NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wracac czy zostac?
Autor Wiadomość
Illumini 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Maj 04, 2010 4:27 pm   wracac czy zostac?

Jestem w krolestwie niderlandow od ok.2 lat, jeszcze rok temu chcialem wrocic do polski, ale po uplywie czasu wchlonolem tutejsza atmosfere i moje plany co do powrotu legly w gruzach. Gdy ostatnio bylem w polsce czulem sie dziwnie, inni ludzie a co za tym idzie inne myslenie inna mentalnosc, chamstwo, glupota i hektolitry wodki. Polska. Po powrocie do holandii poczulem jak bym wrocil do siebie. Wy tez tak macie, i czy wracacie?

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 5:22 pm   

http://forum.niedziela.nl...der=asc&start=0

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Sztywniara 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Maj 04, 2010 10:13 pm   

Miałam tak samo! W Holandii podobało mi się znacznie bardziej niż w PL. Ojczyzna nasza wydawała mi się stasznie brudna, wszędzie pełno chamstwa, zawziętości, itp. Ale jak zjechałam do kraju już na dobre, to się jakos przyzwyczaiłam. Mimo to, chcę wrócić do NL.

marcel11 

Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:36 pm   

Witam Was
Jestem tu nowy ale musze wam przyznać dużą racje w tym co piszecie. W naszym kraju Pl robi się coraz gorzej a życie jest tu bardzo trudne.Mam kiepską sytuacje żona,1.5 synek chcemy przeniesc sie własnie do Holandii,ale nie mogę znalesc tam pracy ciagle mlodych z jezykiem potrzbują a ja mam już 40 na karku pracuje w Niemczech i od 5 miesiecy szukam przez internet pracy w NL i nic .Wiec nie wracajcie tu do kraju bo tu bedzie coraz gorzej.Mam nadzieje że kiedyś i nam si euda tam znalesc i zamieszkać .Pozdrawiam serdecznie

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 8:36 am   

A ja wracam... W grudniu 2011

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

guust 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 9:26 am   

m4rcin, ja jestem ciekaw, kiedy bedziesz wracal spowrotem do NL pozniej :)
moi znajomi wrocili, bo tu tylko na dom mieli zarobic i je wyposazyc, udalo im sie, wrocili, praca wszystko cacy, ale... ale standardy inne, w urzedach, w pracy, na ulicy... jednak Holandia rozleniwia, tu masz wszystko przejrzyste i poukladane, a w PL po znajomosciach, przepychac sie lokciami....
ale mimo to tez mysle ze bede wracal, ale z drugiej strony, mysle ze stresow szkoda :033:

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 9:39 am   

Bez obaw - nie bede wracal spowrotem do NL (chyba, ze turystycznie)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

Ostatnio zmieniony przez m4rcin Sob Maj 08, 2010 9:39 am, w całości zmieniany 1 raz  

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 12:16 pm   

m4rcin, a czy Ty domu nie miałeś kupować? Myślałam że piszesz o domu w Holandii...?

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Nie Maj 09, 2010 9:52 am   

Tutaj celowo nie kupowalem domu/mieszkania bo wiedzialem ze wracam po max 4 latach wiec zakup byl nieoplacalny dla mnie.

Ostatnio zmieniony przez m4rcin Nie Maj 09, 2010 9:53 am, w całości zmieniany 1 raz  

Izula25 
Poczatkujacy
Być albo nie być...

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 1:30 pm   

My wróciliśmy dwa lata temu z NL.Po 3 latach pracy kupiliśmy mieszkanie w Polsce.Pełni zapału mysleliśmy że coś sie w naszym kraju zmieniło,heheh.Szkoda że niestety nic!Do tej pory żałujemy że nie zostaliśmy tam na stałe,oczywiście nic straconego bo nadal możemy bez problemu wrócic do tej samej pracy co mieliśmy.Postanowiliśmy że jeżeli do końca wakacji nic się nie polepszy to wracamy na stałe do NL.Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu