Przesunięty przez: Gochna H Śro Sty 20, 2010 4:36 pm |
środki antykoncepcyjne |
Autor |
Wiadomość |
lolobrygida
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 3:24 pm środki antykoncepcyjne
|
|
|
powiedzcie mi proszę czy w tym kraju nie używa się takich srodków anty. jak plastry "evra" ??? to dla mnie szok bo sam lekarz jak mu nazwe podałam to nie bardzo wiedział o czym mówię??? po odszukaniu tego w necie stwierdził, że no tak jest coś takiego ale oni tego nie stosują bo w to nie wierzą? tzn. wg nich plastry nie działają - absurd!!! A więc czy któraś z was wie jak moge zdobyć i czy jest to możliwe aby zdobyć te plastry w holandii??? a co z implantem?? to jest tutaj nie legalne czy jak?? czy oni w ogole słyszeli o implantach anty??? sorry ale czuje się troche jak na zadupiu słysząc, że plastry nie są stosowane a o implantach nie słyszeli co mam robić w takiej sytuacji? chcąć niechcąc zajść w ciąże? czy sprowadzać sobie plastry ??? bo tabletek stosować nie mogę.... |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 3:28 pm
|
|
|
skoro wyszukał te plastry w necie, to może są dostępne, tylko niestosowane nagminnie. powiedz mu jaka jest sytuacja, że nie możesz tabletek przyjmować, może wtedy ci te plastry przepisze, a apteka, nawet jak nie ma to jakoś je ściągnie. |
|
|
|
|
alicja2911
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 390
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 3:34 pm
|
|
|
Ja kupowalam bez problemu Evre ,ktorą przepisal mi lekarz .Dostawalam recepte i szlam do apteki . |
|
|
|
|
Paniamania
Poczatkujacy Paniamania
Pomogła: 1 raz Wiek: 42 Dołączyła: 14 Sty 2010 Posty: 20 Skąd: Utrecht
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 3:40 pm
|
|
|
Moze masz jakiegos lekarza ktory nie jest na bierzaco. Ja rok temu uzywalam evre a kolezanka niedawno wstawila sobie implanta.
Wszystko tutaj jest moze wybierz sie do innego lekarza? |
|
|
|
|
lolobrygida
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 3:50 pm
|
|
|
no widzicie dziewczyny to faktycznie trafiłam na jakichś lewych lekarzy. Nawet pracuje u jednego i to młody gość a w necie szperał jak mu o evrze powiedziałam a w aptece pani powiedziała, ze bez problemu tylko recepte potrzebuje no i gdzie mam iść po te recepte? ... a i powiem jeszcze coś, lekarze, którzy byli w szoku jak pytałam o "evre" pytali gdzie mi to przepisali (z lekkim uśmiechem, że niby w pl. a my to przecież zacofany kraj) a ja na to, że w UK i tam dostawałam za darmo i bez problemu, to im minka zrzedła hihihi
[ Dodano: Sro Sty 20, 2010 3:51 pm ]
aha no i dzięki kobitki za odp to będę szukać "normalnego" lekarza pozdrawiam |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 8:13 pm
|
|
|
to idz do swojego i powiedz mu, że w aptece jest i ty chcesz ten środek antykoncepcyjny, bo już go stosowałaś i nie chcesz czegoś innego. Chyba w tej sytuacji nie ma prawa odmówić ci recepty na niego. |
|
|
|
|
|