Generał Stanisław Sosabowski |
Autor |
Wiadomość |
rezydent
Poczatkujacy rezydent
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2012 3:43 pm Generał Stanisław Sosabowski
|
|
|
Dzisiaj mija 45 rocznica śmierci generała Stanisława Sosabowskiego. Holendrzy pewnie pamiętają, a my. O ile jestem dobrze poinformowany to 6 Dywizja tak. |
_________________ rezydent |
|
|
|
|
MacGrey
Gaduła
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Cze 2010 Posty: 140 Skąd: Rijswijk
|
|
|
|
|
rezydent
Poczatkujacy rezydent
|
Wysłany: Śro Wrz 26, 2012 1:57 pm
|
|
|
Dzięki MacGray, obejrzałem, przejrzałem wiadomości w Polsce i utwierdziłem się w przekonaniu, że polskie publikatory są zainteresowane głównie aferami, awanturami politycznymi w zasadzie o nic, mało atrakcyjnymi ploteczkami z życia tzw. gwiazd czyli która pani więcej dawała i czy jeszcze się nadaje, a takie tematy jak życie społeczne, poważne problemy gospodarcze, finansowe, kondycja społeczeństwa, bezrobocie są zamiatane pod dywan. Nie dziwi mnie więc, że prawie nie zauważa się historii chyba, że jest to instrumentalnie wykorzystywane dla doraźnych PR-owskich zabiegów (casus Kwaśniewskiego z wizytą u 102- letniego Generała Maczka). To prawda, że poażną wagę do zagadnień wychowania patriotycznego przykładali ś.p. Prezydent RP Lech Kaczyński, Prezydent Ryszard Kaczorowski, Prezes Kurtyka, Pani Anna Walentynowicz i kilka jeszcze żyjących osób niestety przez obecne POpłuczyny spychanych poza normalny obieg informacji i poza życie publiczne. |
_________________ rezydent |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|