Smierdzacy problem |
Autor |
Wiadomość |
silaczka
Gaduła
|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 10:53 pm Smierdzacy problem
|
|
|
Idzie wiosna.
Nie widac jej moze,ale na pewno czuc!!!
W moim ogrodzie toalete urzadzily sobie koty.
Czy ktos zna jakis skuteczny srodek chemiczny,ziolowy...do nabycia w ogrodniczym lub zoologicznym zeby odstraszyl koty? |
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 11:19 pm
|
|
|
pieprz, ale musialabys miec na kilogramy
wspolczuje...
ale poszukaj w sklepach ogrodniczych wijnruit czyli rute zwyczajna, niefajnie to kotom pachnie
tak wyglada: http://www.atlas-roslin.p..._graveolens.htm
(podaje to za innym forum na ktorym bywam) |
Ostatnio zmieniony przez szeda Nie Lut 03, 2008 11:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Casiush
Poczatkujacy Casiush
Wiek: 35 Dołączyła: 03 Lis 2007 Posty: 14 Skąd: Leutigenwolde
|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 11:38 pm Re: Smierdzacy problem
|
|
|
silaczka napisał/a: | Idzie wiosna.
Nie widac jej moze,ale na pewno czuc!!!
W moim ogrodzie toalete urzadzily sobie koty.
Czy ktos zna jakis skuteczny srodek chemiczny,ziolowy...do nabycia w ogrodniczym lub zoologicznym zeby odstraszyl koty? |
Gdzieś tam czytałam,że koty nie przepadają za wonią pomarańczy, więc w miejscu szczególnie przez zwierzaki uczęszczanym nalezy pozostawić troszkę skórki z owocu ale heh chyba to tyczyło się mieszkania. Zawsze możesz poszukac jakiejś rośliny antykociej-ale to już plagiat postu z mojej strony
sama mam 2 kociska ale jeszcze nie znalazłam sposobu aby w środowisku naturalnym ograniczyć uch dostęp do strategicznych punków
pozdrawiam! |
_________________ "HEY, WE CAN'T REALLY BE DUMB IF WE'RE JUST FOLLOWING GOD'S ORDERS
LET'S GET SERIOUS! HE KNOWS WHAT HE'S DOIN'! HE WROTE THIS BOOK HERE,
'N THE BOOK SAYS: "HE MADE US ALL TO BE JUST LIKE HIM," SO...
IF WE'RE DUMB, THEN GOD IS DUMB" |
Ostatnio zmieniony przez Casiush Nie Lut 03, 2008 11:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
silaczka
Gaduła
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 5:28 pm
|
|
|
Dzieki bardzo.
Mi jednak chodzi o jakis skuteczny,wyprobowany najlepiej chemiczny srodek.Moze ktos mial taki problem i sobie z nim poradzil.Pewno jak pojde do ogrodniczego pani mi zaproponuje kilka,ale jak to wiadomo,zanim trafie na ten wlasciwy,moze bede musiala kupic kilka.A po co.Kasy szkoda.A zreszta co ja potem poczne z tym swinstwem?
Sprobuje taz z ta roslinka,choc wyglada nie za fajnie.Ale co?Mam ja posadzic w calym ogrodku?Czy smierdzi tak intensywnie ze moge troche zboku i sobie da rade z kotami? |
|
|
|
|
ataga
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 478 Skąd: Limburg
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 5:34 pm
|
|
|
kawa niby dobrze odstrasza koty.. ale trzeba po kazdym deszczu na nowo sypac, no i zbierac wszystkie zuzyte filtry... |
_________________ Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego- w bledzie trwac.
Cyceron |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 8:09 pm
|
|
|
Ja rozsypywalam w ogrodzie przefiltrowana kawe ...wylewalm ocet koty nienawidza tego zapachu, i rozrzucalm kulki ... ktore maja zapach zblizony do naftaliny sa one do kupienia w centrum ogrodniczym.... ale prawda jest taka ze nie wynaleziono jeszcze nic takiego coby calkowicie wyeliminowalo wizyte kota w naszym ogrodzie, w miejscu wiec gdzie najczesciej widzialam ze koty sie zalatwiaja nasypalam duzo piasku.... i tylko to jak narazie dziala... bo kotek po zalatwieniu potrzeby zasypuje swoje odchody....mozna tez isc do sasiada i poprosic by pilnowal swego pupila ...albo przychodzil sprzatac do naszego ogrodka.... |
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 10:01 pm
|
|
|
ruta nie smierdzi dla ludzi jakos drastycznie, mysle ze mozesz kupic nawet w doniczkach do wysadzenia w ziemie, zapytaj o to w centrum ogrodniczym, podaj nazwe, albo popytaj co jeszcze moze odstraszac koty - powinni wiedziec |
|
|
|
|
silaczka
Gaduła
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 10:22 pm
|
|
|
No nic,dzieki.
Nie sa to za dobre wiesci,ale rozwiazan poprobuje.W koncu kawy ci u nas dostatek...a i pomarancze zdrowe.
A jak wyczaicie cos nowego to kliknijcie tu od razu.Problem bedzie aktualkny...niestety
Pozdrawiam |
|
|
|
|
donia1
Poczatkujacy
Wiek: 46 Dołączyła: 21 Sty 2008 Posty: 8 Skąd: Gdynia/Rotterdam
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 11:16 pm
|
|
|
Cześć. Idź do zoologa i zapytaj o odstraszacz na zwierzęta na zewnątrz (to ważne bo w pomieszczeniach dają mniej wonne).
W Polsce tego typu środków jest sporo, na Allegro też można dostać problem pewnie będzie z wysłaniem. Jeśli chodzi o odstraszacze to lepsze moim zdaniem są te w granulkach gdyż utrzymują się dłużej nawet przy dużych opadach. Rozsypuje się je między krzakami, roślinami w ogródku nie robią szkód, chodzi o brzydką woń. Pisząc brzydką mam na myśli zapach detergentów, dla kotów niezbyt miły to zapach. Ja oduczając swojego kota siusiania w ogródku stosowałam granulat ale znam też osobę która rozlewała płyn do czyszczenia np. wc o intensywnym zapachu oczywiście takim chemicznym to ponoć odstrasza koty, bo drażni zbyt mocno ich węch, ale wtedy pożegnaj się z kwiatami.
Powodzenia |
|
|
|
|
ASZKA834
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 11:35 am
|
|
|
najlepiej odstraszaja fajerwerki..jak beda to rzucic i niech uciekaja..koty i psy tego nie lubia..ponoc.drastycznie ale skutecznie.. |
Ostatnio zmieniony przez ASZKA834 Wto Lut 05, 2008 11:36 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 6:31 pm
|
|
|
ASZKA834 napisał/a: | najlepiej odstraszaja fajerwerki..jak beda to rzucic i niech uciekaja..koty i psy tego nie lubia..ponoc.drastycznie ale skutecznie.. | czy to jakies szczeniackie zarty?jak mozna wogole cos takiego napisac? dziewczyno zastanow sie.... jak wogole cos takiego moglo przyjsc ci do glowy... |
|
|
|
|
ASZKA834
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 9:31 pm normalnie kobieto..
|
|
|
tak niektorzy robia i to jest skutecznie..lecz sie kobieto..najlepsze sa najbardziej drastyczne rzeczy jezeli chodzi o natretnych nieproszonych gosci..pozdro dziwiona!!! |
|
|
|
|
pawel1979
Mega gaduła
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 9:37 pm
|
|
|
ASZKA834 napisał/a: | lecz sie kobieto..najlepsze sa najbardziej drastyczne rzeczy |
Gochna H napisał/a: | czy to jakies szczeniackie zarty? |
jak widać to nie żarty tylko ludzka głupota |
|
|
|
|
silaczka
Gaduła
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 9:55 pm
|
|
|
A ja bym to nazwala chamstwem.
Czemu nie mozna pociagnac,dluzej czy krocej,ani jednego tematu na tym forum bez takich idiotycznych wstawek!!!!!!
Ludzie co sie ku.... z wami porobilo?????????? |
|
|
|
|
donia1
Poczatkujacy
Wiek: 46 Dołączyła: 21 Sty 2008 Posty: 8 Skąd: Gdynia/Rotterdam
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2008 1:10 am
|
|