odszkodowanie za bląd lekarza |
Autor |
Wiadomość |
tess002
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 1:40 pm odszkodowanie za bląd lekarza
|
|
|
Czy ktos sie orentuje gdzie powinnam zglosic jesli chce dostac odszkodowanie za to ze lekarz na konsultacji w szpitalu popelnil blad przez ktory moglo mnie, gdybym w pore nie wrocila do Polski i tam nie zrobila operacji czesciowo sparalizowac? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
emes
Gaduła
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 27 Lut 2008 Posty: 171
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 9:13 pm
|
|
|
Obawiam sie, ze nic nie bedzie Ci sie nalezalo - nie doznalas uszczerbku na zdrowiu, a to, ze mogloby byc zle nie jest podstawa do wyplaty odszkodowania.
Tylko trwale (i udowodnione!) uszczerbki zdrowotne kwalifikuja sie do wyplaty ewentualnego odszkodowania. |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 11:24 pm
|
|
|
tess, to jak poprzedniczki powiedzialy bedzie bardzo ciezko , tym bardziej ze lekarz przeciw lekarzwi nie poswiadczy , no i pojechalas do Polski wiec jesli jednak uwazlas ze cos nie tak to trzeba bylo isc tu do innego lekarza , niestety Holandia to nie Ameryka i jesli wogole dostanie sie odszkodowanie to trwa to bardzo dlugo i duzo kosztuje , uwiez mi ze ubezpieczyciel szpitala lub lekarza firma Medirisc zrobi wszystko zeby udowodnic ze to nie wina lekarza.
Tess wiem to wszystko z wlasnego doswiadczenia bo u mnie proces sadowy porzeciw szpitalowi trwal 4 lata (lekarz zostwil mi po operacji gaze w brzuchu na rok ), i nawet kiedy lekarz powolany przez adwokata stwierdzil ze mam 20-30% trwalego uszczerbku na zdrowiu pan z medirisc powiedzial ze wg. niego to jest 0%.
Niestety oni stwierdza ze jesli ryzykowalas i pojechalas do polski do lekarza a nie do innego tutaj to znaczy ze tak zle niebylo.
Ale jesli cos by ci stalo podrodze, co wtedy , tez bys powidziala ze to wina lekarza.
Aha i jesli liczysz na spore odszkodowanie to pomylka .
Monika |
|
|
|
|
|