Zamknięty przez: Duuvelke Pią Paź 30, 2009 11:15 pm |
Kolejne pismo z belastingu i kolejny problem |
Autor |
Wiadomość |
ryba1777
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 9:32 pm Kolejne pismo z belastingu i kolejny problem
|
|
|
Witam otrzymałem dzisiaj pismo z belastingu o nastepującej treści:
U heeft een rekeningnummer aan mij opgegeven voor de Inkomensheffting.
Ik heb dit rekeningnummer XXXXXXX opgenomen in mijn administratie.
Vanaf nu zal ik voor deInkomensheffing dit nieuwe rekeningnummer gebruik voor de uitbetaling van uw terbuggave(n) of voorschot(ten).
Wijzigen rekeninnummer voor Belastingen
wilt u het rekeningnummer voor uw belastingen wijzigen, dan kunt u het formulier Wijzigen rekeninignummer downloaden van www.Belastingdienst.nl.
Dit formulier kunt u viden bij zowel het tabblad particulieren als het tabblad ondernemers, onder het hoofstuk betalen.
Wijziegen rekenininummer voor Toeslagen
Wilt u het rekeningnummer voor uw Zorg-, Huur- of Kinderopvangtoeslag wijzigen, dan kunt u het aanvraag- en wijziginprogramma downloaden van www.Toeslagen.nl.
Als u nog vragen heeft over deze brief, kunt u bellen met de Belasting telefoon...
Chodzi mi o te cyferki co zrobiłem w formie czerwonych krzyżyków, gdzieś wyczytałem szukając o co chodzi, że w tym pismie przysyłają potwierdzenie zapisania w rejstrze numeru konta bankowego i jeśli numer konta w tym liście podany się zgadza to tylko czekać na pieniądze, ale tutaj nigdzie oprócz tych cyfr co na czerwona niema żadnych numerów, więc czy to jest ten numer co oni zaksięgowali i mam zgłosić, że zły czy to jakiś numerek mi przydzielony i tutaj nie ma pokazanego zaksięgowanego numeru i ktoś wprowadził mnie w błąd ?? Bardzo prosze o pomoc. |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 9:46 pm
|
|
|
Jeśli te zaznaczone na czerwono krzyżyki to twój numer to wszystko jest OK.Belasting wysyła to pismo abyś mógł w razie czego dokonać zmiany.Ale jeśli te krzyżyki to twój numer to nie musisz nic robić. |
|
|
|
|
ryba1777
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 10:31 pm
|
|
|
Niewiem czy numer jest prawidłowy, bo to numer cioci na który pieniądze przyjdą,a ona sama wypełniała w Holandii, ale jeśli ten numer jest 7 cyfrowy to chyba zły, bo nie za mało cyfr?? |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 10:55 pm
|
|
|