kara za zmiane posrednika...? |
Autor |
Wiadomość |
rob1964
Poczatkujacy rob1964
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 9:45 pm kara za zmiane posrednika...?
|
|
|
...jestem zatrudniony przez biuro na umowe polroczna w ktorej mam klauzule,ze w ciagu dwoch lat nie moge pracowac u danego pracodawcy biurapoprzez inne biuro ,czy tez przejsc na kontrakt bezposredni pod kara finansowa kilkutysiecy euro.chcialbym sie dowiedziec czy jest to prawnie uwarunkowane w Holandii,czy tez jest to po prostu wybieg biura zeby nie stracic pracownika9mozliwe,ze wczesniej byl juz ten temat poruszany,lecz nie moge tego znalezc w archiwum0,dziekujeza podpowiedzi. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 10:05 pm
|
|
|
rob1964, to sie nazywa " konkurrentiebeding " i tak tu jest to czesto praktykowane i podparte prawem. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 10:07 pm
|
|
|
ale to sie tyczy tez bezposredniego kontraktu? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 10:11 pm
|
|
|
Niestety tak . Ale jesli pracodawca naprawde chce danego pracownika to moga poprosic o rozmowe z biurem dla ktorego on pracuje i tam dojsc do ladu w jego kwestji. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pon Maj 03, 2010 10:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 1:25 pm
|
|
|
mozna to obejsc,jest to zgodne z prawem coprawda ale da sie. Moja dziewczyna przeszla z biura na bezposredni kontakt z pracodawca gdzie wczesniej byla odsylana z biura , po prostu pracodawca skontaktowal sie z uitzendbureau ze chca ta osobe bardzo i zeby nie bylo konsekwencji a w zamian posrednik da im inne osoby |
|
|
|
|
|