ile na godzine od 1 stycznia 2010? |
Autor |
Wiadomość |
anna
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Gru 23, 2009 6:52 pm ile na godzine od 1 stycznia 2010?
|
|
|
jak to jest z minimum uurloon?
znalazłam stronke na ktorej jest tabela z minimum uurloon, ale nie wiem jak to sie bedzie mialo do mnie, bo ja mam kontrakt na 30 godzin tygodniowo, czy mam miec 8.12 czy 9.02? ja sie zaliczam do grupy wiekowej powyzej 23 roku.
czy moze mi ktos odpowiedziec na to pytanie?
oto link z ktorego korzystałam:
http://www.salaris-inform...minimumloon.htm
a moze ktos jeszcze moglby mi powiedziec ile jest przy 30 godzinach na kontrakcie minimum brutto loon?
pozdrawiam
i z gory dzieki za odpowiedzi |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Gru 23, 2009 8:45 pm
|
|
|
Cytat: | Per 1 januari 2010 stijgt het wettelijk minimumloon met 0,64%. |
czyli twoja staweka godzinowa wrosnie o 0,64 % popatrz na swoim wyciagu z wyplaty i dodaj 0,64 % . Mozesz tez porownac jaka stawke masz teraz czyli w 2009 i zobaczysz ile bedziesz miala w 2010 r. Mowie o stawkach godzinowych.
[ Dodano: Sro Gru 23, 2009 8:47 pm ]
P.S. poczytaj swoj kontrakt co i jak jest tam opisane o podwyzkach . Moze masz calkiem inna stope podwyzkowa. A moze przez pierwsze iles tam czasu nie ma wcale podwyzek , to wszystko zalezy od twojego kontraktu. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
anna
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Gru 23, 2009 9:09 pm
|
|
|
dziekuje za odpwiedz.
ale u mnie wyglada sprawa tak, ze musialam zejsc na nizsza stawke, bo bylam "za droga" dla mojej firmy (maja podobno problemy ekonomiczne).
zaproponowali mi €9 i nie wiem czy nie powinnam miec w takim razie min. €9.02??
w kontrakcie pisze ze obowiazuje mnie cao agf groothandel. dlatego zastanawiam sie czy moge sie cos na ten temat odezwac |
_________________ pozdrowienia Ania |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 6:15 pm
|
|
|
anna,
chcesz się kłócić o 2 centy? |
|
|
|
|
MrRoger
Nieśmiały użytkownik Serwisant PC ;-)
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 6:31 pm
|
|
|
Jasne, a czemu nie ? 2c / 1h to wiecej o do wyplaty:
16c dziennie
80c tygpdniowo
3.2 € miesiecznie
38,4 € rocznie
a teraz:
jesli za rok znow Ci nie podniosa o glopie dwa centy, a potem w kolejnym roku tez im odpuscisz to na 3rok pracy jestes:
48 c dziennie
2,4 € tygodniowo
9,6 € miesiecznie
115,2 € rocznie mniej
tylko glopie dwa centy, ale jesli ktos planuje zostac tutaj przyjmijmy - do konca zycia to radze co roku brac po te dwa centy podwyzki, po po 10latach sie obetnie ze ma polowe mniejsza wyplate od innych i zalamka, ze nie chcialo sie przypomniec z szefowi o tych dwoch centach ... |
_________________ Jak usunąć przypomnienie o aktualizacji do Windows 10 w Windows 7 i Windows 8 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 7:01 pm
|
|
|
MrRoger
A slyszales kiedys od swojego pracodawcy
przy konczoncym sie kontrakcie gdy oczekujesz na nasteny :
nie dziekujemy pani/panu nie ma pracy dla pani/pana .
Ale to nie jest takie wazne bo jak ktos chce to sobie znajdzie prace zawsze .
pozatym Holendrzy czesto dla uproszczenia mowia cale sumy , zaokraglaja je. Wiec dopuki nie bedziesz widziec na kontrakcie / wyplacie stawki godzinowej nie ma sie co goraczkowac , bo nie wydaje mi sie ze jakas firma bedzie sie narazac za smieszne 38 € rocznie. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|