40tys dla rodzin tragicznie zmarlych w katastrofie lotniczej |
Autor |
Wiadomość |
agata
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 6:36 pm 40tys dla rodzin tragicznie zmarlych w katastrofie lotniczej
|
|
|
Wlasnie przed momentem wyczytalam na www. interia.pl, ze rzad podjal decyzje o przyznaniu rodzionom tragicznie zmarlych w katastrofie 10 kwietnia - kwote 40 tys. zlotych.
oraz pokrycie kosztow pogrzebu- co jest w jakiejs czesci dla mnie zrozumiale.
ale 40 tys??????????/ uwazam ze to lekka przesada. w Polsce gina w wypadkach gornicy, strazacy, policjanci ....gina tez w trakcie sluzby, w trakcie pracy i jakie odszkodowania dostaja rodziny?
majatki politykow sa duzo wieksze niz zwyklych szarych obywateli ale jak widac biednemu mniej sie nalezy- i to Polska wlasnie.
a co wy sadzicie o takich kwotach? |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 6:40 pm
|
|
|
Mam podobne wrazenia... Podobnie jak przyznanie specjalnych rent.
Na tej samej zasadzie czemu renty nie sa przyznawane rodzinom ktore traca bliskich w wypadkach samochodowych, etc... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 6:41 pm
|
|
|
no ja sadze, ze dadza czy nie dadza i ile dadza to zycia nikomu nie wroci i sama gdybym byla rodzina poszkodowanego to w sumie nawet bym nie wiedziala co zrobic z takimi pieniedzmi. |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 6:51 pm
|
|
|
tu nie chodzi o to czy dadza czy nie dadza
po pierwsze rzad juz przyznal te kwoty
a po drugie chodzi o ich wysokosc.
tragicznie zmarli gornicy w ostatnim wypadku czy zmarli w czasie zawalenia sie hali w Katowichach- ich rodziny dostaly po 1000 zl.
gdzie ty sprawiedliwosc? byli gorszymi ludzmi? mniej wartosciowymi?
rowni i rowniejsci- tak w Polsce bylo, jest i bedzie.
i szczerze powiem WKURZA MNIE TO |
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
nuta
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 6:57 pm
|
|
|
no i na wawelu tez ich nie chowano, sprawiedliwosci nigdy sie nie dojdzie... mozemy sie tylko cieszyc ze nas to nie spotkalo |
|
|
|
|
Winter
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 6:58 pm
|
|
|
Byli gorszymi ludźmi, zrozum to wreszcie. Ty, ja, on i ona to gorsi ludzie, bo nie jesteśmy przy korycie. Mam gdzieś te całą szopkę zwaną "żałobą", cywilizowany człowiek spokojnie odczekałby do niedzieli, wchodząc na jakąkolwiek stronę, nawet o grach wszędzie tematy i dyskusje o wypadku. Na litość boską, ja chcę ŻYĆ! Kaczyńscy może i nie byli komuchami, jak reszta tej bandy, ale za to chcieliby Polskę zostawić w ciemnogrodzie z Rydzykiem jako patronem kraju. Co to za prezydent, który bardziej martwi się o historię i mordy niż o dobrobyt, czy na Zachodzie tak bardzo wszyscy myślą, co to było 60-70 lat temu? NIE! Musimy wybrać, albo życie jako męczennicy i codzienna dawka wiadomości żałobnych, czy jednak żyjemy dalej i nie zważamy, co się stało, w końcu codziennie giną ludzie, a Kaczyński, Wałęsa, czy cholera wie kto jeszcze to TYLKO ludzie i pisanie, że to bohaterzy wprawia mnie osobiście w lekkie wkur******. Mam dość, chociaż mieszkam za granicą to gdzie nie popatrzę to wałkują ten temat non stop, a media jeszcze kasę biją. |
|
|
|
|
tattoomen99
Poczatkujacy tattoomen99
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 7:00 pm
|
|
|
coz,moje zdanie jest takie iz jak zwykle politycy sobie krzywdy nie zrobia....i to niezaleznie od opcji politycznej lewa czy prawa strona to kasa po srodku ......Co do komentarzy ze poslowie zgineli pelniac sluzbe dla Pl ,dla mnie to slogan kazdy czlowiek pelni sluzbe codziennie dla innych [piekarz,policjant czy robotnik]....Co do pieniedzy dodatkowych dla rodzin poslow to takze przesada,poslow stac by sie dodatkowo ubezpieczyc.... |
_________________ czlowiek z CHARAKTEREM .Sztuka trwa -zycie przemija..... |
|
|
|
|
bafana
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 7:08 pm
|
|
|
Są równi i równiejsi |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 7:16 pm
|
|
|
Zgadzam się że kwota jest za wysoka.Ale to i tak kropla tego co dostaną pózniej.Fakt że nawet gdy rodziny ofiar nie mogą korzystać z pieniędzy należących do osob które zginęły (prawo spadkowe).Ale kwota pierwszej pomocy trochę za wysoka.Jednak nie łudzmy się,otrzymają o wiele więcej.Jednak gdyby była to katastrofa samolotu liniowego (komercyjnego) to odszkodowania byłyby milionowe. |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 7:26 pm
|
|
|
Czterdzieści tysięcy czterdziestoma tysiącami ale pozostałe wydatki: przeloty samolotów Polska-Rosja,
kondukty, przejazdy, pogrzeby, uroczystości żałobne, msze, kwiaty... .
Kto za to płaci ? |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 7:40 pm
|
|
|
jak kto?
Polscy obywatele!!!
Podatnicy
Szarzy ludzie i zwykli robotnicy.
Tyle ze teraz chyba nikt w kraju nie ma odwagi o tym mowic bo ...nie wypada?bo zaloba? bo truma? bo wszyscy pedza do Warszawy by poklonic sie przed trumna >>bohatera i wodza<<???????????/
ale jak znam ten narod i mentalnosc to kilka dni po pogrzebie rozpeta sie burza na ten temat ..dlaczego tak duzo...dlaczego im sie nalezy a innym nie itp.... ale to Polska wlasnie...
|
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 130 Skąd: ROTTERDAM
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 8:24 pm
|
|
|
Moim zdaniem nie popełnili zbrodni.
Ciągle komuś coś nie pasuje.Ato jednemu za mało ,na to inny za dużo,Czy wy potrailibyścia idealnie to zorganizować .
Na pewno dużo by zaoszczędzili ,kopiąc rów jak NKWD |
|
|
|
|
Waleczne serce
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 8:38 pm
|
|
|
Te 40 tys jednorazowo, to ujdzie.Ale renty? Niektore rodziny musza przezyc za 2 tys zl miesiecznie, a tu wyjdzie po 3 tys na dzieciaka na oko. Bo renta bedzie w wysokosci 85% z pensji zmarlego. No szkoda gadac. I jeszcze sie jakas baba burzy,ze za malo dostanie. Normalna rente dac jak kazdy dostaje. |
Ostatnio zmieniony przez Waleczne serce Pią Kwi 16, 2010 8:57 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 9:04 pm
|
|
|
Dokladnie.
Trzeba bylo myslec zawczasu i sie ubezpieczyc na zycie. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
magdalena14
Super gaduła Polka
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 9:27 pm
|
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2155445,11,item.html
polecam!
szczególnie komentarze pod /w artykułem.
p.s. szczególnie moją uwagę zwróciła info.o tym,że już w niedzielę przynoszono jedzenie rodzinie Krupskiego,a wypadek był tylko dzień wcześniej.
to przez jeden dzień brakło im pieniędzy?jedzenia?
to ja przy dwójce dzieci robię większe zakupy sobotnio-niedzielene,niż oni przy siódemce potomstwa!
kto ma w to uwierzyć?
to granie na uczuciach! |
_________________ możesz się ze mną nie zgadzać,ale mnie nie obrażaj... |
Ostatnio zmieniony przez magdalena14 Pią Kwi 16, 2010 9:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|