Zalana poludniowa Polska- powtorka z 1997? |
Autor |
Wiadomość |
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 9:29 am Zalana poludniowa Polska- powtorka z 1997?
|
|
|
Sytuacja zmienia sie z godziny na godzine, ewakuowano 2 tys. osob, Wisla przerwala waly.
Jesli ktos ma jakies materialy- dzielcie sie. Szczegolnie chodzi mi o jakies urywki z wiadomosci jesli ktos posiada. |
|
|
|
|
mariola 784
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 18 Sty 2008 Posty: 220
|
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 11:36 am
|
|
|
Jeszcze wczoraj byłam w Opolu, nie jestem znawca ale gołym okiem było widać ze stan wody jest bardzo wysoki. Dla ludzi z Opolszczyzny wiadomości na tym portalu : http://www.24opole.pl/ |
|
|
|
|
Dyszka
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Maj 19, 2010 10:29 pm
|
|
|
w piatek musze jechac wieczorem do Nowego Sacza , dojade jakos tam autem bez problemow czy liczyc na utrudnienia ? dodam ze w poniedzialek musze wracac do nl
ciezko jakos to widze |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 8:31 am
|
|
|
Dyszka odloz ten wyjazd na inny termin ,bo nawet jak Twoj dom nie jest pod wodą, to dojazd do niego moze byc fatalny Ja własnie wczoraj sie dowiedziałam ze moja rodzina ,ktora mieszka kolo elektrowni P została ewakuowana .Okropne. Juz to przezywali w 97r.Ktos kto oglada taką powodz tylko w tv nie potrafi sobie wyobrazic jak to wyglada na zywo. Woda ,ktora przechodzi przez dom(stoi w domu kilka dni) to jest brod ,smrod i malaria .To jest obornik,kilble,oleje z traktorow,smary .Jednym słowem cały gnój zalewa wszystko co jest w domu od talerza ,przez ubrania, posciel,sprzety AGD .A jaki jest krajobraz po powodzi !!!?? Tego juz nie potrafie opisac .Oczy mi sie zmoczyły chociaz jestem daleko od tego miejsca ,ale to wciąz nasz kraj i nasi blizcy. |
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 10:08 pm
|
|
|
http://en.justin.tv/directory?lang=pl mozna tu obejrzec tvn24 (uzytkownik tomaszsza aktualnie, w dzien nadaja tez inni)
zalalo moje podkarpacie i swietokrzyskie szkoly przyjmuja powodzian z okolic sandomierza - to info ze stalowej woli |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 10:12 pm
|
|
|
troche politycznie, ale warto sobie przypomniec jak to bylo...
http://nodmilczy.blox.pl/...-Donaldzie.html |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
suska
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 9:06 am
|
|
|
Mnie tylko oburzylo to, ze ludzie wiedzieli o pogarszajacych sie warunkach od hm? Tygodnia? Mimo to, w pelni swiadomi pozostali w domach, terazmaja pretensje do premiera, bo utkneli w zalanych domach. No bystre. |
|
|
|
|
aknairam
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 1:09 pm
|
|
|
suska !!! Jak Ty na wpadłas ?? Własnie .Czemu nie przenosza gdzies tej Warszawy ,tylko czekaja na wode ??? Zeby bardziej to zrozumiec przeczytaj to co zag podesłał . |
|
|
|
|
suska
|
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 5:02 pm
|
|
|
suska, nie rusza mnie to wlasnie dlatego, ze to juz 15431231 raz
a co do tematu, to jeszcze jest spora grupa ludzi, ktora kupuje ziemie na terenach zalewowych (i wiedza o tym), bo tanio, a teraz placza i wyciagaja reke po panstwowe pieniadze. Ciekawi mnie jeszcze jedno. ilu z tych, ktorych zalalo w 97, wykupilo sobie ubezpieczenie od powodzi. Pewnie bylo tak jak w linku, ktory wkleilem - zalozyli, ze nastepna powodz bedzie za 1000 lat |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
suska
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 5:32 pm
|
|
|
I jesli masz zaq racje- to niech sie potem nie burza jak padna slowa podobne do tych wypowiedzianych w 1997 przez Cimoszewicza, ze ludzie sami sobie winni, ze sie nie ubezpieczaja. |
|
|
|
|
aknairam
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 6:02 pm
|
|
|
zak soory ja zapominam o tym q-rwa ,ale wydaje mi sie ze w poruszanych tematach to jest najmniej wazne .(ale obiecuje nad tym zapanowac) A wracając do tematu to wiem ze ludzie teraz coraz czesciej sie ubezpieczają od roznych
anomalii pogodowych: burze ,wichury ,powodzie itp i bardzo dobrze ,ale samo ubezpiecz.to jest mało w porownaniu z szokiem jakiego sie dostaje widząc swoj dom po zejsciu tej wody . |
|
|
|
|
fijne_vent
Gaduła
Pomógł: 7 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 188 Skąd: ze Fsi ;)
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 6:21 pm
|
|
|
suska napisał/a: | Mnie tylko oburzylo to, ze ludzie wiedzieli o pogarszajacych sie warunkach od hm? Tygodnia? Mimo to, w pelni swiadomi pozostali w domach, terazmaja pretensje do premiera, bo utkneli w zalanych domach. No bystre. |
http://www.youtube.com/watch?v=kI5J2O7o2TY |
_________________ Gdyby Mickiewicz nadal żył
to z pewnością wciąż by pił |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 6:43 pm
|
|
|
Suska ty to ogólnie się często oburzasz. Wszystkich co takie ''mądrze'' komentują wysłała bym do pracy przy oczyszczaniu terenów popowodziowych, może wtedy by nabrali trochę szacunku. Cieszcie się z tego co macie i że was powódź nie dotknęła. Zamiast wypisywać z nudów te mądrości zajmijcie się czym pożytecznym. |
|
|
|
|
|