Postepowanie z ubezpieczycielem w przypadku kolizji |
Autor |
Wiadomość |
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 9:05 pm Postepowanie z ubezpieczycielem w przypadku kolizji
|
|
|
Sasiad mi obtarl samochod, wypelnilismy pierwsza strone formularza szkodowego, kazdy ma jedna kopie. Ja jestem tu poszkodowany. Sasiad przeslal swoja kopie do swojego ubezpieczyciela, a ja nie wiem co teraz zrobic. Na drugiej stronie tego formularza jest seria pytan, m.in. koszty naprawy (ktorych nie znam). Za to tez jest tak, ze musze to wyslac do mojego ubezpieczyciela, zeby on zorganizowal rzeczoznawce, ktory zdaje sie ma wycenic szkode. Ale jak ja moge to wyslac, skoro musze wypelnic te druga strone, na ktorej musze podac koszt naprawy?
Gdzies tu czegos nie rozumiem. Czy ktos moze opisac gdzie sie myle i w ogole opisac jak wyglada procedura? Zarowno ja jak i sasiad mamy auta na holenderskich blachach. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 9:39 pm
|
|
|
Podlacze sie... Gdzie zdobyc ten formularz? Rok temu dostalem od Reaal'a ale gdzies mi wcielo, teraz mam ubezpieczenie z ASR i takiego formularza nie dostalem. Atakowac ASR? |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
|
|
|
|
alicja2911
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 390
|
Wysłany: Śro Mar 31, 2010 7:15 am
|
|
|
Najlepiej jak skontaktujesz sie z ubezpieczycielem ,oni podadza Ci adres serwisu ,ktory zajmuje sie naparwa i wyceni szkode.Tak bylo w naszym przypadku.Ubezpieczyciel podal adres ,umowilismy sie na naprawe ,podal nam sume naprawy
http://www.stam.nl/stam/p000203/merken/schadenet
Oni sami robia zdjecia,kontaktuja sie ubezpieczycielem.
My ubezpieczeni jestesmy w KUPERUS. |
Ostatnio zmieniony przez alicja2911 Śro Mar 31, 2010 7:17 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
marzena
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 17 Lis 2006 Posty: 99
|
Wysłany: Śro Mar 31, 2010 8:16 am
|
|
|
Mozesz zrobic tak jak Alicja napisała lub mozesz podjechac do uprawnionego do wyceny szkod warsztatu i poprosic o wycene ( bedziesz mogl wtedy wypelnic druga strone formularza). Wysylasz wypelniony dokument do ubezpieczalni i czekasz na odpowiedz . |
|
|
|
|
|