POMOZCIE!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
vantilburg
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 7:25 pm POMOZCIE!!!!!
|
|
|
witam,juz nie wiem gdzie napisac o rade ,moze tutaj,krótki opis sytuacji jest taki,jestem od 5 lat w holandi,pracowalam przez rózne uitzenbiura,ale od 8 miesiecy udalo mi sie znalesc ciekawą i dobrze platna prace na kontrak,wszystko bylo pieknie i cudnie do czasu....zatrudnienia przez mojego szefa pani X,jest to polka 35 lat,od samego poczatku wydała mi sie dziwna ,mieszkam tez z nia na sluzbowym mieszkaniu wiec widze jej zachowanie dziwne,zamykanie sie w pokoju ,lub jej niestworzone historie,ale nie w tym problem,zaczeło sie 3 tyg temu,w naszej pracy jest 8 osob,2 holenderki,ja i moja przyjaciólka,pani x,jeden litwin,i 2 dwoch marokanców-i tu wlasnie zaczyna sie historia,pani x od poczatku pracy(luty)klei sie do tych marokanców i obnaza sie przed nimi,ale to nic,3 tygodnie temu zaczeła im opowiadac historie typu ze ja ją bije,ponizam i cytuje dosłownie-probuje ją zniszczyć psychicznie!!niby smieszne i absurdalne to wszystko ,ale smiesznie przestało być jak marokancy rzucili sie na mnie wyzwali od .......i probowali mnie pobic i tak jest codziennie,moj szef nie reaguje na to wogole i bagatelizuje sprawe,a ja jak mam isc do pracy dostaje stresa,w patek napisalam rezygnacje z pracy gdyz czuje sie tam zagrozona,i wszelkie proby porozmawiania z pania x koncza sie na tym ze ona robi mine zbitego ,nieszczesliwego człowieka ktory nie wie o co chodzi,i znow sprzedaje historie marokancom ze zostala pobita w domu przezemnie,ale dlaczego ja mam rezygnowac z tej pracy przez te własnie kobiete x??????poradzcie,pomozcie,gdzie sie zglosic lub co zrobic,najlatwiej jest zmienic prace i mieszkanie,tylko ze dlugo nato wszystko pracowalam .co zrobic ,moze wlasnie tutaj jest dobre miejsce na te historie ,pozdrawiam |
|
|
|
|
ataga
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 478 Skąd: Limburg
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 7:58 am
|
|
|
jak gadanie z szefem nie pomaga, to jedyne wyjscie widze zeby powolac sie na adwokata...
zycze powodzenia i wytrwalosci..
Agata |
_________________ Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego- w bledzie trwac.
Cyceron |
|
|
|
|
wiolka2
Gaduła

|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 9:56 am
|
|
|
Ta kobieta jest chora. Powiedz jej ze bylas u adwokata i on sie tym zajmie a pobicie trzeba udowodnic. Moze przemysli czy warto zmyslac takie historie. Jak zobaczy twoje zdecydowanie to sie opamieta bo ona widzi ze jestes zestresowana i wykorzystuje to. Moze znajdz jakis tani pokoj i nie bedziesz z nia przebywac pod jednym dachem. Masz prawo do spokoju i pracy ktora ci odpowiada. Nie daj sie zastraszyc
[ Dodano: Pon Maj 19, 2008 9:58 am ]
Pracujesz legalnie wiec mozesz podac ja na policje o znecanie psychiczne i oczernianie |
_________________ wiolka |
|
|
|
|
aymar
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 11:40 am pomózcie
|
|
|
uważam ze problem to nie bywały nie bagatelizowałbym tej sytuacji i zgłosił nim Cie ona wyprzedzi, udaj sie na policje po porade nie musisz odrazu afery z tego robic, ale nie zostawiaj tego tak sobie, może tym zachowaniem chce wyłudzic od Ciebie pieniadze? |
_________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu... |
|
|
|
|
vantilburg
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 5:47 pm pomózcie
|
|
|
Dziekuje wszystkim za rade,skorzystam wiec najpierw z porady adwokata,gdyz sytuacja robi sie bardziej nie przyjemna,moj szef zakomunikował mi dzisiaj ze moge juz w piątek zerwać kontrakt(mimo iz dałam miesieczne wypowiedzenie zeby mieć czas na znalezenie mieszkania i innej pracy)) gdyz od poniedzialku zaczynają prace znajomi pani x,wiec juz mam pewnosc ze chodziło o to aby usunąc mnie z posady ,mam tylko jednego swiadka calych tych zdarzeń,gdyz wiem ze wszyscy inni z pracy poprostu powiedzą ze nic nie widzieli,a moje próby porozmawiana z pania x konczą sie na tym ze ona patrzy na mnie jakby nic sie nie stało i milczy z mina nieszczesliwego pokrzywdzonego człowieka przez los,hmmmm,i tak właśnie jest ze w obcym kraju rodak rodakowi noż w plecy wsadzi....pozdrawiam |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 7:18 pm
|
|
|
ja osobiscie probowalabym porozmawiac z szefem i wyjasnic mu cala historie- druga rzecz jaka bym zrobila to poszukanie innego pokoju- NAPEWNO!!!! a trzecie na policje!!!
Dziewczyno nie poddawaj sie i skoro wiesz, ze racja jest po twojej stronie- WALCZ!!! |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
mroweczka
Gaduła

Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Cze 2007 Posty: 192 Skąd: Loenen aan de Vecht
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 5:02 pm
|
|
|
Skoro twierdz ze ja bijesz to moze niech pokaze siniaki ?! |
_________________ You can't stop me
You can't break me
You can't reach me
You can't see me
You can try all you can
But you'll never defeat me! |
|
|
|
|
linkus
Poczatkujacy linkus
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 6:52 pm
|
|
|
Hahahaha skad ja to znam ?
Poniewaz mam juz spore doswiadczenie w Holandii i nie od wczoraj tu pracuje , i z doswiadczen nauczylem sie jednego:
NAJLEPSZA PRACA TO TAKA W KTOREJ NIE PRACUJA POLACY!
Mialem podobna sytuacje jak kilka lat temu przyjechalem do Holandii do pracy jako student. Mieszkalem z kobieta byla ok.40 lat i pracowalem razem z nia.
ALE TAKIEJ CHAMSKIEJ BABY jeszcze nie widzialem ! Na przerwie doslownie dupe lizala Holendra , a do Polakow byla wredna.Poniewaz wowczas nie znalem jezyka to dzieki tej SWIETNEJ POLCE szef mnie wywalil! Poprostu ta baba poszla do szefa i powiedziala ze nie chce za mna pracowac.
Jedna zasada: z dala od pracy gdzie sa POLACY! z dala od glupich ludzi ktorzy wyrabiaja normy , przescigaja sie w pracy , chca pracowac po 12 godz. na dobe lub wiecej !
P.S.
Praca byla gowno warta , scinanie roz w Amstelveen za 6 EUR na godzine. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 11:32 am
|
|
|
Witam,
To i ja dodam swoje "3-grosze" ewidentnie było widać ze chodziło o to Aby Cie skłonić do tego abyś zwolniła swoje miejsce w pracy...
Nie rozumiem jednak twojego zachowania - nie za szybko sie podałaś ??? Nie mogłaś na początku zmienić mieszania na inne ??? Sama napisalaś ze długo szukałaś tej pracy i ze ciekawa jest to praca...
Ale może i masz racje szkoda twojego zdrowia na ta Pania X
Przedstawie wam moja historie z 1 wyjazdu do NL
Niby wszystko pięknie i ładnie na domku w NL było ale znalazło sie pare osob ktorym najwidoczniej "sie nie spodobalem" i sie zaczeło - skargi do szefowej ze niby nie sprzatam po sobie ze jestem agresywny na domku , ze zostawiam syf po kąpieli ...
Wszystko niby smieszne ale jakby nie "bystra Szefowa" która potraktowała to na poważnie i zaprosiła mnie do biura na "szczerą " rozmowe w której wyjaśniłem w czym tkwi problem (chodziło o to aby mnie wywalic z tego domku a na moje miejsce przyszedł by znajomy od tych ludków z domku ) Niestety nie udało im sie to ponieważ trafili na osobe która umie sobie radzić w życiu i nie boi sie gróźb itp
Prawda jest taka ze jakbym mial inna szefową to bym im sie to udało - bo jakby nie patrzec szefowa wiedziała iż takie numery miały już miejsce na domku...
Wiec moja mała rada - Nie dajcie sie !!!
Pozdrawiam serdecznie |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Dyszka
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 9:38 pm
|
|
|
linkus napisał/a: | NAJLEPSZA PRACA TO TAKA W KTOREJ NIE PRACUJA POLACY! |
zgadzam się ja też 1-en Polak w firmie i jest najlepiej, wcześniej robiło 2-3 i każdy z nich po paru dniach pracy, się mądrował w pracy jaki to on dobry itd. super starali się wykazywać językiem nie znając go, i za moimi plecami obgadywali że niby źle robię itd. pomimo tego że pracuję w tej firmie rok czasu , |
|
|
|
|
mandarynka00
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Maj 2008 Posty: 40
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 8:48 am
|
|
|
Bardzo nie miła sytuacja,najlepsza rada jak wyżej,idz do adwokata lub powiedz jej ze bylas,nastrasz ja troche,a tym bardziej nie daj sie zastraszyc marokancom!!!!Powiedz jej ze jesli nie skonczy to sprawa znajdzie sie w sadzie a w domu zostanie zainstalowana ukryta kamera ktora wszystko wyjasni!Postrasz ta jędzę!!!Nie daj sie dziewczyno jestem z Toba!!
P.s.Szukaj jak najszybciej innego pokoju,ale nie daj sie wyrzucic z pracy!!! |
|
|
|
|
KarolinaG
Poczatkujacy KarolinaG
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 9:42 pm
|
|
|
ja takze bym sie nie poddala. Pierw zmienila bym adres zamieszkania , jak najdalej od niej. A gdyby to nie pomoglo zglosila bym sie w odpowiednie miejsce i dala kobiecie jasno do zrozumiena ze masz najetego detektywa ktory obserwuje jej zachowanie w domu. Krotki fotomontaz filmu jej pokazesz w obecnosci adwokata.; Niech sie kobieta glowi co zrobic by wybrnac z takiej sytuacji. Pomyslow jest wiele. Trzeba jedynie umiejetnie pomyslec. Pozdrawiam. I zycze Ci powopdzenia. Z pelnym szacunkiem: Karolina G |
|
|
|
|
elzunia
Gaduła
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 10:02 pm
|
|
|
mandarynka00 napisał/a: | a tym bardziej nie daj sie zastraszyc marokancom!!!! | no nie wiem..Ja bym na Jej miejscu uciekala gdzie pieprz rosnie.Z marokancami nie ma co zaczynac- juz niejeden(niejedna) plywala w kanale... To wredny i bez skrupolow narod.. |
|
|
|
|
lobuz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 11:59 pm
|
|
|
linkus napisał/a: | NAJLEPSZA PRACA TO TAKA W KTOREJ NIE PRACUJA POLACY! |
Cytat: | Jedna zasada: z dala od pracy gdzie sa POLACY! z dala od glupich ludzi ktorzy wyrabiaja normy , przescigaja sie w pracy , chca pracowac po 12 godz. na dobe lub wiecej ! |
Dwie złote myśli, serio
Co do tematu - jak sprawa stoi na dzień dzisiejszy (12.06.08) ?
P.S. Czy to prawda jak to media u nas w Polsce mówią, że wszystkie inne nacje jako tak trzymają się razem i wspierają na emigracji, a Polacy na odwrót ? |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 12:15 am
|
|
|
lobuz napisał/a: |
P.S. Czy to prawda jak to media u nas w Polsce mówią, że wszystkie inne nacje jako tak trzymają się razem i wspierają na emigracji, a Polacy na odwrót ? |
Niezupelnie.Inne nacje trzymaja sie razem,ale z rodzina.Jeden drugiemu bardzo pomaga,nawet finansowo.
A poza rodzina...to juz nie jest tak kolorowo. |
|
|
|
|
|