pokrycie kosztów leczenia |
Autor |
Wiadomość |
joannażurek
Poczatkujacy joannażurek
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 1:02 pm pokrycie kosztów leczenia
|
|
|
w sierpniu ubiegłego roku mąż pracował w holandii na holenderskiej umowie. w sierpniu został pobity i trafił na jedna noc do szpital. nic z te wizyty nie pamięta gdyż został mu podany jakiś lek w zastrzyku( przypuszczam że słynny głupi jaś ) kilka dni temu przyszło nam do zapłacenia ponad 2tyś euro za pobyt w szpital. jest pokrycie kosztów przyjazdu karetki, opieka lekarza neurologa oraz chirurga i wykonanie foto-rentgenu. badanie krwi wykazało alkohol .dziwi mnie ten fakt gdyż posiadamy karte ubezpieczenia od firmy CZ oraz druk tej firmy potwierdzający ubezpieczenie. proszę bardzo o pomoc lub inf czy jest to zgodne z prawem żeby osoba ubezpieczona musiała pokryć "leczenie". albo do kogo mam sie zgłosic by uzyskać poradę bądź pomoc. czekam niecierpliwie na informację. pozdrawiam.
[ Dodano: Pią Sty 22, 2010 1:04 pm ]
i juz nie wspomnę że wrócił do domu z pękniętym nadgarstkiem, to tak tylko apropo tego cudownego przeswietlenia..pozdrawiam |
_________________ Joanna Żurek |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 2:09 pm
|
|
|
jesli byl ubezpieczony to przesyla rachunek do swojej ubezpieczalni... i ona go placi... min oczywiscie eigen risico... |
|
|
|
|
joannażurek
Poczatkujacy joannażurek
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 5:48 pm
|
|
|
min oczywiście eigen risico ... co to znaczy, nie rozumię? nalezy to wysłać pocztą czy mailem wystarczy? np wyślę mailem rachunki, scan karty ubezpieczeniowej i druk inf o zgłoszeniu do ubezpieczenia, wystarczy? |
_________________ Joanna Żurek |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 5:59 pm
|
|
|
joannażurek,
ja wysylam poczta orginaly, bo akurat w mojej ubezpieczalni tylko takich zadaja
placisz z wlasnego ryzyka (w tym roku wynosi 165 euro) zaplacisz 165 euro z wlasnej kieszeni reszte pokryje ubezpieczalnia |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 9:14 pm
|
|
|
Minimum 165euro, max 600 zalezy od wykupionej polisy |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 10:10 pm
|
|
|
jesli w twojej ubezpieczalni przyjma maila... to wystarczy... ja musze zawsze orginalne rachunki wysylac poczta... |
|
|
|
|
|