Ekspertyza techniczna w ANWB |
Autor |
Wiadomość |
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Gru 19, 2011 2:11 pm Ekspertyza techniczna w ANWB
|
|
|
Witam,
Czy ktoś robił ekspertyze w ANWB? Chodzi mi o stwierdzenie np. przyczyny/charakteru usterki (normalne zużycie czy też niespodziewana awaria). Wiem że takie coś można wykonać natomiast zastanawia mnie procedura i koszty. W tym przypadku chodzi o sprzęgło, warsztat kolejny raz wykręca się od odpowiedzialności z tytułu gwarancji BOVAG i tym razem nie odpuszcze, choćby miało mnie to kosztować x2.
Alternatywnie - czy ANWB ma swoje warsztaty? I czy jeśli zlece kompletną naprawe, to mogliby zrobić ekspertyze niejako przy okazji, taniej?
pozdrawiam |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Gru 20, 2011 10:50 am
|
|
|
dobre pytanie, sam sie nad tym zastanawialem i z checia poznam procedure i skutecznosc
w sumie to najlepiej byloby uderzyc do ANWB bezposrednio i zapytac u nich. |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Gru 20, 2011 10:51 am
|
|
|
mlubinski napisał/a: | dobre pytanie, sam sie nad tym zastanawialem i z checia poznam procedure i skutecznosc
w sumie to najlepiej byloby uderzyc do ANWB bezposrednio i zapytac u nich. |
Tak zrobie i dam znać. Przed świętami będąc w centrum zajrze do ANWB osobiscie |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 9:04 am
|
|
|
mbn napisał/a: |
Tak zrobie i dam znać. Przed świętami będąc w centrum zajrze do ANWB osobiscie |
no i jak? |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 6:09 pm
|
|
|
mlubinski napisał/a: |
no i jak? |
No i byłem. Pani w ANWB - słodka Azjatka - była słodka ale głupiutka. Kompletnie nie rozumiała o co mi chodzi Tak więc chwilowo nie mam planu - z warsztatem (autoryzowany serwis) dogadałem się że odstawią dla mnie oryginalne, wadliwe sprzęgło i pomyślimy co dalej. |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 7:53 pm
|
|
|
hehe, no niezle. No ale co chcesz wykombinowac? przeca z rozwalonym sprzeglem nie bedziesz jezdzil |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 7:58 pm
|
|
|
mlubinski napisał/a: | hehe, no niezle. No ale co chcesz wykombinowac? przeca z rozwalonym sprzeglem nie bedziesz jezdzil |
Zbytnio uprościłem myśl. W przyszły wtorek założą mi nowy komplet sprzęgła, a stare odłożą na bok. Przyjrzymy się i jeśli okładzina nie jest wytarta, a defekt jest w docisku albo czymś innym, to będe wtedy od nowa szukać eksperta już "na gotowe". Tym razem planuje uderzyć do ich centrum alarmowego, ale musze zebrać się w sobie Jeśli tam nie uzyskam informacji, to pójdę po porade prawną po prostu. Gra jest o €450 więc nie tak dużo, ale może warto komuś utrzeć nosa
pozdrawiam |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 8:11 pm
|
|
|
aha, no to spoko - powodzenia i nie poddawaj sie - 450eur to nie jest maly pieniadz, mozesz za to na wakacje sobie poleciec na przyklad |
|
|
|
|
|