Przesunięty przez: Gochna H Pon Maj 17, 2010 10:05 am |
dlug bankowy |
Autor |
Wiadomość |
elka1970
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 9:26 am dlug bankowy
|
|
|
Mam dlug bankowy w ABN AMRO(pare tysiecy).Nie spłacam go bo jestem w Anglii od roku.Co mi grozi w Holandii.Czy moge latac do Polski.Czy w polsce mi cos moze grozic? |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 9:34 am
|
|
|
może zamiast się zastanawiać spróbuj zacząć go spłacać... |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 9:40 am
|
|
|
Tak jak koleżanka wyżej napisała. Zacznij lepiej spłacać już teraz, bo tak czy tak, prędzej czy później Cię znajdą, i będziesz płaciła zadłużenie, plus odsetki. Wielka Brytania to nie Zimbabwe, wszystko jest na terytorium Unii, z kumpla zaczęli ściągać w Anglii zadłużenie do polskiego banku, po podliczeniu wszystkiego w brodę sobie pluł, że nie zaczął tego spłacać sam. Się pożyczyło, trzeba oddać... |
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Pon Maj 17, 2010 9:42 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 9:44 am
|
|
|
dlug ma to do siebie, ze niesplacany rosnie. bank raczej nie przepusci ci kilku tysiecy euro, wiec wczesniej czy pozniej wejdzie na droge sadowa (a jak nie bank, to firma, ktorej bank sprzeda ten dlug). jako, ze polska jest w unii europejskiej to komornik bedzie cie mogl scigac rowniez w polsce, a wtedy taki dlug bedzie bardzo dlugo sie ciagnal za toba (tu, w pl i w anglii). stawiam, ze podobnie jak w polsce, uporczywe uchylanie sie od zaplaty jest przestepstwem, wiec raczej ciekawych perspektyw nie masz. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 11:19 am
|
|
|
A jak dojdzie komornik to już cię znajdzie i sporo zainkasuje... Ja niedawno dostałam rachunek od komornika z Niemiec bo nie zapłaciłam 2 euro i ileś tam centów firmie przez którą dzwoniłam do polski (tzw. tanie numery), nie ma poijęcia jak to się stało, ale to mało ważne... dali do komornika który za swoją pracę i poszukiwanie mnie plus te nieszczęsne dwa euro wystawił rachunek na 65 euro... no cóż, nie chcę myśleć o tym ile tych kosztów może być od większej sumy. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 12:09 pm
|
|
|
A pozniej sie dziwia ,ze nie chca Polakom dawac pozyczek........ |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 3:29 pm Re: dlug bankowy
|
|
|
elka1970 napisał/a: | Mam dlug bankowy w ABN AMRO(pare tysiecy).Nie spłacam go bo jestem w Anglii od roku.Co mi grozi w Holandii.Czy moge latac do Polski.Czy w polsce mi cos moze grozic? |
w Angli jestes? naprawde ?
chyba nic ci nie moze grozic ,skoro piszesz z Polski ....
na 100% zostalas wpisana na holenderska liste dluznikow
wczesnij czy pozniej i tak bedziesz musiala kase oddac i to z procentem
od tych kilku tysiecy to cie niestety nie minie.. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Maj 17, 2010 4:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 3:32 pm
|
|
|
Gochna H, a moze autorce nie chodzilo o to, ze jest w anglii w momencie pisania tego postu ... moze przebywa tam "na stale", a teraz jest w odwiedzinach w pl? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
Ostatnio zmieniony przez zaq Pon Maj 17, 2010 3:33 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 3:37 pm
|
|
|
zaq, ona napisala Cytat: | Czy moge latac do Polski.Czy w polsce mi cos moze grozic? |
no to skoro jest w Polsce to po kiego pyta ? czy moze latac, jak juz przyleciala ... |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 3:42 pm
|
|
|
heh, w sumie tak
w kazdym badz razie to mysle, ze dopoki sprawa nie oprze sie o sad, to nikt jej nic nie zrobi. ale jak juz sie oprze, to tak jak pisalem - unikanie komornika jeszcze nikomu na dobre nie wyszlo |
|
|
|
|
|