Arbeitinspectie jak sie dodzwonic i dogadac po polsku ??? |
Autor |
Wiadomość |
lkshgg1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2012 9:59 am Arbeitinspectie jak sie dodzwonic i dogadac po polsku ???
|
|
|
Witam.Dzwonie do arbeitinspectie pod numer 0800- 2700000 i co dalej ??? co mam wybrać ??? cokolwiek nie wybiorę to lipa , a po polsku póki co tylko mogę się dogadać.
Nieznajomość języka niestety bardzo przeszkadza ........
Bardzo prosze o pomoc.Jestem w NL niedługo a już mam problemy |
|
|
|
|
panchlodek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2012 11:09 am
|
|
|
Bez jezyka chociaz angielskiego bedzie ciezko bo skad ludzie tutaj maja znać polski?
Ja wszedzie dogaduje sie po angielsku, uprzejmie pytam czy jest mozliwosc rozmowy w jezyku angielskim i jak narazie nie bylo problemow |
|
|
|
|
lkshgg1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2012 11:12 am hmm....
|
|
|
Wszędzie piszą ze tam po polsku nawet przez telefon można się dogadać bo jest tłumacz tylko pytanie jak to zrobić.................. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2012 11:26 am
|
|
|
lkshgg1,
Cytat: | Wszędzie piszą ze tam po polsku | wszedzie, to znaczy gdzie?
owszem na forum w zeszlym roku umieszczono informacje, ze mozna po polsku
jednak ,cos sie nie zgadza
przed chwila zadzwonilam pod ten numer 0800- 2700000 i zglasza sie sekretarka mowiaca w jezyku niderlandzkim a nastepnie w jezyku angielskim
w zaleznosci od tego jakie zgloszenie /sprawe chodzi masz do wyboru wcisniecie numerow od 1 do 5
a dzis w sobote jest nieczynne |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
lkshgg1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2012 12:03 pm HMM......
|
|
|
Gochna na ich stronie pisze , tutaj tej na samej górze jest wątek przyklejony że można po polsku |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2012 12:26 pm
|
|
|
czytales co wyzej napisalam?
Cytat: | owszem na forum w zeszlym roku umieszczono informacje, ze mozna po polsku
jednak ,cos sie nie zgadza |
to bylo nawet poltora roku temu , a od tego czasu moglo sie cos zmienic
mam jednak nadzieje ,ze wypowie sie w temacie osoba ,ktora w ostatnim czasie kontaktowala sie z polskim tlumaczem tam pracujacym i powie jak to zrobic ...w kazdym razie na dzien dzisiejszy nie ma tam takiej opcji .... by od razu na niego trafic
ps. Cytat: | na samej górze jest wątek przyklejony | wiem ,sama go przykleilam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Cze 23, 2012 12:29 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|