Wysłany: Nie Lis 20, 2016 6:47 pm Przerejestrowanie auta na siebie
Witam i przepraszam jezeli sie powtorze a temat juz był ale przejrzałam posty i wujka google i jako takiej konkretnej odpowiedzi nie zalazłam. A mianowicie moje pytanie brzmi:
- czy formalnosci z przerejstrowaniem auta musza byc załatwione tego samego dnia inaczej holender mi go nie wyda?
Mam meldunek, nie mam nl ID ani nl prawka, auto chce kupic bezposrednio od holendra wiec z tego co wyczytałam w chodzi w gre tylko odział RDW bo bez w/w dokumentow nie załtwie przerejestrowania na poczcie.
bardzo prosze o konkretna odopwiedz jak to jest w praktyce serdecznie dziekuje i pozdrawiam
_________________ Z każdym dniem uczymy się czegoś nowego!
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
Wysłany: Nie Lis 20, 2016 7:42 pm
No raczej, bez faktycznego przerejestrowania, nikt auta Ci nie wyda.
Z gminy radze wyciagnac potwierdzenie zameldowania, bo wymagają jak nie masz nl prawka.
Ehh no z tym dokumentem o meldunku to wiem. Po prostu miałam nadzieję cicha ze można do RDW wybrać się np następnego dnia po zakupie. No cóż nadzieja matka głupich ale czym my ludzie bez niej byśmy byli
[ Dodano: Nie Lis 20, 2016 7:50 pm ]
A i dziękuję za info
_________________ Z każdym dniem uczymy się czegoś nowego!