Dlaczego ? |
Autor |
Wiadomość |
czlowiek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 9:00 pm Dlaczego ?
|
|
|
90 % ludzi narzeka na zle warunki socjalne, wynagrodzenie, koordynatorow, ze agencje to banda oszustow. Czemu nie poszukacie pracy w Polsce, gdzie wyplata jest na czas, macie gdzie mieszkac. Wiem, ze padna slowa : "Za jakie pieniadze" - a jak jezdzicie i pracujecie 40 godzin na miesiac a nie na tydzien to ile zarobisz. Dajecie sie robic w bambuko i macie pretensje do innych, nie pojechaliscie z przymusu. Agencje doskonale o tym wiedza i zarabiaja na przekretach, zabierajac ludzi do pustych domow po to aby ktos miejsce zajal i zaplacil. O pracy dla nich nawet nie mysleli. Polak jest wscipski, zawistny i by zabil dla pieniedzy, a przede wszystkim ten kto juz sie tak w miare ustatkowal. Znam mase takich opowiesci i to nie z gazety. Wiec sie zastanowcie. Polak polaka na obczyznie jak rodzine powinien traktowac, nie jak wroga. Nie macie tam nikogo innego. |
|
|
|
|
mikka
Gaduła Fire, walk with me!
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lis 2009 Posty: 173 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 9:16 pm
|
|
|
Nie żebym był niemiły, ale idąc tym tokiem rozumowania:
- po co grać w totolotka, skoro szanse na wygraną są znikome?
- po co latami oszczędzać pieniądze, skoro można wszystko stracić w jeden dzień?
- po co w ogóle wychodzić z domu, skoro można zostać zabitym przez jakiegoś psychopatę?
Chodzi mi o to, że nie wszystko się da przewidzieć. Gdyby tak zawsze zakładać najgorszą wersję, to przecież schizofremii można dostać. |
_________________ BICheck - weryfikacja kont bankowych [nowa wersja] |
|
|
|
|
czlowiek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 9:45 pm
|
|
|
Nie, nie o to mi chodzilo. Myslalem raczej o tym jak sie trakuja polacy, przede wszystkim w relacjach przelozony-podwladn(a), w mieszkaniach czy domkach, agencja vs pracownik.
Rozmawialem z roznymi ludzmi i z roznych krajow, ale wydaje mi sie ze w sposrod tych wszystkich (irlandia, norwegia, anglia,szwecja) to agencje robia tam najwiekszy wyzysk, polacy sa najbardziej perfidni, a tak zachwalaja ten kraj na wyjazd. |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 10:26 pm
|
|
|
czlowiek napisał/a: | Nie, nie o to mi chodzilo. Myslalem raczej o tym jak sie trakuja polacy, przede wszystkim w relacjach przelozony-podwladn(a), w mieszkaniach czy domkach, agencja vs pracownik.
Rozmawialem z roznymi ludzmi i z roznych krajow, ale wydaje mi sie ze w sposrod tych wszystkich (irlandia, norwegia, anglia,szwecja) to agencje robia tam najwiekszy wyzysk, polacy sa najbardziej perfidni, a tak zachwalaja ten kraj na wyjazd. |
Gdzie agencje robia najwiekszy wyzysk? Jaki kraj na wyjazd polecaja?
Moze ja jakas nie kumata ale nic z tego Twojego watku nie zrozumialam. |
|
|
|
|
dir33
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 10:29 pm
|
|
|
człowiek nie wiem co pijesz, ale polej i mi
no chyba, że palisz? |
|
|
|
|
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...
Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 10:39 pm
|
|
|
Ostatnio slyszalam , ze Polacy sa na pierwszym albo na drugim miejscu - krajow najbardziej lubiacych narzekac . Po prostu mamy to we krwi |
_________________ Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
Atryda
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 9:48 am
|
|
|