jak wyrejestrowac auto |
Autor |
Wiadomość |
mario50
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 7:13 pm jak wyrejestrowac auto
|
|
|
mam pytanie,mam auto zarejestrowane na nl tablicach.chcialbym je wywiesc do polski oplacic akcyze na siebie i je sprzedac.i czy mam przywiesc zote tablice tutaj?i jak mam to auto teraz wyrejestrowac?i czy nie bede musial oplacic tu BTW,bo takie sluchy mnie doszly.z gory dziekuje |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 7:59 pm
|
|
|
a gdzie teraz jest to auto? i dlaczego mialbys placic btw? auto jest na firme i bylo zwolnione z btw?
musisz podjechac do rdw i zglosic go do exportu. dostaniesz tablice wyjazdowe. nastepnie kupujesz ubezpieczenie i mozesz jechac do pl.
zamiast rdw mozesz podjechac tez do gwk travelex - oni zalatwia wszystko co jest zwiazane z eksportem auta (rowniez wyrejestrowanie). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
mario50
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 8:43 pm
|
|
|
auto jest tutaj w holandi,nie jest na firme.w tym rzecz ze mam to auto zarejestro.na siebie bo tutj jestem zameldowany.chcialbym uniknac dodatkowych kosztow i pojechac nim na nl blachach do polski i blachy przywiesc tutaj i wyrejestrowac tutaj auto,tylko nie wiem czy jest to mozliwe |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 9:51 pm
|
|
|
mozesz tak zrobic. zadnego dodatkowego podatku nie zaplacisz. dodatkowe ubezpieczenie nie bedzie ci tez potrzebne.
w linkach podanych przez gochne znajdziesz potrzebne ci informacje. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
mario50
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 05, 2010 9:14 pm
|
|
|
dziekuje wszystkim za podpowiedz,ale na jedno pytanie nie znalazlem podpowiedzi.Jak auto w polsce zarejestruje na siebie to jak ja je wyrejestruje tutaj z sibie na siebie?moze przed wyrejestrowaniem potrzeba tutaj jakis dokument exportowy(nie mysle o tablicach exportowych)poniewaz chce zjechac do polski na holend.blachach zeby sobie nie robic dodatkowych kosztow bo auto jest na mnie zarejest.moze ktos z was byl w takiej sytuacji to bardzo bym prosil o podpowiedz .z gory dziekuje |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 7:50 am
|
|
|
poprostu wyrejestrowujesz auto w RDW ( oczywiscie musisz te tablice im zdac ) tam w papierach musisz napisac dane wlasciciela ( czyli twoje bo ty zostajesz wlascicielem )itd . Wiec jak wpiszesz swoje dane to go zarejestrujesz na siebie bez problemu.
tylko wes ze soba (jak bedziesz auto meldowal w PL) kopje zameldowania tu w NL. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
mario50
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 4:05 pm
|
|
|
baileys.ale czy moge teraz zjechac na nl.blachach a potem przywiesc te blachy spowrotem..i potem wyrejestrowac tutaj bez zadnych komlikacji? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 4:10 pm
|
|
|
tak nie ma z tym problemu . powiesz w RDW ze auto juz zostalo w PL lub ze zjedzie na lawecie a ty chcesz je wyrejestrowac . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
mario50
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 5:13 pm
|
|
|
ten temat ktory wczesniej zalozylem nie jest na ten temat o ktory pytam.chodzi mi o to czy moge sprzedac auto w polsce po oplaceniu samej akcyzy |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Śro Cze 09, 2010 8:31 pm Jak wyrejestrowac auto z NL
|
|
|
Jakie sa tego koszta? Gdzie sie udac i na co zwrocic uwage? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Śro Cze 09, 2010 9:05 pm
|
|
|
stroopwafel, jesli na wywóz to w RDW export papiery dostaniesz na miejscu ale musisz zdac tablice.
JEsli auto zostaje w NL to albo zlomowac samemu albo przez jakis sloperij albo sprzedajesz dla kogos. |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 9:28 am
|
|
|
A co sie bardziej oplaca kiedy APK sie skonczylo i naprawe wycenili na polowe wartosci auta. Zlomowac czy lepiej wyslac do PL i tam ktos sobie taniej to zrobi? |
|
|
|
|
|