?
z gory dzieki za odpowiedzi :)

kkkkpalka 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 10:05 pm   Re: rabobank

stoku napisał/a:
witam

wlasnie wrocilem z holandii (sobota) po 6tygodniowej pracy, agencja ruigrok zalozyla mi konto oczywiscie w rabobanku... i mam teraz kilka pytan, na ktore mam nadzieje mi odpowiecie
po pierwsze, za placenie ta karta z rabobanku nie odciagana jest zadna prowizja? a jak wybieram pieniadze z bankomatu? czy da sie jakos sprawdzac saldo swojego konta? i czy mozna otworzyc w tym banku rachunek internetowy? mi powiedzieli w holandii ze tak sie nie da zrobic ale cos ciezko mi w to uwierzyc. chcialem dzwonic do banku ale na stronie pisze ze jak ktos zakladal konto zagranica to ma dzwonic do oddzialu wlasnie zagranica :| tylko jak mam sie tam dogadac?
z gory dzieki za odpowiedzi :)

Jezeli juz nie masz zamiaru wracac do Holandi to bez sensu jest utrzymywanie tutaj konta. W Polsce pobieraja wysoka prowizje a saldo sprawdzisz tylko na internecie. (no chyba, ze w Holandi:)))Rach. internetowy masz od razu po zalozeniu konta.

sonia1988 
Poczatkujacy
sonia

Wysłany: Pią Lis 07, 2008 10:48 am   

konto zalozone u ruigroka w rabobanku , nie ma dojscia przez nie do internetu - nie mozna placic przez internet , w polsce brana jest prowizja i uwaga !!!!!!!!!czasem nie ma poloczenia miedzy bankami i mozna wyciagnac na minus ale potem cie Rabobank sciga ze masz oddac . Musisz sam wiedziec +- ile masz tam kasy . najlepiej konto zamknac samemu jak wiesz ze do holandi nie wracasz a ostatnie przelewy poprosic zeby przeslali na polskie konto .

[ Dodano: Pią Lis 07, 2008 10:49 am ]
:072:

[ Dodano: Pią Lis 07, 2008 10:50 am ]
a jesli chodzi o przelewy to nie ma tam problemow , tak jak chcesz to tez w biurze u nich robia :038:

monterek_fx 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lut 04, 2009 1:14 pm   

Witam.
Mam ten sam problem. Mianowice dziewczyna dostala kalkulatorek do karty (Rabobank). Uzylem go wszedlem na konto mozna sprawdzic saldo wplaty wyplaty i takie tam. Klikalem w rozne opcje po czym wyszedlem. Od tej pory nie moge nigdzie zaplacic karta, w bankomacie karte mi oddaje. W domu bez problemu moge wejsc na konto internetowe i sprawdzac saldo i inne.
Pomyslalem ze moze zablokowalem karte.
Wzielem kalkulatorek i karte innej osoby, ktora tez pierwszy raz dostala weszlismy wspolnie na konto internetowe i bez klikania gdziekolwiek - wylogowalismy sie, ta osoba rowniez nie moze placic karta i wybierac pieniedzy z bankomatu. W bankomacie pisze cos "UN pass" czy jakos tak. Ktos wie co musze zrobic. Odrazu mowie ze opcja "idz do banku" odpada.
Pozdrawiam.

Podróżnik 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lut 04, 2009 1:27 pm   

Tak właśnie kończy się zabawa w klikanie "gdzie popadnie".
Proponuję najpierw użyć translatora http://translate.google.com a później się "bawić".

Jak dzieci...

tomala 
Super gaduła

Wysłany: Śro Lut 04, 2009 1:28 pm   

monterek_fx napisał/a:
Odrazu mowie ze opcja "idz do banku" odpada.

No to nic nie zrobisz, bo najprawdopodobniej został uszkodzony nośnik na karcie i musisz zamówić nową kartę.
A jak to zrobisz bez wizyty w banku to nie mam pojęcia.
Miałem to samo, byłem w banku, po 3 dniach przysłali mi nową kartę.

Odpowiedz do tematu