Przesunięty przez: Gochna H Pią Mar 12, 2010 6:03 pm |
kurs jezyka z gemeente |
Autor |
Wiadomość |
lidka735
Poczatkujacy lidka735
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 5:43 pm kurs jezyka z gemeente
|
|
|
Witam,mam taki problem- chodze na kurs jezyka niderlandzkiego oplacanego przez gemeente.Z powodow rodzinnych musze wracac na stale do kraju, czy w tym wypadku musze ponosic jakies koszty(chodze 3 mies a kontrakt mam do grudnia 2010)
pozdrawiam |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 5:52 pm
|
|
|
To z pewnoscia pisze na Twoim kontrakcie. W moim jest napisane, ze moge zrezygnowac z kursu bez ponoszenia zadnych finansowych konsekwencji jedynie w sytuacjach wyjatkowych i tylko za zezwoleniem moich "nauczycieli". |
|
|
|
|
lidka735
Poczatkujacy lidka735
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 6:56 pm
|
|
|
Nie moge sie w tym kontrakcie doczytac,a jak to jest u Ciebie napisane-po holendersku i w którym paragrafie?moze bedzie mi lepiej to doczytac,dzieki |
|
|
|
|
amika
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 3:34 pm
|
|
|
u mnie bylo to opisane w 'Einde overeenkomst' i wystarczaly powody, ktore ja przedstawilam a oni musieli je przyjac.
dodam, ze chcialam zrezygnowac rowniez. doradzili mi zawiesic na jakis czas do momentu rozwiazania problemu, a jesli nie byloby szansy na powrot to pozniej mialo byc pisemnie rozwiazanie umowy. |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 7:08 pm
|
|
|
czesc
dziewczyny, a czy mozecie mi prosze powiedziec cos wiecej na temat tego kursu?
kiedys rozmawialam z pewna pania tu w holandii ktora chodzila na taki kurs z gemente, ponoc byl za darmo dla obywateli polskich.
pamietam ze mowila ona tez cos o tym ze gemente iferuje na czas nauki opieke nad dzieckie
moja corka ma 3 lata a ja chce sie nauczyc niderlandzkiego tylko ze nie mam gdzi ejej zostawic gdy bede chodzic na kurs
czy moze mi ktos wiecej na ten temat napisac?
ja nie znam niderlandzki tylko angielski i moj niderlandzki jest jak zgadywanie wiec naprawde sie przyda nauka zwlaszcza ze nie chce caly czas siedziec w domu tylko zaczac pracowac |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|