czy nalezy mi sie urlop bezplatny? |
Autor |
Wiadomość |
Ewa i Marek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 10:19 pm czy nalezy mi sie urlop bezplatny?
|
|
|
Mam staly kontrakt na pozycji "bedrijfsleider" bez wzgledu na ilosc przepracowanych godzin mam stala wyplate.mam 25 dni urlopu platnego.
moje pytanie jest czy przysluguje mi urlop bezplatny?
bo szef twierdzi ze nie |
_________________ A4-klub.pl |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 10:53 pm
|
|
|
Jesli nie pisze nic o tym w kontrakcie, to niestety szef ma racje, na onbetaald verloof jest zawsze potrzebna zgoda szefa. |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 5:01 pm
|
|
|
Ale jest mozliwość kupienia urlopu od wspólpracownika.Nie wiem czy obligatoryjnie,ale w wielu firmach się to stosuje.Wtedy ma się płatny urlop,ale koledze płaci wg uzgodnienia (więcej) |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 5:06 pm
|
|
|
jedrzej2225, jak dlugo zyje nigdy o czyms takim nie slyszalam to chyba jakoas nowosc.
wytlumacz pokaz jakies fakty artykuly . daj cos o tym poczytac jak to dokladnie dziala . Bo jak moge odsprzedac moje dni wakacyjne to bede miala naprawde kasy jak lodu |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 5:16 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | jedrzej2225, jak dlugo zyje nigdy o czyms takim nie slyszalam to chyba jakoas nowosc.
wytlumacz pokaz jakies fakty artykuly . daj cos o tym poczytac jak to dokladnie dziala . Bo jak moge odsprzedac moje dni wakacyjne to bede miala naprawde kasy jak lodu | Było już o tym na forum.Ale np. u mnie w firmie jest taka mozliwość.Dla pracodawcy jest to chyba obojetne gdy jeden pracownik wykorzysta 20 dni,a drugi 30 bo razem daje to tę samą liczbę dni płatnych przez firmę. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 5:51 pm
|
|
|
ale to by byla wielka glupota bo zeby miec urlop platny to musisz komus zaplacic za jego urlop wiec nadal masz nieplatny
BTW ja nigdzie czegos takiego nie moge znalesc ani na forum ani na google podaj jakiegos linka do poczytania . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 5:53 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | musisz komus zaplacic za jego urlop wiec nadal masz nieplatny | ktoś wcześniej napisał, że szef nie ma obowiązku dać urlopu niepłatnego, więc w tym wypadku jest to wyjście z sytuacji |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 6:04 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | ale to by byla wielka glupota bo zeby miec urlop platny to musisz komus zaplacic za jego urlop wiec nadal masz nieplatny
BTW ja nigdzie czegos takiego nie moge znalesc ani na forum ani na google podaj jakiegos linka do poczytania . | Zgadza się masz niepłatny,a nawet musisz dopłacić ekstra,ale masz dodatkowe dni wolne.A ten ktoś kosztem własnego urlopu haruje za ciebie.Tak to wygląda. |
|
|
|
|
|