Holenderski dokument dla dziecka. |
Autor |
Wiadomość |
Givaudan
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 27, 2011 10:21 pm Holenderski dokument dla dziecka.
|
|
|
Witam, jak w temacie poszukuję paragrafu w kodeksie holenderskim[/u] którym mogłabym się powołac w Urzędzie w Amsterdamie o wydanie mi dokumentu tożsamości dla mojego dziecka. Mój syn został urodzony w Amsterdamie, obecnie ma 2,5 roku a paszport wydany przez Ambasadę utracił ważnośc i nie zamierzam go przedłużac gdyż nie planuje powrotu do Polski. Wiem że jest możliwośc wydania mu przez geemente dokumentu tożsamości ( na 4 lata) lecz podczas wizyt w urzędzie jestem odsyłana do Ambasady.
Jesli ktoś zna przepis, paragraf na który mogłabym się powołac w urzędzie to będe wdzięczna za wszelkie udzielone informacje.[/u] |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Śro Lip 27, 2011 10:28 pm
|
|
|
Givaudan napisał/a: | Wiem że jest możliwośc wydania mu przez geemente dokumentu tożsamości | Skad ta pewnosc? Domyslam sie,ze dziecko posiada obywatelstwo polskie. |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Śro Lip 27, 2011 10:41 pm
|
|
|
Jeżeli dziecko ma polskie obywatelstwo, to nie pozostaje Ci nic innego jak udać się do ambasady po nowy paszport. W geemente nie dostanie żadnego dokumentu tożsamosci. |
|
|
|
|
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Śro Lip 27, 2011 11:15 pm
|
|
|
Zgadzam sie z kolezanka wyzej.To nie jest wazne gdzie dziecko sie urodzilo.Jezeli rodzice maja obywatelstwo polskie to dziecko tez takie ma.Nie wiem jak jest w przypadku kiedy ojciec jest holendrem,jakie wtedy ma dziecko obywatelstwo.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Niunia27 Śro Lip 27, 2011 11:17 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Lip 27, 2011 11:18 pm
|
|
|
Givaudan,
Cytat: | Wiem że jest możliwośc wydania mu przez geemente dokumentu tożsamości ( na 4 lata) lecz podczas wizyt w urzędzie jestem odsyłana do Ambasady. |
chyba, ze jedno z Was rodzicow, posiada obywatelstwo tego kraju
inaczej ,dziecko urodzone w Holandii nie otrzyma dokumentu holenderskiego,
jesli obydwoje jestescie Polakami, to nie pozostaje Wam nic innego ...tylko , tak jak kolega wyzej podpowiada , polska Ambasada .... |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lip 27, 2011 11:25 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|