Zamknięty przez: Duuvelke Pon Lis 02, 2009 11:29 pm |
jak zalatwic sofinumer dla 4 miesiecznego dziecka |
Autor |
Wiadomość |
adam
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 5:43 pm jak zalatwic sofinumer dla 4 miesiecznego dziecka
|
|
|
jak wyzej.dziecko przebywa w polsce a jest mi potrzebny bsn do wykupienia ubezpieczenia w cz.czy moge zameldowac dziecko lub zone w gminie bez ich obecnosci.dodam iz bedzie to pierwszy meldunek. |
|
|
|
|
AdG
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 10 razy Wiek: 42 Dołączyła: 04 Paź 2009 Posty: 85
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 7:43 pm Re: jak zalatwic sofinumer dla 4 miesiecznego dziecka
|
|
|
adam napisał/a: | jak wyzej.dziecko przebywa w polsce a jest mi potrzebny bsn do wykupienia ubezpieczenia w cz.czy moge zameldowac dziecko lub zone w gminie bez ich obecnosci.dodam iz bedzie to pierwszy meldunek. |
Z tego co wiem to przy zameldowaniu osoba meldowana musi byc obecna. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 8:53 pm
|
|
|
chciałam zameldować męża ale niestety musiał być obecny, wydaje mi się,że bsn trzeba również osobiście, nie jestem pewna ale wydaje mi się,że bsn nie potrzebny dziecku. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 11:29 pm
|
|
|
jesli chcesz dziecko i zone ubezpieczyc to potrzebujesz formularz E-106, ktory oddajesz w NFZ... i twoja zona i dziecko beda mialy ubezpieczenie w polsce... i zaden meldunek w Holandii nie bedzie im potrzebny... na forum jest juz duzo inforamcji na ten temat... |
|
|
|
|
|