NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
żołądek
Autor Wiadomość
kruszynka85 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 3:07 am   żołądek

witajcie,

Jestem od ponad dwóch tygodni w Holandii i nadal mam problemy z żołądkiem. Cokolwiek nie zjem mam wzdęcia aż zaczynam bać się cokolwiek jeść. Jak tu można zacząć normalnie funkcjonować. Poradzcie

AnLee 
Nieśmiały użytkownik
Immer moed

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 7:06 am   

z najlatwiej dostepnych to rumianek i mieta bez curku kilka razy dziennie albo herbatka koperkowa- jak dla malych dzieci (tutaj sie nazywa dille) lub herbatka z fenkulu (venkel) dziala tak samo. usuwa wzdecia i nadmierna ilosc gazow. a z lekow to espumisan, mozna go kupic przez apteke internetowa nawet holenderska. powodzenia! a jak bedziesz w polsce to polecam taniunum (poleca sie go na biegunke, ale przynosi tez niesamowita ulge dla zoladka), sprawdzone na sobie i na mezu :)

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 9:41 am   

A co i jak jesz tak mniej wiecej? Mam na mysli Twoja diete? Bo to tez moze miec bardzo duzo wspolnego.

kruszynka85 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:42 am   

Staram się jesc zdrowo, sama gotuje wiec potrawy sa takie jak w Polsce, tylko ze z innych skladnikow.

Jem duzo warzyw, gotowych mieszanek warzywnych, serki biale, czasem zolty ser ale rzadko bo mi jakos nie smakuje. Spagetti z miesem mielonym, lub piersc z kurczaka z warzywami, nalesniki.... to tak mniej wiecej..... a nawet po serku potrafie miec wzdęcia.... po prostu zaczynam miec pomalu dosc ale glodowac sie mam?

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:54 am   

No to dieta faktycznie nie jest za ciezka... moze zmien olej na oliwe z oliwek, zrezygnuj z wysokotluszczowych produktow. Chociaz szczerze mowiac, to raczej temu CO jesz niewiele mozna zarzucic. A jeszcz regularnie? Pamietaj, ze rowniez takie czynniki jak stres, czy nieregularny tryb zycia moga miec wplyw na procesy trawienia i generalnie caly organizm. No nie wiem co Ci wiecej doradzic :) Niemniej jednak zycze powodzenia. Moze sposoby kolezanki wyzej pomoga ;)

magdalena14 
Super gaduła
Polka

Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 12:56 pm   

być może,że tak jak pisała suska,może to być sprawa stresu.
będąc w Holandii miałam podobny problem,choć u mnie to nie była kwestia stresu, lecz zmiany klimatu.
ja poradzę ci byś ostatni posiłek zjadała do godz.18-tej.
mnie to wtedy pomogło.
po tygodniowym pobycie w Holandii,wróciłam do Polski i wszystko się unormowało.
powodzenia!

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 7:24 pm   

Ja miałam ostatnio problem z żołądkiem, ale to przez kawke, którą popijałam w pracy. Od kiedy ją odstawiłam-problem również zniknął :)
Może u Ciebie to samo jest? :039:

Odpowiedz do tematu