NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
busik do Pl
Autor Wiadomość
majuga 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 9:28 am   busik do Pl

jeszcze nigdy nie jechalam busikiem, a wyglada na to, ze musze sobie jeden zabukowac. Jak wyglada tak podroz? kierowca zajezdza w nl po kazdego i pl odstawia kazdego? to ile moze trwac podroz z Leiden do Lublina? Mozna duzo bagazu zabrac? Jaki ceny? I najwazniejsze: jakie siedzenia? jest miejsce na nogi? Pozdrawiam:-)

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 9:55 am   

to zalezy od przewodnika takie szczegoly jakie siedzenia, miejsce na nogi, są lepsi przewoznicy tzn z lepszymi autami i tacy gorsi. W każdym badz razie bus zajezdza po kolei po ludzi i odwozi . mozna wybrac tez podroz autobusem liniowym np orbisu on zatrzymuje sie tylko na stacjach.

doktorlecker 
Gaduła

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 9:56 am   

Podróz jak Podróz.:) Wsiadasz i jedziesz.. Powiem ci tak, ja pochodze ze slaska i szukam takiego przewoznika , który jedzie w tamte okolice<a jadą wszyscy.:)> a co do lublina to napewno muszisz poszukac. Ja jak jechałem na swieta do Pl, to podróż była szybko i byłem na slasku za 12 godzin.Bagaż, hmm, zazwyczaj są to dwie torby ale widzialem jak ludzie mają wiecej to zalezy od miejsca w busie i kierowcy. Cena busa na sląsk kosztuje koło 60 €.Siedzenia, hmmm zalezy jaki bus jedzie, raz jest spoko, a raz jest niewygodnie.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 9:59 am   

lublin pewnie bedzie jednym z koncowych przystankow takiego busika, wiec musisz sie liczyc z tym, ze czeka cie wycieczka krajoznawcza zwiazana z odwozeniem "pod dom" pozostalych pasazerow. a co za tym idzie, podroz bedzie troche dluzsza.
dodatkowo, jezeli wsiadziesz jako pierwsza, to jeszcze zwiedzisz holandie (pasazerow trzeba bedzie najpierw pozbierac).

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Izabela123 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 12:45 pm   

my jeździliśmy busem ,który jedzie do lublina.Nasza podróż trwała zawsze minimum czternaście godzin a wysiadaliśmy w okolicy Piotrkowa Tryb.,czyli do lublina jeszcze ze cztery godzinki.

beta9 
Poczatkujacy
beta9

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 1:38 pm   

Dzwonisz do firmy, zamawiasz na dany termin, potwierdzasz dzień przed wyjazdem lub firma oddzwania do Ciebie. Bus przyjeżdża pod podany adres i jedziesz. Koszt pomiędzy 60-90 euro, zależy od przewożnika. Do Łodzi jadę od 12-15 godzin / zależy gdzie kogo zabiera i odwozi/. Kilka przerw po drodze na tankowanie, w tym jeden godzinny na posiłek i regenerację kierowcy :083:
Ogólnie w miarę wygodnie i bezpiecznie.
Wysyłam czasem dziecko samo / 9 lat/ i nie było problemów. Jest dowiezione całe i zdrowe pod adres.
Płatność jest w euro lub złotówkach, możesz zapłacić od razu w obie strony / masz taniej/.
Jak wyjedziesz z Holandii wieczorem po 18-tej , to w Lublinie jesteś też wieczorem. Miłej podróży :039:

calendargirl288 
Super gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 1:56 pm   

beta9 napisał/a:
godzinny
:037: strasznie długi postój, ja na szczęście jeżdżę głównie z jednym przewoźnikiem, który robi kilka krótszych postojów (zazwyczaj góra 4 na całą trasę Amsterdam-Gliwice)

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 3:11 pm   

W ciagu kazdej 4.5h jazdy musi byc 45min postojow

"kierowcy pojazdu nie wolno jego prowadzić dłużej niż przez 4,5 godziny. Po tym czasie kierowca musi zrobić 45-minutową przerwę, chyba że zaczyna odpoczynek. Przerwa ta może być zastąpiona krótszymi, przerwami trwającymi minimum 15 minut każda, wykorzystywanymi w trakcie 4,5 godzinnego prowadzenia pojazdu. Przerwy te nie są wliczane do dziennego okresu wypoczynku. Nie można też podczas nich wykonywać innej pracy.;"

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pon Sty 25, 2010 3:13 pm, w całości zmieniany 2 razy  

calendargirl288 
Super gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 3:49 pm   

no tylko u mnie najczęściej, nie zawsze ale najczęściej jedzie 2 kierowców ;)

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 3:53 pm   

to zmienia sytuacje :]
czesto jezdzi tylko jeden kierowca...

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

EdysiaK 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 4:05 pm   

m4rcin napisał/a:
czesto jezdzi tylko jeden kierowca...

ja tam zawsze jak jade to jedzie jeden kierowca i sa 2, max 3 przystanki na trasie haga - wroclaw. i to tak po 15 minut, max moze z 20. hmm....l

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 4:09 pm   

Az go w niemczech BAG nie zawinie... Zasadniczo nie Twoj problem, ale jednoczesnie twoj...
Bo jazda ze zmeczonym kierowca nie jest to szczyt bezpieczenstwa

EdysiaK 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 4:13 pm   

a to oni moga mu udowodnic, ze nie mial postoju 45 min?

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 5:15 pm   

EdysiaK napisał/a:
a to oni moga mu udowodnic, ze nie mial postoju 45 min?

oni nie ale tachometr, jeśli bus ma więcej niż 8pasażerów
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Pon Sty 25, 2010 5:16 pm, w całości zmieniany 1 raz  

siula 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 6:47 pm   

Ja jestem z Lublina,osobiscie tez nigdy nie jechalam busem ale czesto przyjezdza do nas moja mama :031: Wyglada to tak,ze bus zabiera ja z samego domku,niewazne w ktora strone jedzie,czy do Holandii czy z Holandii.Generalnie jest tak ze tych busiarzy jest kilku i staraja sie tak dzielic pasazerami zeby nie krazyc za bardzo,czasem sa przesiadki do innego ale i tak podroz mojej mamy w ostatnia sobote trwala 19 godzin.No ale trzeba wziac pod uwage obecne warunki na drogach w Polsce.A co do zmeczenia kierowcy to z tego co sie orientuje kierowcow jedzie dwoch i sie zmieniaja.Ludzie sami nie chca takich postojow bo chca byc jak najszybciej na miejscu.
Ostatnio zmieniony przez siula Pon Sty 25, 2010 6:50 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu